Kevättä

Kevättä

TERVETULOA! Tunnelmia ja kuulumisia Vironperän huoneista ja puutarhoista.


sunnuntai 24. maaliskuuta 2013

Kaapin tapetointi


Tapetoin vanhan kaapin. Siinä on lasi-ikkunat. Kaappi oli täynnä niin erilaista sälää, että sitä ei ollut mukava katsella. Pitkään olen jo suunnitellut tekeväni sille jotakin. Vuosi sitten  tulostin omia valokuvia ajatuksena kiinnittään kuvat kaapin oviin. Homma jäi kesken. Idea ei ollutkaan enää hyvä toteutusvaiheessa.
Sitten keksin sen - tapetit! Laura Ashleylla on nyt Helsingin myymälässä 20%:n tapettialennus. En tarvinnut kuin yhden rullan tapettia ja sinitarraa.


 Tapetti on mustavalkoinen, jossa on vanhoja valokuvia.Tavallaan siis tapetoin kuitenkin tuon kaapin vanhoilla valokuvilla. Tämä on kuitenkin yhtenäisemmän näköinen kuin alkuperäinen suunnitelmani, jossa oli erivärisiä maisemia, kukkia ja ihmisiä.


Muistan, kun tyttäreni sanoi, että jokainen valokuva on turha, jossa ei ole ihmistä. Hän sanoi sen katsoessani lopututonta kukkakuvastoani, jossa ei näkynyt edes vilausta yhdestäkään ihmisestä. No, näissä kuvissa on nyt sitten niitä -  ihmisiä.

24 kommenttia:

 1. Kaunista tapettia! Mukava idea. Hyvää sunnuntai-iltaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Satu, tapetti on minunkin mielestäni kaunis. Laura Ashleyn tapetit ovat kauniita. Niitä saa PohjoisEsplanadin myymälästä.
   Valoisaa viikon alkua!

   Poista
 2. Eikä, onko tuo tapettia! Onpa tosi kivan näköistä ja juuri sellainen kollaasi, mutta yhtenäinen. Ihan täydellinen. Hyvä idea!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Saila, yllätys, yllätys - se on tapettia. Aikas hauskannäköistä!
   Etten nyt vaan saanut sinulta alunperinkin tätä tapetointi-ideaa!!?? Sinähän juuri tapetoit Espoon kodissasi.

   Poista
 3. Siitä tuli hieno. Mie olen miettinyt keittiön vitriininkanssa samanmoista ratkaisua kun kaappi alkaa olla ihan luvattoman täynnä. :) Tuossa sivupalkissa on ylimmäisenä kaunis kuva sipulikukista. Laittaisitko sen suurempana näkyviin?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuija, vitriinikaapit ovat ihania, mutta samalla vaativia. Sisällön on oltava järjestyksessä, eikä niissä voi oikein säilyttää, mitä tahansa sälää. Mutta tapetoimalla saa vähän siistimmän vaikutelman.
   Tuo kuva on viime keväältä. Katsotaan, mitä voi tehdä sille.

   Poista
 4. Loistoidea :). Näyttää arvokkaalta.

  (Muistan hyvin vaiheen, jolloin meidän poikien mielestä kaikki valokuvat, joissa oli ihmisiä, mutta ei yhtään mopoa tai moottoripyörää, olivat turhia ;))

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Annukka, olen itsekin hyvin tyytyväinen lopputulokseen.
   Niinpä, moottoripöyrät ja sitten vähän myöhemmin autot ovat hottia poikien maailmassa.

   Poista
 5. Vastaukset
  1. Titte, olen itsekkin hyvin hyvin tyytyväinen tähän projektiin. Olen saanut yhden projektin loppuun. Enää tuota asiaa ei tarvitse surra.

   Poista
 6. Kiva idea, ja näyttävä lopputulos!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Akileija, vihdoinkin sain asian päätökseen. Ja kaappi näyttää nyt hyvältä.Ei tarvitse enää kärsiä, kun astuu huoneeseen.

   Poista
 7. Oi kun ihana ja tosiaan yhtenäisen näköinen, mutta sopivan persoonallinen.Tuollaisen teenkin kun kyllästyn vitriiniini :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sarppu, idea on vapaasti käytössäsi! Myös muunlaiset tapetit sopisivat varmasti tuohon. Ja toisaalta omia samanaiheisia valokuvia voi käyttää. Sinullakin on niin upeita merikuvia vaikka miten paljon.

   Poista
 8. Loistoidea ja käy niin hyvin vanhan kaapin kanssa yhteen!
  Ei kyllä tapetiksi uskoisi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minttuli, idea oli minustakin hyvä. Olen myös tyytyväinen lopputulokseen.

   Poista
 9. Vastaukset
  1. Sussi, niin minustakin!
   Kirjoittamisinspiraatiota ja -tilaa toivon sinulle!

   Poista
 10. Hieno idea ja kaunis tuli...ja tytärkin varmasti tykkää...:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Irmastiina, täällä on tyytyväinen äiti. Tytär ei ole vielä nähnyt. Luulen, että hänkin pitää lopputuloksesta.

   Poista
 11. Oikein kiva idea tuo kaapin tapetointi, ei olisi sytyttänyt minulla..;)))

  Oikein antoisaa pääsiäisen odotusta sininulle, Irene.<33333

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aili, kaapin tapetointi kuullostaa kyllä ihan joltakin muulta, miten minä olen sen toteuttanut. Mutta näin sen tein ja olen itse tyytyväinen.
   Ihanaa pääsiäisenalusviikkoa sinulle!

   Poista
 12. Todella hieno idea! Tapetti on juuri passeli paikalleen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Katja, olin niin iloinen, kun löysin tuon tapetin. Tutkin netistä Laura Ashleyn tapetteja. Niitä ei voinut tilata Suomeen. Päätin kuitenkin soittaa Helsingin liikkeeseen, josko heillä olisi. En aluksi meinannut uskoa, että heillä oli liikkeessään juuri tuota valisemaani tapettia, enkä joutunut odottamaan tilausta viikkosotalla.

   Poista