Kevättä

Kevättä

TERVETULOA! Tunnelmia ja kuulumisia Vironperän huoneista ja puutarhoista.


torstai 7. heinäkuuta 2016

Punaista ja valkoista vierekkäin


Olen tykästynyt erityisesti punaisiin kukkiin. Kun niitä yhdistelee valkoiseen, niin siitä syntyy raikas yhdistelmä. Tämä ei ole mikään hetken trendioikku. Olen kylvänyt ja istuttanut tämän värisiä kukkia jo useamman vuoden. Kuvassa kurkottelevat hujopit törmäkukat.


Tummanpunaiset etelänruusuruohot ojentelevat yläpihan suuressa kukkapenkissä. Vieressä valaisevat kyläkurjenpolvi 'Lauran' valkeat kukat. Vieressä kasvaa kartiovalkokuusi.Ikuinen rakkauteni on valkea malva yhdistettynä purppuraluppioon. Suuresta kukkapenkistä malva kuoli viime talvena. Onneksi siirsin viime kesänä molempia kasveja puuvajan viereiseen pikkupenkkiin. Sieltä molemmat nousivat tänä kesänä. Perennat yltävät jo helmiorapihlajan oksaan.


Morsiusleinikki vierellään punaiset harjaneilikat ja takanaan tumman puhuva tähtiputki 'Ruby red'.


Joidenkin punavalkoyhdistelmien  ei tarvitse olla eri kasveja. Samasta kasvista löytyy eri värejä. Kuvassa tummanpunaista ja valkoista harjaneilikkaa. ihanasti ne ovat kylväytyneet viime vuonna itsekseen. Alunperin olen näitä kasvattanut siemenestä. Se on helppoa.


Valkean ja vaaleanpunaisen yhdistelmä on myös kaunis. Se on hempeämpi kuin vahva tummanpunainen. Tässä kukkivat valkeat horsmat ja kaverina taustalla mukulapaloyrttejä.


Tässä on lähikuva mukulapaloyrtistä. Se taitaa olla vähän harvinaisempi puutarhaperenna. Sen varret ovat tummanpunaiset.Vaaleanpunaisen neilikkaruusun kaverina kukkii töyhtöangervo. Se ei ole puhtaan valkea vaan kermanvalkea.


Valkoiset ukonkellot kukkivat keltajapaninangervon vieressä. Tämä angervo on kestosuosikkini. Keväällä se valaisee keltaisella lehdistöllään vihreän maiseman ja keskikesällä siihen puhkeaa vaaleanpunaiset kukat.


Tässä punavalkoinen yhdistelmä ihan uudelta mininiityltäni. Valkea kasvi on yksivuotinen tähtikesäputki. Sen vieressä on kauniin punaiset liljan nuput. Kun lilja avautuu, se ei enää ole punainen. Kerron pian tarkemmin uusimmasta rakkaastani, kunhan siellä avautuu lisää kukkia.

36 kommenttia:

 1. Ihastuttavia yhdistelmiä! Tähtikesäputki on todella kaunis, sitä täytyy saada omaankin pihaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Saraheinä, tähtikesäputki on oikea pitsilehti. Niin herkkä ja kaunis. Toistamiseen olen nyt kylvänyt sen siemeniä keväällä. Se onnistuu aina hyvin. On monia muitakin, joita olen yrittänyt useampana vuonna siinä onnistumatta. Joten suosittelen - se on oikeasti helppo kasvi ja kukkii aika nopeasti.

   Poista
 2. Ihania yhdistelmiä, punainen ja valkoinen saavat toisensa hehkumaan! Morsiusleinikki on kyllä todella kaunis ja sopii täydellisesti tähtiputkien ja harjaneilikoiden kaveriksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Linda, morsiusleinikki on upea kasvi. Hankin aikoinaan kaksi, joista toinen kuoli kuivuuteen. Se pitää kosteudesta. Haluan hankkia sitä lisää. Tekisi mieleni kokeilla sitä tulevassa metsäperennapenkissäni.

   Poista
 3. Voi miten kaunista! Minun tontilla kukkii suurin osa kukista kesäkuussa. Nyt ihastelen harvalukuisia neilikoitani ja kurjenkelloja (?), mutta muuta ei juuri ole. Kiva tulla tänne ihastelemaan kukkaloistoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pilvi, Sinä ehdit kylvää ja kasvattaa siellä tontillasi vaikka mitä vielä. Noissa taloprojekteissasi nyt kuluu aikasi aika tarkkaan.
   Nyt toki kannattaa syynätä muiden blogeja ja antaa alitajunnan tehdä töitä, mitä sitten ilmaantuu joskus sitten teillekin.

   Poista
 4. Todella kauniita yhdistelmiä. Punainen ja valkoinen sopii hyvin yhteen. Keltajapaninangervosta tykkään minäkin, kivat pinkit kukat ja upea lehtien väri.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Katja, jotkut perennat ja pensaat ovat ylitse muiden ja minullakin keltajapaninangervo on yksi niistä huippusuosikeista. Se on niin pitkään ja moneen kertaan edukseen kesällä.

   Poista
 5. Olen aivan sanaton kaiken tämän kauneuden keskellä!
  Tänään juuri puutarhalla taas sorruin keltaisiin ja ei pitänyt... Punaisen ja valkoisen yhdistelmä on juhlava ja kaunis aivan kuin vihreän ja valkoisenkin. Sinä Irene osaat tuottaa kauneutta ympärillesi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mäntylän mummi, keltainen ei ole ollenkaan huono valinta. On minullakin paljon keltaista. Se on oikein piristävä väri. Tänään aiheena kuitenkin oli punainen ja valkoinen.
   Keltaisessakin on hauskoja lähivärejä kuten oranssi ja persikka. Niiden yhdistelmät ovat upeita.

   Poista
 6. Ihania yhyristelmiä! Syrän meinas aiva pysähtyä tuan neilikkaruusun ja töyhtöangervon kohoralla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Navettapiika, tuo töyhtöangervo on niin nopea leviämään. Se levisi tuohon neilikkaruusun juurelle ja siinä se nyt kasvaa. Ei ollenkaan huono juttu. Ne kukkivat samaan aikaan.

   Poista
 7. Ihastuttavia yhdistelmiä. Tässä on monen monta ideaa toteutettavaksi omissa nurkissa. Enpä kitkekään ruusupensaiden väliin levinnyttä töyhtöangervoa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Between, joskus luonto järjestää mukavia yllätyksiä. Mutta en anna aina niille mahdollisuutta. Tuo töyhtöangervo oli todella itsepintainen.

   Poista
 8. Kauniita yhdistelmiä, niin väreissä kuin muodoissakin!

  VastaaPoista
 9. Oi herkkua ja ihanuutta. Miten tunnelma välittyykään kuvistasi. Tekisi mieleni tulla käymään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sanna, mukavaa jos tunnelma välittyy sinne asti.
   Tervetuloa! Pirauta ennen kuin tulet, että olen kotosalla. Kesä on niin yllätyksellistä aikaa tapahtumien ja paikkojen kanssa.

   Poista
 10. Oi mitä herkkua ja ihanuutta! Miten tunnelma välittyykään kuvistasi. Tekisi mieleni tulla käymään!

  VastaaPoista
 11. Suloisia värikomboja! Etelänruusuruoho ja valkoinen kyläkurjenpolvi ovat ihan täydellinen match.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Piparminttu, itsekin pidän juuri tuosta vahvasta yhdistelmästä kovin. Joskus nämä syntyvät ihan sattumalta.

   Poista
 12. Onpa kaunista kukintaa ja hienoja yhdistelmiä. Neilikkaruusu ja töyhtöangervo -yhdistelmä on niin kaunis.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Anneli, hauskaa, miten eri ihmiset poimivat eri yhdistelmät tuosta tarjonnasta.

   Poista
 13. Vaatii silmää istuttaa kukkia ja olet onnitunut siinä hyvin. Kauniita♥

  VastaaPoista
 14. Ihanat kukkakuvat ja kaunis värien punaisen ja valkoisen väriyhdistelmä.
  Kyläkurjenpolvi Laura kukkii minullakin nyt jo toista vuotta ja pidän kovasti.
  Tuo perenna mukulapaloyrtti on ihan uusi tuttavuus samoin tuo tähtikesäputki.
  Neilikkaruusu ja töyhtöangervo yhdessä ovat niin ilmavat ja herkät.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Molley, kurjenpolvet ovat niin kiitollisia kasveja ja niistä löytyy eri kokoisia ja - värisiä ja aurinkoon ja varjoisampaan kasvupaikkaan. Kiva, kun sitä saa valkoisenakin ja kunnon kokoisena. Lauraa voi istuttaa pitkin poikin kukkapenkkiä - varsinkin voimakkaan väristen perennojen väliin vähän tasoittamaan väricoctaileja.

   Poista
 15. Punaisen ja valkoisen yhdistelmä on myös minun lempparini, molemmat ihanan raikkaita ja vierekkäin täydentävät toisiaan! Harjaneilikat ovat ikuisuusrakkaitani, mutta tuo tähtikesäputki on vallan hurmaava!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Saila, kylvin harjaneilikoita pari kesää sitten läheisen suosituksesta (osti minulle monta siemenpussia). Viime kesänä ne sitten kukkivat kolmessa eri kukkapenkissä. Ja rakastuin niihin täydellisesti. Niissä on upeat värit ja ne kukkivat pitkään. Niitä malttaa leikellä kukkamaljakkoon.
   Tähtikesäputki on ihan ykkösiä kesäkukissa monessakin mielessä. Se on huippukaunis ja sopii mihin tahansa ja se on helppo ja nopea kasvatettava. Korpinsiipeä (punainen koiranputki) en saa koskaan onnistumaan.

   Poista
 16. Sinä olet kyllä mestari yhdistelemään kasveja! Valkoinen raikastaa aivan ihanasti punaista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kurjenkello, sinä olet ihan yhtä hyvä yhdistelijä!

   Poista
 17. Raikasta ja elinvoimaa lisäävä väriyhdistelmä!
  Onpas söötti tuo valkoinen horsma.

  VastaaPoista