Kevättä

Kevättä

TERVETULOA! Tunnelmia ja kuulumisia Vironperän huoneista ja puutarhoista.


keskiviikko 11. joulukuuta 2013

Pikkujouluenkelit


Hauskaa Pikkujoulua!
Pikkujouluja vietetään työpaikoilla, harrastepiireissä, ystäväporukoissa.
Ensimmäisissä pikkujouluissa olin jo marraskuun puolella. "Lähiruokalaiset" vietiin autokuljetuksella maan alle Tytyrin kaivokseen. Louhoksissa esiteltiin kaivostoimintaa. Ravintola Muru oli loihtinut upeat illalliset entisen sepän pajan tiloihin.


Maanantaina juhlin työkavereiden kanssa Vihdissä pikkujouluja. Jokainen toi juhlaan pikkupaketin ja joulupukki jakoi sitten paketit osallistujille. Minun paketistani kuoriutui kolme lasienkeliä.


Mieleeni tuli parin vuosikymmenen takaa naapuriperheemme Espoosta. Heillä oli joulukoristeena aina ikkunoissa ankkuri, risti ja sydän. Ne ovat vanhoja joulukoristeita Pohjois-Pohjanmaalta, ehkä Pietarsaaresta, ja symbolisoivat elämän kantavia voimia -  uskoa, toivoa ja rakkautta.


13 kommenttia:

 1. Ne ikkunakoristeet ovat "usko, toivo ja rakkaus". Ennen niitä näkyi enimmäkseen juuri Pietarsaaren seudulla ja ruotsinkielisillä. Nyt niistä on tullut tavallaan uutta muotia ja niitä on ollut parin vuoden ajan myynnissä Kokkolassakin. Mies osti meille valkoiset valot, ennenhän ne olivat vain punavihreitä.

  VastaaPoista
 2. Kauniita enkeleitä, kyllä sitä vaan me aikuisetkin ilahdutaan lahjoista, vaikka niitä tuleekin enimmäkseen annettua vain lapsille. Minä ostan itselleni joulunaluslahjoja, tänäänkin löysin pari puseroa eräästä keskustan putiikista;)

  VastaaPoista
 3. Ihanan kauniita lasienkeleitä!
  Hyvää joulun odotusta Vironperälle!

  VastaaPoista
 4. Ihanat enkelit!

  Tytyrin kaivos taitaa olla sama paikka, jossa mies kävi joitakin vuosia sitten maastopyöräilemässä talviaikaan lohjalaisen pyöräporukan kanssa.

  VastaaPoista
 5. Ihania lasienkeleitä:)
  Mukavaa loppuviikkoa & viikonloppua, Irene!

  ♥♥

  VastaaPoista
 6. Vilkasta pikkujouluaikaa eletään. Hauraan herkät lasienkelit <3

  VastaaPoista
 7. Siinä olivat hyvät tunnukset elämään :)

  Ihanat enkelit sait paketistasi.

  VastaaPoista
 8. Lapset olivat isovanhempien kanssa viime kesänä Tytyrin kaivokseen tutustumassa ja olivat aika vaikuttuneita. Itse en ole käynyt siellä.

  Hyvää joulunodotusta!

  VastaaPoista
 9. Ihania enkeleitä. =)  Voi Irene...
  Miun täytyy valitettavasti tunnustaa että siun antamasi pelakuun alku (apple blossom) menehtyi meidän Viron reissumme aikana. =( En ollut uskaltanut jättää talvetettaville pelakuille kasvilamppua päälle ja niinpä se pikkuinen ressu ei jaksanut odotella enää kesää tämän enempää. =(((

  Olen niin pahoillani...
  Olen huono pelakuiden talvettaja!
  Pimeys ja pelakuut eivät sovi yhteen...

  VastaaPoista