Sieppovanhemmat ruokkivat pesuettaan. Ne löytävät ruoan suoraan luonnosta.
Vironperällä kerättiin eilen illalla villinä kasvavaa ruokaa kukkapenkeistä ja pellolta.
Naislauma lehahti pihalle paperikassien kanssa ja täytti kassejaan vuohenputkilla, nokkosilla, voikukilla, siankärsämöillä ja poimulehdillä.
Ravintoterapeutti Mia Paaso valmisti smoothien villiyrteistä, mustikasta ja kookosmaidosta. Hän oli valmistanut meille myös vuohenputki-basilika -juustopiiraan.
Juomana nautimme nokkosteetä.
Luonnosta voi itse poimia näitä villiyrttejä. Ne voi käyttää tuoreeltaan, kuivata tai pakastaa. Kevät on parasta aikaa villiyrttien keruuseen. Toki niitä voi poimia marraskuuhun saakka. Pikkuhiljaa voi lisätä päivittäiseen ruokaan näitä terveellisiä ja ilmaisia ravintoaineita.
Vironperän kukkapenkkien peruskasvi on vuohenputki, joten kerättävä ei meiltä hevin lopu kesken. Nokkostakin löytyy runsaasti. Ihan tuntuu hyvältä, että vanhan vihollisen voi syödä hyvillä mielin.
Kasvaa meillä muutama tulppaanikin hortan keskellä.
Englannin reissulla oli kahvilassakin salaattia, jossa oli vuohenputkea.
VastaaPoistaMeillä on etupihalla valtavasti lehtokotiloita ja luin lehtijutun, jossa kokki valmisti niistä ranskalaisia etanoita vastaavaa herkkua. Paljon on kaikkea luonnossa tarjolla.
Sussi, no jopas jotakin. Englannissa ollaan noin edistyksellisiä. Minulla on Englannista sellainen käsitys, että he pysyvät sitkeästi vanhoissa tavoissaan. Täytyykin tarkistaa omia ennakkoluulojaan.
PoistaLehtokotiloista ruokaa? Miksipäs ei. Eikös siellä Porvoossa syödä ihan ravintolassa etanoita!
Kauniit tulppaanit. Eipä ole tullut kokeiltua muuta kuin nokkosta, ehkä pitäisi..
VastaaPoistaSatu, ihan rauhassa ja omaan tahtiin kannattaa aloittaa tämä hauska harrastus. Nokkosista minäkin sen aloitin.
PoistaAikoinaan Kyllikki piilotti lapsilta lihapulliin nokkosta.
Itse pidän eniten nokkoskeitosta. Se on vielä parempaa kuin pinaattikeitto. Ihanan vihreää!
Hyvä että syötävää löytyy, mutta ewnsin kasvit tunnistettava oikein..;))
VastaaPoistaKaunista toukokuun loppua, Irene.<33333
Aili, olet ihan oikeassa. Kasvit on ehdottomasti tunnistettava oikein. Sitä harjoittelimme kurssilla. Tuossa tulppaanikuvassa on koiranputki eikä vuohenputki. Vuohenputkessa lehti on kolmiosainen ja varressa on kouru.
PoistaLämmintä viikon jatkoa sinulle!
Voi, että on ihanat nuo kaksiväriset tulppaanit...:)
VastaaPoistaIrmastiina, tuossa on muistaakseni kahdenlaisia tulppaaneja. Ainakin siinä on Rembrant-tulppaaneja. Sitten tuo kerrottu punavalkoinen on Nizan karnevaalia. Jotkut sekoittavat sen jopa poiniin. Niin muhkea se on ja sopii erityisen hyvin omenankukkaoksien kanssa - mahtava yhdistelmä!
PoistaIhanat tulppaanit!
VastaaPoistaMeillä kerätään nokkosta ja ruokaa sitä teen useinkin ja pakastan ryöpöttynä, kuivaan.. Bravuurini on Feta-nokkospiiras näin kesäisin..
Joskus kokeilin voikukkaa salaattiin, mutta taisin kerätä niitä varsin kitkeriä lehtiä..
Minttuli, sinähän olet sitten oikea tekijä näissä villiyrtti -jutuissa!
PoistaMinä vasta pikkuhiljaa opettelen ottamaan arkikäyttöön. Kasvi kerraallaan hitaasti, mutta varmasti. Ainakin asenteeni on nyt kohdallaan. Alan innostua aatteesta.
Voikukkaa on olemassa montakymmentä eri lajia. Etsi sitä, jossa on tasaiset laidat lehdissä. Se ei ole kitkerää ja sen voi poimia suoraan voileivälle.
Huomasinkin lehdestä että teillä olisi ollut villiyrtti kävely, nämä koululaisten viimeiset päivät vaan on niin kiireisiä ettei mamman harrastuksille jää aikaa:D
VastaaPoistaMinna, kyllä sinä vielä ehdit näille kursseille. Luulen, että Mia edelleen pitää näitä kursseja.
VastaaPoistaTällä viikolla todellakin on noita koulun päättäjäisiä, yo-juhlia ja valmistujaisia. Nuorimmaisenkin valmistuu...
Minullakin tuota vuohenputkea riittäisi vaikka syötäväksi asti :) Ihanalta näyttävät nuo puna- ja violettiraidalliset tulppaanit yhdessä!
VastaaPoistaIf you can't beat them, eat them!
VastaaPoista