Kevättä

Kevättä

TERVETULOA! Tunnelmia ja kuulumisia Vironperän huoneista ja puutarhoista.


sunnuntai 23. maaliskuuta 2014

Puutarhaleffassa


Viikonloppuna kävin puutarhaleffassa. Virpi Suutarin Eedenistä pohjoiseen oli saapunut jo Lohjalle. Siinä kuvattiin kuuden hyvin erilaisen pariskunnan elämää puutarhassa. Pariskuntien toisella puoliskolla oli erittäin intohimoinen suhde puutarhanhoitoon. Se ei voinut olla vaikuttamatta toisenkaan. Oli hauska katsella, miten puolisot suhtautuivat asiaan. Moni tarttui itsekin lapionvarteen tai sitten antoi toisen vapaasti puuhata omiaan luomakunnassaan.
Puutarhat olivat myös hyvin omanlaisiaan. Jotkut laajenivat vuosi vuodelta ja niissä puuhailtiin määrätietoisesti aamuvarhaisesta yömyöhään. Jossakin puutarhassa annettiin kasvuston levittäytyä puiden siimeksessä oman viisauden mukaisesti. Puutarhan rakentaminen oli osalle myös terapeuttista. Rakkaus puutarhaan ja puolisoon oli kuitenkin elokuvan yhdistävä tekijä. Elokuvasta jäi hyvä mieli...


Pihastamme suli lähes kaikki lumet lauantaina. Tarkoitus oli viikonloppuna leikata omenapuut ja marjapensaat. Mutta flunssa sekoitti kuviot. Pienelle metsäretkelle sentään päästiin suloisessa auringonpaisteessa.


22 kommenttia:

 1. Kävin myös katsomassa tuon elokuvan ja tykkäsin. Siinä oli kuvattu kesän ihanuutta pörriäisten pörinöineen ja hyttysen ininöineen todella hyvin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Saraheinä, elokuvassa oli ihanaa kesän makua rehevine kuvineen ja äänineen. Sai taas sukeltaa kesään. Hyvä viritys taas tulevaan kesäkauteen.

   Poista
 2. Tööktökin suli tuo viimeksi satanut lumi nopeasti pois, joten lyhyeksi jäi sekin "talvi" Täällä oloi eilen harmaa päivä, vähän satoi vettäkin, mutta nyt on uusi aamu ja aurinko jo paistaa.
  Oikein hyvää viikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mummeli, kyllä se kesä nyt vaan tekee tuloaan. On se uskottava. Yöpakkasia on vielä, mutta päivisin jo hyvinkin lämmintä.

   Poista
 3. No nyt se on tuo elokuva sitten meidänkin teatterissa! Pitäisipä käydä itsekin nyt leffassa. Flunssaisena täytyykin malttaa mielensä ja siirtää hommia tuonnemmas, ettei saa tautiaan pahemmaksi! Mukavaa alkavaa viikkoa ja toivottavasti pöpö on pian selätetty!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minna, pöpöt on jo selätetty ja puutarhahommat kutsuvat taas niin vahvasti.
   Suosittelen elokuvaa!

   Poista
 4. Pitäisi varmasti mennä katsomaan tuo elokuva, niin hyviä kommentteja olen siitä kuullut.

  Toivottavasti kevät tuli nyt pysyvästi:)

  Paranemisia flunsssasta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sussi, mene ihmeessä elokuviin!
   Siinä pääsee niin mukavasti taas kesätunnelmiin. Se on taas edessä tuota pikaa.
   Eiköhön se kevät jo tullut pysyvästi. On se uskottava.

   Poista
 5. Tuon leffan haluan nähdä!
  Aurikoista viikkooa sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Irmastiina, tuohon elokuvaan kyllä kannattaa mennä. Se on niitä hyvänolon leffoja. Siitä tulee hyvä olo pitkäksi aikaa.
   Auringonpaistetta viikkoosi!

   Poista
 6. Pikaista paranemista! Tuo elokuva pitäisi nähdä, mutta ei ole ainakaan vielä Jyvässeudun teattereissa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Konnadonna, toivon, että elokuva tulee pikaisesti Jyvässeudulle. Seuraa nyt vaan tarjontaa, että ehdit nähdä nyt keväällä. Se virittää mukavasti kesäkauteen.

   Poista
 7. Pieni metsäretkeilijä oli mukanasi, Irene ♥
  Hyvää alkanutta viikkoa sinulle ♥♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aili, sain ihanan pienen seuralaisen mukaani metsäretkelle.
   Aurinkoa ja hyvää mieltä viikkoosi!

   Poista
 8. Paranehan pian!! Kevätaurinko on niin suloinen, ja tekee omia ihmeitään pihassa kaiken aikaa. Tuo elokuva on kyllä tämän kevään must- listalla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Laura, hyvässä kunnossa tässä ollaan taas.
   Nyt käynnistyi taas tämä vuoden paras aika - mahtavaa!
   Toivottavasti pääset pian tuohon elokuvaan!

   Poista
 9. Olin ihan varma,että puutarhaleffa tarkoitti Vironperän oman puutarhan tapahtumien seuraamista :).

  Ihana retkeläinen korinsa kanssa. Ilmeisesti ihan tuliterät aurinkolasit ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Annukka, kaikkia hassuja mielleyhtymiä sitä pyöriikin mielessä. Nyt oli kuitenkin kyseessä ihan oikea elokuva.
   Pikkuretkeläisllä on ihan uudet aurinkolasit. Vanhemmat ovat tarkkoja näiden lasien kanssa. Hyvä se on tietysti oppia suojaamaan silmänsä jo pienestä pitäen.

   Poista
 10. Pitkästä aikaa täällä kylässä:) Kävin katsomassa kanssa tuon elokuvan ja nauroin:) Elokuva kyllä kannustaa olemaan oma itsensä ja kesääkin tuli ikävä sitä katsoessa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mammeli, hei, kiva tavata taas pitkästä aikaa!
   Siinä elokuvassa sai kyllä nauuraa. Pariskunnat olivat todella erilaisia - aitoja itsejään. Se oli oikein piristävää. Todella se kannustaa rohkeasti olemaan ihan oma itsensä kaikkine hassuine puolineen.
   Kesää tuli ikävä, mutta se on jo ihan nurkan takana.

   Poista
 11. Kuulostaa kiinnostalta elokuvalta. Suosittelen myös brittiläistä Vuosi elämästä, vaikka siinä puutarha ei ole ihan keskiössä, niin sitä kuitenkin on paljon. Olen katsonut viime mainitun jo monasti eli se oli pakko ostaa omaksi.

  Sinulle on puutarhahaaste blogissani.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Leena, se on hyvän mielen elokuva. Joskus on aikoja, kun sellaista tarvitsee erityisesti. Olen nähnyt myös tuon Vuosi elämästä -elokuvan. Siinä näytetään enemmän näitä henkilöhahmoja -ei niin paljon puutarhaa.
   Tartuin haasteeseen. Kiitos siitä!

   Poista