Sitä kertyy nurkkiin vanhoja vaatteita ja kulahtaneita liinavaatteita sun muuta. Sellaista, jota ei kehtaa edes UFF:n laatikoihinkaan viedä. Mitäs niille tehdään? Ystäväni S leikkaa tuollaiset matonkuteiksi talvisin, kun puutarha ei enää pidättele häntä. Minulla ei ole kangaspuita.
Sitten keksin. Olen tapellut maan kattamisen kanssa. Valtavat hesaripinot ja autonperäkärryllinen havupuukatetta eivät tehoa hiljaisuuden huoneen savirinteen vuohenjuuriin. Vadelmanoksat sain sentään tainnutettua. Järeämpiä keinoja tarvitaan.
Tuo rinne on nyt peittynyt t-paitakokoelmaan, lakanoihin ja sieltä löytyy tämän kesäinen riippukeinukin. Mies otti siitä talteen sentään käyttökelpoiset narut ennen maahanpanijaisia.
Muutaman päivän sain leikkiä, että tämä on ympäristötaideteos.
Mutta huomenissa sitten käynnistyy oksasilppuri. Muutama peräkärryllinen askarrellaan miehen kanssa tähän sitten katteeksi. Keväällä erottaa helposti jo kaukaa atsaleiojen kukinnan. Sitä saatte tekin ihailla varmasti.
Mahtava idea, sinnehän ne sitten ajan kanssa maatuvat ja toivottavasti sitten on jo rikatkin antaneet periksi! Minulla piti sanomalehti ja kuorikate nyt ainakin yhden kesän kaikki muut rikkikset poissa paitsi kortteen. Se luikestelee sauma kohdista pintaan:(
VastaaPoistaMinna, toivottavasti katteesi kestää seuraavankin kesän! Onko korte yhtä elinvoimainen kuin vuohenjuuri? Mnulla ei ole juurikaan kortteesta kokemusta.
PoistaTäytyykin vahvistaa noita saumoja, laittaa kankaita vähän päällekkäin.
Hieno idea vanhoille "lumpuille" kun ei matonkuteita tarvi leikata. Sinne ne sitten maatuu hakkeen alle vähitellen, mutta hetken pitävät rikkaruohot kurissa.
VastaaPoistaOikein mukavaa viikonloppua!
Mummeli, onko sinulla kokemusta matonkuteiden leikkaamisesta?
PoistaToivotaan, että maatuvat vähitellen. Kun pikkuisen kaivoin rinnettä, niin oli aivan täynnä tuota valkojuurta. Sielä näköjään pysyvät hengissä pitkään.
Ihanaa sunnuntaita!
Luulisi vuohenputkenkin talttuvan sitkeän kangaskerroksen alla. Hyvä kierrätysidea!
VastaaPoistaSaraheinä, toivotaan, että kangas on vahvempaa kuin hesari yhdistettynä kuorikatteseen.
PoistaTämä on viivytystaistelua!
Hih...hieno taideteos...:)
VastaaPoistaIrmastiina, sitä on täällä pihanperukoilla vaan tehtävä omat taideteoksensa!
PoistaNiin, keksivä keksii.
VastaaPoistaHannele, sinä se vasta oletkin keksijöiden kuningatar!
PoistaP.S.
VastaaPoistaNaruilla sidon pensaita ja tollaista, muotoilen niitä.
Hannele, tarkoitatko, että muotoilet pensaita sitomalla niihin naruja ja siten ohjaat niiden kasvua!
PoistaPaperia voi tehdä luonnonmateriaalista; pumpulista, villasta, pellavasta...
VastaaPoistaHannele, siis olet tehnyt paperiakin! Voiko siis näistä vanhoista puuvillaista puseroista ja lakanoista tehdä paperiakin!
PoistaOhjeita löytyy: http://www.kaspaikka.fi/savonlinna/paperikangas/
VastaaPoistahttp://www.kierratyskeskus.fi/kadentaitopalvelu_napra/oiva_-askarteluopas/perustekniikoita/marmorointi
Hannele, kiitos ohjeista!
PoistaIrene mainio idea! Ja vuohenjuuret ovatkin todellinen riesa, Kun me purimme yhden rinteen tuoksuvatukon, kävin välillä pois kun piti levittää sitä suojakangasta ja R. unohti levittää sitä puolelle rinnettä ja laittoi vain uudet mullat päälle. Siinä meni vuosia saada se tuoksuvatukko lopettamaan versominsensa.
VastaaPoistaOi, saatan kuvitella, miltä atsaleasi tulevat näyttämään! Minulla on niitä vasta yksi, mutta taidan lisätä enis keväänä. Atsalessa on tosi upeita värivaihtoehtoja ja se on siitä kiva, että pudottaa syksyllä lehtensä.
Kaunista viikonloppua sinulle!
♥
Leena, siis sinullakin on kokemusta tuosta suojakankaan levityksestä! Olen oppinut täällä myös sen, että jos ei mitään kankaita tai muita eristeitä levittele, koko työ menee ihan hukkaan. Hyöty ei kestä kahta viikkoa kauempaa. Koska heti alkaa versomaan vaikka mitä kasvustoa.
PoistaMuistan hyvin, että sinulla on se upean oranssin värinen atsalea. Minun omani ovat enempi vaaleanpunaisia.
Suloista sunnuntaita!
Loistoidea, tätäpä kokeilen!
VastaaPoistaLeena, suosittelen sinullekin tätä kokeiltavaksi. Jos siis otat uutta maata kukkapenkiksi, niin kannattaa kattaa. Meillä on ainakin niin runsas kasvusto täällä, että mitään ei saa ihan puhtaaksi juuristoista.
PoistaHyötykäyttöä vanhoille lumpuille, onnittelut Irene:)
VastaaPoistaHyvää viikonloppua sinulle!
♥
Aili, hyötykäyttöä täällä yritetään keksiä vähän yhdelle ja toiselle romppeelle.
PoistaKaunista sunnuntaita Sinulle vaihteeksi kotinurkissa!
Loistoidea! Täältäkin löytyis yllinkyllin materiaalia, jota en periaatesyistä vie UFFin laatikkoon (luettuani siitä, mihin rahat todellisuudessa menee).
VastaaPoistaEttä ei muuta kuin takapiha täyteen T-paitasilppua ja hyvät selitykset perheen miehille :)
Annukka, muistelen lukeneeni, että UFFin rahat menee tanskalaisten taskuun. Jos siis muistan oikein. Kannattaahan sitä viedä kirppikselle hyvää tavaraa. Mutta nämä tekstiilit olivat jo useamman vuosikymmenen nähneitä.
PoistaAinahan sitä voi taiteilla omalla pihalla. Kauneus on katsojan silmässä!
Tarvaspäässä oli yhtenä kesänä taideteos, joka oli tehty laittamalla vanhoja farmareita nurmikolle:)
VastaaPoistaSussi, vai farmareita nurmikolla! No, eihän tämä meidän "taideteos" sitten kovinkaan kaukaa ollut haettu.
Poista