Kevättä

Kevättä

TERVETULOA! Tunnelmia ja kuulumisia Vironperän huoneista ja puutarhoista.


lauantai 27. heinäkuuta 2013

Saaripäivällä


Lohjansaaressa vietettiin tänään saaripäivää. Siellä oli avoimet ovet monessa mielenkiintoisessa kohteessa. Tänään oli oiva tilaisuus tutustua naapurustoon. Aloitimme päivän Fruticetumista. Tähän hedelmälajipuutarhaan on istutettu kaikki Suomessa menestyvät puuvartiset, monivuotiset hedelmä- ja marjakasvit. Pinta-alaa on yli 4 hehtaaria. Puut ovat vielä aika pieniä, koska istutukset on tehty viisi vuotta sitten. Viiniköynnöksiäkin löytyi kasvatushuoneesta.


Maistelimme eri lajikkeita mustaherukoita. Pohjan jätti vaikutti mielenkiintoiselta. Omat vanhat lamoavat Öjebymme kyllä ihan hyvin pärjäsivät makutestissä. Toinen mielenkiintoinen oli vaaleanpunainen punaherukka. Siitä emme saaneet maistiaisia, koska varikset olivat ehtineet ennen meitä. Näköjään niille eivät kelvanneet mustat eikä valkeat.


Näytepuutarhaan oli istutettu myös suuret perennapenkit. Syysleimut hehkuivat.
Seuraavaksi kolusimme Seurantalolla. Pihalle olivat levittäytyneet torikauppiaat. Ostin uusia perunoita ja kukkakaalin. Lisäksi mukaani tarttui upea suurikokoinen auringonhattu. Istutan sen uusimpaan kukkapenkkiini. Aviomies löysi vähän käytetyt hitsivehkeet. Lohisoppa maistui sisällä.


Kahville menimmekin sitten Antiikki- ja viherhuone Eleganssiin. Suureen viehättävään puutarhaan oli järjestetty istumapaikkoja valtavien tammien varjoon. Puutarhasta löytyi toinen toistaan kauniimpia yksityiskohtia.


Keskelle pihaa on valettu betonista huvimaja. Kuumana päivänä se osoittautui ihanan vilpoisaksi paikaksi.

Päärakennuksessa on myös antiikkiliike, josta voi tehdä mukavia löytöjä.
Viimeiseksi pistäydyimme Alitalon viinitilalla. Kaikki tutustumiskohteet olivat aivan vierekkäin ja ne oli helppo löytää Lohjansaaresta.


Leppoisan päivän päätteeksi aviomies kävi poimimassa omia vadelmia. Ne maistuivat hyvältä Alitalon tuliaisten kumppanina. Ihan piristävää poistua välillä omalta tontilta.

9 kommenttia:

 1. Olipa ihanat kohteet! Meilläkin syötiin eilen tuoreita (villi)vadelmia, ihme että ne jaksavat kypsyä tässä helteessä.
  Mustaherukoitakin on ihan mukavasti, voisikin käydä taas vähän maistelemassa.
  Makoisaa illanjatkoa sinnekin!

  VastaaPoista
 2. Mielenkiintoiset kohteet, leimukukatkin jo loistoissaan, meillä vielä nupuilla. :)

  VastaaPoista
 3. Hienoa, meilläkin monta lajia marjoja pikku kalliollmme 810 m²

  VastaaPoista
 4. Tuttuja ovat nuo paikat! Elegansissa ravasin yhteen aikaan melkein riesaksi asti ja Meerin Fruticetumissakin olen käynyt jo kahdesti ;) Vadelmat jaksaa tehdä ihmeen hyvän sadon ja kypsyvät hurjan nopeasti näillä keleillä!

  VastaaPoista
 5. Oikein hieno retki Lohjansaareen, kiitos postauksesta, Irene!

  Ihanaa sunnuntaita sinulle.♥

  VastaaPoista
 6. Upeat kuvat!
  Meillä marjoja ei pahemmin tule...ei edes mustikoita. Helle piinaa...:)

  VastaaPoista
 7. Kiintoisia paikkoja, täytyy pistää mieleen.

  vaaleanpunaiset viinimarjat ovat selvästi hyviä, koska ovat linnuille maistuneet:)

  VastaaPoista
 8. Ihana retki teillä eikä matkakaan rasittanut. Tuttuja paikkoja ajalta kun vielä asuimme kehä3 sisäpuolella ja sieltäkäsin paljon retkeiltiin pitkin uuttamaata.

  VastaaPoista
 9. Kyllä se vaan on hyvä poistua välillä sieltä omilta tiluksilta tutkailemaan muitakin maisemia. Kauniissa kohteissa pääsitte vierailemaan :)

  VastaaPoista