Kevättä

Kevättä

TERVETULOA! Tunnelmia ja kuulumisia Vironperän huoneista ja puutarhoista.


keskiviikko 29. marraskuuta 2017

Sesonkikoristelua


Nyt tekee mieleni vaihtaa kotini koristelua. Peikonpähkinän oksa lintuineen on koristanut keittiötä. Siirrän oksan eteisen maljakkoon, jossa viime vuonna tähän aikaa oli pikkuinen joulukuusi. Lintu saa jäädä oksalleen, mutta kaverikseen se saa kimalteisia tammenterhoja.


Sain sisareltani viikonloppuna uuden pöytäliinan. Se on laitettava ruokasalin pöydälle. Pari viikkoa maljakossa kukkineet neilikat pääsevät pöydälle punaisten kynttelikköjen lisäksi. Miten ihmeessä nuo neilikat jaksavat kukkia näin pitkään!


Nostin lintujen juoma-altaan pihalta sisään ja istutin siihen terassilta kesällä hankitut mehitähdet ja kolme valkoista hyasinttia. Mukavaa seurata, koska hyasintit aukeavat.


Syyssipulien kanssa samaan aikaan tilasin 20 valkoisen tasetin sipulia. Niitä on istutettu erilaisiin koreihin ja astioihin. Ne ovat saaneet olla tähän asti viileässä porstuassa. Nyt nostelen muutamia sisään lämpimään, niin että vähän eri aikaan sitten kukkivat.


Porstuassa majailee vielä osa sesonkikoristeita. Päivittäin teen pieniä muutoksia. Mies viritteli tänään erilaisia sähkökynttilöitä ikkunoihin antamaan valoa tähän marraskuun pimeyteen.
Oletko sinä jo aloittanut koristelun?

23 kommenttia:

  1. Mainio tuo silmää iskevä pöllö! Kaunis valo muutenkin kuvissasi. Minulla on nettikaupan takia joulukoristeet levällään esillä pöydällä koko ajan, ja se on oikeastaan tosi nätti sisustuselementti, vaikka pöytää ei nyt voikaan käyttää mihinkään. Siihen vain kynttilä mukaan palamaan, se nostaa koristeiden kimalteen kauniisti esiin.
    Keittiön kattovalaisimena toimiva valkoinen paperitähti on myös joka päivä päällä, siitä tulee mukavan hämyistä tunnelmavalo. Tähän aikaan vuodesta on kivaa, kun ei tarvitse miettiä, mitä naapurit ajattelevat - se kun on siinä ympäri vuoden :-D Valoista ja kynttilöistä tulee ihana tunnelma, vaikka ei jouluintoilija olisikaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Saila, Sinulla on siis koko pöytä koristeltuna. Miten ihanaa! Saat elää noiden kauniiden koristeiden keskellä. Valkoinen tähti on hieno valaisin. Tosiaan, miksi sitä ei voisi polttaa koko vuoden ympäri! Muutenkin tämä pimeä vuodenaika huutaa valoa. Onneksi sitä voi lisätä lampuilla, lyhdyillä ja kynttilöillä.

      Poista
  2. Valoja olen laittanut jo useaan huoneeseen;)
    Ja tehnyt joulunodotuskorin ja adventtiasetelman kukista.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pioni, valoja on tosiaankin järkevää alkaa laitella viimeistään marraskuussa - varsinkin jos ei ole yhtään lunta maisemissa. Löytyykö joulunodotuskori ja adventtiasetelma blogistasi - täytyy käydä kurkistelemassa.

      Poista
  3. Tammenterhot on kivoja talvikoristeita. Valoja meillä on ollut jo muutaman viikon, tällä viikolla alkaa tulla muita koristeita.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Katja, tammenterhot ovat kerta kaikkiaan suloiset. Löysin ne Elsan lempituoli -nettikaupasta. Vaikka minulla on paljon koristeita kerääntynyt vuosikymmenten saatossa, en malta olla hommaamatta jotakin pientä lähes tulkoon joka vuosi.

      Poista
  4. Tuohan on kiva idea käyttää juoma-allasta jouluistutuksiin :) Olen aloittanut, valoilla ja vihreillä jutuilla :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Viherrilli, kierrätys toimii monella tasolla - myös esineiden käyttötarkoituksissa.
      Näköjään kaikki aloittavat valoilla. Viimeistään marraskuussa Suomessa kodit valaistuvat -
      eikä enää odotella Luciaan asti.

      Poista
  5. Nua tammenterhot on kivoja. Niitä voi pitää muulloonki ku jouluna, vaikka taitaavat olla joulukoristehiksi tarkoottettu.
    Meillon palanu ainaki kolomet valot yävaloona jo elokuusta asti. Tällä viikolla valot taitaavat lisääntyä, nii sisällä ku pihallaki. Keittiös on jo amaryllisjouluverhot.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Navettapiika, todella noita tammenterhoilla voi koristella ympärivuotisesti. Ne taipuvat moneen paikkaan.
      Sinä olet aloittanut jo elokuussa tuon lisävalojen virittelyn. Eipä tarvitse kärsiä pimeydestä. Teillä taitaa lisäksi olla siellä luntakin.
      Amaryllisverhot - varmaan hauskat - minulla on kolme sipulia istutettuna.

      Poista
  6. Tosi kauniita nuo luonnon materiaalit koristelussa ja joulukukka-asetelmissa!
    Täälläkin ollaan pikkuhiljaa aloiteltu joulukoristelua. Voi että on ihana, kun tähän pimeyteen saa laittaa valoa ja vihreyttä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Riina, luonnonmateriaaaleilla on kiva askarrella. Voi tuoda palan metsää sisään. Metsä on minun pyhättöni.
      Valoa ja vihreyttä lisää Sinun kotiisi - varmasti tulee kaunista!

      Poista
  7. Ihania kuvia ja niin kauniita koristeluja! Tammenterhot on niin kauniita! Meilläkin on jo joulupuuhastelut aloitettu:) Mukavaa marraskuun viimeistä päivää♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Päden paja, joulupuuhastelut on aloitettu teilläkin.
      Tammenterhot taitavat olla nyt tämän sesongin uutuuskoristus ja ne ovat ihastuttaneet monet meistä.
      Mukavia fiiliksiä joulutouhuisiin!

      Poista
  8. verraton tuo pöllö! Minulta jää varmaan suuremmilta osin koristelut tekemättä, opinnoissa täysi hönkä päällä, koska syyslukukausi loppuu pian

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sussi, kun on opinnot noin intensiivisessä vaiheessa, niin kannattaa vaan painaa. Koristella ehtii ensi talvena taas.
      Onnea opintoihin!

      Poista
  9. Niin kaunista ja luonnonmukaista, ihastelen kovin. Ihanat kynttilänjalat! Olen itse ollut aivan poissa tämän pimeyden vuoksi, nippanappa jaksanut työt hoitaa. Lämmin joulutunnelma tuo lohtua. Ja kaikki tämä kauneus luonasi, ihanaa. Iloista joulunodotusaikaa sinulle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sametti Hortensia, ymmärrän hyvin tilanteesi. Marraskuun pimeys rasittaa monia ihmisiä. Niin minuakin, kun olin siinä pahimmassa työelämämankelissa. Yleensä lomailimme juuri marraskuussa jossakin valoisassa paikassa.
      Sinä olet rakentanut terassiasi jo alkusyksystä asti niin kauniiksi. Tsemppiä sinne ja otetaan vähän lämmintä glögiä kynttilän valossa pahimpaan melankoliaan!

      Poista
  10. Ihanaa tunnelmaa! Minulla on koristelut vielä tekemättä, mutta suunnitelmia on :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Saraheinä, hyvin ehtii vielä koristelemaan!
      Ennen vanhaan leivoin ja valmistin ruokia pakkaseen ja siivosin hullun lailla ja vasta viimeiseksi koristelin. Nykyään aloitan koristeluista. Leivon ja siivoan vähemmän. Järjestely tuntuu nyt paremmalta.

      Poista
  11. Kauniilta näyttää! Minäkin olen pikku hiljaa aloittanut koristelua. Hyvää itsenäisyyspäivää!

    VastaaPoista
  12. Mukavan jouluista tunnelmaa talviseen hämäryyteen. Meilläkin hiljalleen kynttilöitä on viritelty. Kauniita nuo mehitähdet hyasinttien kanssa!

    VastaaPoista
  13. Ihanaa lukea tätä mainiota blogia, kiitos Irene! Joulurauhaa ja kaikkea hyvää Sinulle ja perheellesi sinne Vironperälle! ♥♥♥

    VastaaPoista