Kevättä

Kevättä

TERVETULOA! Tunnelmia ja kuulumisia Vironperän huoneista ja puutarhoista.


maanantai 25. huhtikuuta 2011

Kuuma pääsiäinen

Kuumat kelit ovat olleet vallitsevana tänä pääsiäisenä. Elohopea kipusi kahteenkymmeneen asteeseen. Pääsiäistä on vietetty lähes tulkoon ulko-ovet avoinna. Jäät lähtivät  lammista ja nurmikot alkavat vihertää. Siis ne nurmialueet, mitkä säilyivät entisellään putkiremontin jäljiltä. Ne alueet, jotka eivät selvinnet olivat tämän pääsiäisen kunnostuksen kohteena.
Tytär tarttui jyrsijään ja kunnosti yliajetut lumimarja- ja rusopajuangervopenkit. Muutama rodokin joutui kaivurin kitaan. Entisistä pensasistusalueista tulee kevään kuluessa nurmialuetta. Maisema vaihtuu kotipihassa. Muutos omassa lähielinpiirissä tuntuu vaikealta. Ehkä pitäisi oppia näkemään se mahdollisuutena. Nyt raivaantuu vanhaa kasvustoa väljempiin näkymiin.


Jotain sentään säilyy tontilla. Ruttojuuret - kevään airueet. Etelän ruttojuuri pukeutuu punaiseen kukintoon ja japanin ruttojuuret keltavihreisiin kukintoihin - kuin lamput olisivat syttyneet rinteeseen.
 Kevään kylvöksistä osa alkaa jo olla ihan kunnon kokoista. Värinokkosia asettelin museotalon wc:n ikkunalaudalle, kun putkiremontin jäljiltä pääsin huonetta hienosäätämään.
 Orvokkeja on mukava asetella eri astioihin. Ne selviävät hyvin vaikka kelit kylmenisivätkin.

Nuorin pääsiäisen viettäjä, neljän kuukauden ikäinen Saima-tyttönen oppi kääntymään. Uutta taitoa sitten harjoiteltiin riemullisesti.

13 kommenttia:

 1. Voi mikä suloinen Saima♥ Ja mukavalta kuulosti teidänkin pääsiäisenne muutenkin:)

  VastaaPoista
 2. Saima-tyttönen on suloinen ja iloinen<3

  Töissä olette tekin olleet, vaikka on olleet pyhät t. Aili-mummo<3

  VastaaPoista
 3. Ruttojuurten kukinta on kyllä näyttävän näköistä.

  Kotipihan muuttuminen ei ole helppo juttu, olen poistanut pensaita ja vanhat vuorimännyt meidän pihasta ja pitkään tuntui katsoessa, että jotakin puuttuu. Nyt on onneksi tilalla uudet kasvi-istutukset:)

  VastaaPoista
 4. Inkivääri, niin on ihana tyttö!

  Aili-mummo, perinteisesti meillä on aina pääsiäisenä tehty remonttia, kun on niin pitkä vapaa. Mutta tänä pääsiäisenä maltettiin myös valmistaa pääsiäislammasta.

  Sussi, ruttojuuren lehdet ovat myös näyttävät ja sopivat suurelle tontille kunhan pitää huolen etteivät pääse leviämään.

  VastaaPoista
 5. Hieno tuo japanin ruttojuuri, enpäs ole ennen kuullut enkä nähnyt.
  Voi miten suloinen vauveli ja vauhdikas kuva :D.

  VastaaPoista
 6. Aivan ihania kuvia - viimeinen "kukkanen" todella suloinen - täynnä elämäniloa!!!
  Teillä on paljon mukavaa puuhaa - luonto antaa voimaa - tervetuloa kesä!!

  Arja

  VastaaPoista
 7. Ihania kukkasia - suloinen , elämäniloa loistava Saima:)
  Kaunista on Vironperässä ja töitä paljon, mutta luonto antaa ihanaa voimaa ja hyvää mieltä!

  Arja

  VastaaPoista
 8. Ihana talo teillä! Hyvä kun siellä on sulla apulaisia, niin iloisen näköisenä tyttäresi jyrsijällä ajelee. tuota minäkin ajattelin vuokrata, ajattelin nurmikkoalueen myös vetäistä sillä, onko se hyvä vekotin.?

  Ihana lapsi, niin kaunis ja suloinen.Se on niin ihanaa kun vauva oppii uusia asioita, niitä sitten harjoitellaankin ahkeraan. toinen hauska on sitten se konttaamaan alkaminen, ensin huojutaan konttausasennossa ja kuivaharjoitellaan, ihanaa.

  Ai tuo on ruttojuuri, mie en tiennyt, ihmettelin kerran yhdellä joutomaa alueella, kun näin noita, että mitä lienevät.

  Ihanaa kevään jatkoa sinulle Irene.

  VastaaPoista
 9. Markka, japanin ruttojuuren kukinnot ovat kuin lyhdyt näin keväisin.

  Arja, kevään iloa meillä on täällä lapsessa ja luonnossa.

  Tuija, jyrsin on ihan ykköstyökalu maan möyhentämisessä. Vauvoja on niin ihana seurata, kun oppivat uusia asioita. Ovat niin upeita oppijoita - harjoittelevat innokkaasti uusia taitoja. Kunpa tuo innokkuuus säilyisi myös kouluopinnoissa.

  VastaaPoista
 10. Paljon olette saaneet ja jaksaneet siellä touhuta.
  Ruttojuuret kukkivat nyt minullekin ja pikkuruinen mansikka, joka salamatkustajana siemenen muodossa saapui sieltä, on voimissaan myös.

  Muutos on aina hyväksi, niinkuin tiedätkin. Uudet tuulet puhaltaa ja uusi, ihana kesä on edessä! Kun ensilumi sataa, pikkuinen Saima-taimi ottaa jo ensiaskeliaan.

  VastaaPoista
 11. Tuija, kyllä sinä kaikki hoksaat ja säästät niinkuin tuon pikkumansikan.
  Uutta upeaa kesää tässä odottelen minäkin, kun enimmät harmitukset unohtuvat.

  VastaaPoista
 12. Irene, haluatko todellakin nurmikkoa lisää...Me oleme sitä poistamassa niin minimiin kuin mahdollista. Haluan osan laittaa viiliintyville kukille: malvoille, akileijoille, harakankelloille, lehtosinilatvoille, unikoille etc. ja osaan lisätäään laatoitusta. Vain pieni kenttä jätetään, jonka reunalla varjossa yksi ruokaryhmä ja sitten kenttä, jossa voi pelata vaikka krokettia tms.

  Meitä on täällä kaksi, jotka inhoamme nurmikon leikkuuta;-)

  VastaaPoista
 13. Leena, meillä on noin hehtaarin verran lääniä tässä. Kukkapenkkejä on jo nyt paljon. Lisäksi on jonkun verran kiveyksiä ja terasseja. Nurmikkoa on lisäksi. Mieheni ajaa mielellään päältäajettavalla nurmikkoa. On helpompi pitää voikukat pois nurmikolta kuin soralta.
  Jos minulla olisi pienempi piha, pitäisin sen kukkapenkeillä, kiveyksillä ja terasseilla.

  VastaaPoista