Kevättä

Kevättä

TERVETULOA! Tunnelmia ja kuulumisia Vironperän huoneista ja puutarhoista.


keskiviikko 12. maaliskuuta 2014

Terassitouhuja


Lämmin sää jatkuu, joten uskallan koristella terassia. Keräsin pajuja ja lepän oksia jo aiemmin. Pajut lähtivät sisätiloissa  kasvattamaan kissoja rivakasti ja kissojen kuoret napsahtelivat pitkin keittiön pöytää. Lepän painavat oksat lepattavat mukavasti pihalla.


Siemenpussit saapuivat. Kylmäkäsittelyä vaativat siemenet nostin terassin pöydälle. Viinirypälepakkaukset ovat käteviä siemenkasvatuksessa.


Tällä viikolla on vielä lauantaihin asti aikaa kylvää perennojen ja kesäkukkien siemeniä sisälle kuukalenterin mukaan. Seuraavaksi sitten vasta parin viikon päästä.


Siemenestä se uusi kevät taas alkaa!

28 kommenttia:

  1. Oi, iiriksiä♥ Sininen ja keltainen tuovat mieleen länsirannikon...

    Sinulla on ilmeisesti paikka idätyksille? Minä laitan vain krassit, ruusupavut, tuoksuherneet ja persiljat siemenistä, sillä ei ole idätyshuonetta, eikä ehkä tulekaan;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Leena, iirikset sopivat mielestäni oikein mukavasti pikkunarskujen kanssa, kun niissä on myös hieman keltaista piristämässä sinisyyttä.

      No varsinaista idätyshuonetta ei ole minullakaan. Siirtelen niitä eri ikkunalaudoille, ruokapöydille, kirjoituspöydille jne. Huhtikuussa siirrän ne pikkuiseen lämmittämättömään kasvihuoneeseen. Siinä vaiheessa mies on erittäin mielissään.

      Poista
  2. Ihana kevät ja aina yhtä ihana tehdä kylvöjä.
    Minä en laita muuten pajunkissoille sisällä vettä ollenkaan, eivät pörhisty eivätkä pölise maljakossa mutta säilyvät hyvin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Markka, en tiennytkään, että pajunkissat pärjäävät ilman vettä. Ne siis eivät kuivu! Paju tykkää kasvaa kosteilla paikoilla. Ehkä se sitten sisältää vettä enemmän kuin muut sen takia?!

      Poista
  3. Pikkuruiset kylvät olisi täälläkin käsillä loppuviikosta. Nyt en paljon kylväkkään, parempi nyt vähän hillitä intoani kylvöksiin.
    Oikein hyvää maaliskuuta sinne Vironperälle.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mummeli, pienikin kylvös piristäää mieltä kummasti. On mukava seurata, miten mullasta jälleen ihmeen kaupalla työntyy noita pieniä versoja.

      Poista
  4. Vastaukset
    1. Irmastiina, keväistä on terassillame edelleen vaikka lumi on satanut maahan. Irikset ja narskut kestävät pieniä pakkasia.

      Poista
  5. Oi ihanaa keltasinistä pirtsakkaa! Mulla siemenet vasta hankinnassa suurilta osin..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Laura, sinulla ei ole mitään kiirettä vielä. Ihan plussaa vaan, että malttaa mielensä. Kyllä ne siemenkasvustot sitten yhtäkkiä lykkäävät pituutta ja yhtäkkiä onkin jo koulinnan aika. Se jos mikä vaatii sitä tilaa taas.

      Poista
  6. Ihanat narsissit ja iirikset, kiitos Irene:)
    Hienoa kun voit kasvattaa taimesi itse!
    Kaunista viikkoa sinulle & kukillesi ♥♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aili, nautin noista terassin narsisseista ja iiriksistä. Ne näkyvät mukavasti olohuoneen lasisen oven läpi.
      Kyllä kait jokainen voi kasvattaa taimet ihan itse. Paitsi jos joku perheenjäsen ei kestä katsella kaikkialle levittäytyneitä taimipurkkitarjottimia. Niitä siirrellään täälläkin tuon tuostakin.

      Kaunista viikkoa Ailille!

      Poista
  7. Ai kun näyttää niin ihanan keväiseltä kaikkien kukkien kanssa. Täälllä höpöttävät jostain lumen tulosta ja pakkasista viikonloppuna juuri kun sain pihan siivottua ja haravoitua kevät mielessä:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Henrietta, keväiseltä näyttää edelleen terassilla. Mutta pihaan on lasketunut lumipeite.
      Ei se sinun haravointisi hukkaan mennyt. Tiedät, että siellä on siistiä lumen alla.

      Poista
  8. Niin alkaa!

    Ihana sinikeltainen väriyhdistelmä on myös niin kevääseen kuuluva:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pirjo, sinikeltainen on ihan pirteä yhdistelmä. Vaikka joillain tulee tuo länsinaapuri siitä (liikaako?) mieleen.

      Poista
  9. Ihanat iirikset! Tekisi niin mieleni laittaa myös meidän terassit sipulikukkia täyteen.
    Ensi viikoksihan on lupailtu taas kylmää ja lunta, joten odotellaanpa vielä hetken aikaa...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eeviregina, ensi viikolla varmaan voit jo laittaa ne sipulikukat sinne terassille. Ilmeisesti silloin on taas lämpöisempää.

      Poista
  10. Ihania iiriksiä! Todella kaunis yhdistelmä narsissien ja oksien kanssa

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sussi, keväisin näkee iriksiä liian vähän. Itsekin olen enemmän viljellyt noita narskuja. Oksat piristävät kaikkia kimppuja ja eritoten kevään sipulikukkia mukavasti. Ne tuovat ilmavuutta.

      Poista
  11. Terassi on jo siivottu täälläkin mutta koska tää ensimmäinen kevät kuulemma on huomenna jo ohi, kukitus alkaa vasta myöhemmin. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuija, Onnea vaan terassin siivoamisesta. Se on jo puoli voittoa. Tuo koristeleminen onkin sitten se mukavampi homma. Ainakin minun mielestäni.

      Poista
  12. Ihanan keväistä :). Ja aina kun asetelmissa on mukana puitten oksia, niin ei on mun silmään kaunista. Oksat on niin hyvä (ja halpa) koristus :).

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Annukka, oksat ovat kauniita ihan vaan pelkästäänkin, mutta pidän itse väreistä, niin sipulikukkia on saatava mielen virkistämiseksi.

      Poista
  13. Onpas täällä pääsiäisen tunnelmia ja olet samanlaisissa siemenpuuhissa kuin miekin. Meillä on olohuone täynnä nyt multapurnukoita. Miekin käytän minikasvihuoneina noita mansikka, ja rypälerasioita jne. =)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Una, yleensä olen ihan viimeinen erilaisiin juhliin virittätymisessä, mutta nyt selvästi etuajassa. Mutta niin on kevätkin ollut koko vuoden ihan etuajassa.
      Multapurkit alkavat vasta ihan hitaasti, mutta vakaasti, hiipiä tähänkin huusholllin.

      Poista
  14. Vastaukset
    1. Hannele, pieni keväinen terassi piristää mieltä mukavasti nyt lumimaiseman keskellä. Siellä teillä taitaa olla kevät jo aika pitkällä!

      Poista