Olihan se taas leivottava, Vironperän kakku.
Kuulin, että eduskunnassa oli tarjolla Vironperän kakkua syyskuun kuudentenatoista päivänä, kun siellä vietettiin avointen ovien päivää.
Kyllikki leipoi sitä usein. Se on mausteinen kuiva kakku, joka säilyy hyvin kosteana, koska siinä on omenasosetta. Lisäksi se on nopea valmistaa, koska se ei sisällä vatkattavia munia. Kaikki aineet vaan sekoitetaan keskenään ja sitten uuniin. Reseptin ovat kehitelleet Virkkalan martat Lohjalla.
Nyt omena-aikaan sitä kannattaa kokeilla. Ja kylmempiin ilmoihin siirryttäessä tekee mieli taas makeaa.
Seuraavat aineet sekoitetaan keskenään kulhossa:
4,5 dl vehnäjauhoa
2 tl soodaa
2 tl kanelia,
1 tl nelikkaa ja inkivääriä
3 dl sokeria
1 dl omenasosetta
3 dl maitoa
1,4 dl voisulaa
Taikina kaadetaan korppujauhotettuun vuokaan ja paistetaan
175 asteisessa uunissa runsaan tunnin ajan
.
Kiitos ihanasta ohjeestasi. Näin mökillä on mukava tehdä kakkuja joita ei tarvitse kovasti vatkata:)
VastaaPoista...nammm...:)
VastaaPoistaNyt on kyllä tumpeloleipurinkin pakko kokeilla. Oishan se aika juhlavaa kutsua vaikka vanhemmat syömään Vironperän kakkua, eikä mitä tahansa yritelmää :)
VastaaPoistaIrene, kiitos ohjeesta! Ilman muuta täytyy kokeilla kuuluisaa Vironperän kakun leipomista, kun kerran reseptin näin saa. Vaikuttaa herkulliselta, nams:)
VastaaPoistaTosi on, että syksyllä makea (ja ruoka yleensäkin) maistuu. Nyt olen leiponut kahtena päivänä peräkkäin, siis minä - antiruuanlaittaja! Eilen omenapiirakkaa ja tänään virolaista sipulipiirakkaa. Ja hyvää on. Varsinkin, kun unohdin ostaa kaupasta ruokaa tai aamiaistarvikkeita, niin näillä mennään nyt monta päivää :-)
VastaaPoistaTuota historiallisen hyvää kakkua voisikin kokeilla seuraavaksi...
Saila, onnea vaan, niin sitä pakon edessä joutuu noihin keittiöhommmiin. Hyvä niin, sittenpä opit samalla noitakin töitä. Kun oppii, niin on helppo taas tehdä. Siitä se hyvä kierre syntyy.
PoistaTaidampa minäkin huomenna pyöräyttää tuon kaakun kun kaikkia noita aineksiakin löytyy valmiiksi kaapista! Hyvää viikonloppua!
VastaaPoistaNyt on kaakku uunissa ja tupa täyttyy ihanasta joulun tuoksusta! Lapsuuden kotini perintönä leivon jouluksi lasten kanssa Paraisten piparkakut ja niissä on sekä neilikkaa, että inkivääriä. Niin ja kaneliakin! Muuten minulla ei noita mausteita olisikaan ollut valmiina kaapissa, aika vähän tulee yleensäkään leivottua, harmi. Jos kakku onnistuu niin tästä voisi tulla meille uusi jouluinen perinne;)
VastaaPoistaMinna, kiva, kun innostuit leipomaan. Toivotaan teille uutta joulukakkua!
PoistaKiitos herkkuohjeesta! :)
VastaaPoistaVarmaankin jo huomenissa Vironperän kakku paistuu meidänkin keittiössä.
Kiitos kaikille ihanaisille naisille kommenteistanne!
VastaaPoistaSuloista sunnuntai-iltaa ja ihanaista uutta työviikkoa!
Nyt sen toteutin, kakku on uunissa, kello on 22.05. Kymmenisen minuuttia vielä, sitten pääsen maistamaan. Nautiskelen kakkua ja luen Alice Munron, uunituoreen Nobelistin, Sanansaattaja novellikokoelmaa. Kiitokset ohjeesta!
VastaaPoistaHei, eikös ollutkin helppo ohje?
PoistaLöysitkö Munron hyllystäsi ja vai ehditkö tänään kirjakauppaan? Itse en ole koskaan yhtään hänen kertomustaan lukenut, mutta luulen, että pian tutustun.
Taidankin hakea viimeisen kakkupalan leipomastani kakusta. Hyvin on säilynyt.
Irene, kiitos tästä♥ Linkitän tämän nyt, mutta saanko viedä tämän sinun kakkukuvallasi Ruokareseptit Leena Lumissa, jossa se linkitetään tietty myös blogiisi? Huomaa, että siellä on muitakin kuin minun reseptejäni.
VastaaPoista<3
Leena, ole hyvä vaan!
VastaaPoistaTäytyykin käydä kurkkimassa.