Kevättä

Kevättä

TERVETULOA! Tunnelmia ja kuulumisia Vironperän huoneista ja puutarhoista.


sunnuntai 11. joulukuuta 2011

Lohjan joulumarkkinoilla

Lohjan vanhan keskustan valtaa vuosittain joulukuun toisena viikonloppuna "Menneen ajan joulumarkkinat". Alue täyttyy myyntikojuista, elävästä tulesta, menosta ja meinigistä. Vieraita saapui tänä vuonna Pietarista asti muutama bussilastillinen. Lähipitäjistä tulijoita on aina runsaasti. Markkinoilta on kätevää hankkia joulukoristeet, -ruoat ja -lahjat.
Aika kuluu markkinoilla mukavasti. Ohjelmaa on myös järjestetty. Kun tulee nälkä voi syödä soppaa tai muikkuja tai vaikka paistaa makkaraa. Kahviloitakin on alueella useita.
Itse osallistuin Lohjan seudun lähiruokayhdistyksen, Kafferin, ruokakorien rakentamiseen. Punaiseen pussukkaan oli kerätty alueen tuottajien herkkuja. Niitä tarttui mukaani myös joululahjaksi.

8 kommenttia:

 1. Juhlallista: joulumarkkinatkesikiaikaisella kirkonmäellä.<3

  Tuollaisilla markkinoilla olisi metkaa käydä.;)

  VastaaPoista
 2. Oi miten viehättävä tunnelma, kadehtii ex-lohjalainen melkein neljännesvuosisadan takaa. Silloin tätä ei vielä ollut, eikä paljon muutakaan kivaa.

  VastaaPoista
 3. Aivan ihanat markkinat, minusta on mukavaa kun on sellainen vanhanaikainen tunnelma. Siskoni asustaa myös siellä ja hän on ollut myymässäkin joinain vuosina näillä markkinoilla, ja olen itsekkin käynyt ostoksilla.
  Täälläkin oli markkinat, ei ole kuin sitä vaatetta, ja muuta rompetta, käsityöläisiä muutama,ei mukavaa. :(

  Minunkin piti tulla mutta tänä vuonna kaikki kiva on pitänyt jättää pikkuisen väliin, kun tuo T ..llä,, alkava juttu reistailee rajummin.

  Ihanaa joulun odotusta sinulle ja kaikelle kotoväelle. :)

  VastaaPoista
 4. Aikaisempina vuosina on tullut markkinoilla käytyä. Tänä vuonna on minulla jääneet joulutoimet vähiin, mutta ehkä sitten ensi vuonna uudella innolla.

  VastaaPoista
 5. Ihanan näköistä, kerran olen ollut Lohjalla noilla markkinoilla ja muistan sen elävästi..oli ihan kamalan kylmää ja ei ollut lunta juuri nimeksikään...mutta muuten siellä oli paljon ihania juttuja tarjolla ja sieltä mentiikin ystävien luokse vielä yökylään.

  Mukavaa viikon alkua Irenelle.

  VastaaPoista
 6. Voi mitä kaikkea ihanaa markkinoilla myytiinkään...☺

  VastaaPoista
 7. Aili, nämä ovat vanhanajan markkinat ja koristelutkin ovat sen mukaiset. Paikka on arvokas kirkonmäki ja järjestäjätahona on kaupungin ja monen muun yhteisön lisäksi myös seurakunta.

  Villiviini, yhteistyö on voimaa. Täällä niin monet tahot tekevät yhdessä niin saadaan aikaan oikeasti näyttävää ja merkityksellistä.

  Pirkko, toivon sinulle terveyttä ja voimia. Ensi vuonna ehkä pääset Lohjan markkinoille.

  Sussi, markkinoilla voi käydä ihan vaan fiilistelemässä ja juomassa glogiä tai kahvilla.

  Tuija, nyt ei ollut kylmä, mutta ei ollut kyllä luntakaan. Tule ensi vuonna käymään. Tiedän, että varmasti pidät näistä kemuista.

  Irmastiina, tule pistäytymään ensi vuonna. Ihastut ikihyviksi!

  VastaaPoista
 8. Ehkä ensi vuonna! Nyt ei jaksettu sunnuntaina lähteä niin aikaisin liikkeelle. Viime vuonna viihdyin Suurtorin joulumarkkinoilla Turussa. Viime torstaina ja nyt tulevana perjantaina hommissa Tuomaan markkinoilla.

  VastaaPoista