Kevättä

Kevättä

TERVETULOA! Tunnelmia ja kuulumisia Vironperän huoneista ja puutarhoista.


lauantai 23. elokuuta 2014

Sadeilman piristystä


Nyt on satanut kolme viikkoa lähes tauotta. Sademittariin on kertynyt 100 milliä. Kolmessa viikossa on satanut enemmän kuin koko aiempana kesänä yhteensä.


Pihalla on ankean näköistä. Ainoastaan puuliljat jaksavat ihastuttaa. Piha huutaa muutenkin toimenpiteitä, mutta nyt en jaksa yhtään innostua niistä. Huomaan olevani ärtynyt. Sille on nyt tehtävä jotakin. Pohdin, miten saan mielialani kääntymään. Päätän seurata vaistoani. Tunnistelen, mitä minun tekee nyt mieli. Viluttaa. Haluan kääriytyä lämpöiseen punaiseen.


Siispä ympäröin itseni punaisilla kukilla ja kannan punaiset viltit pihalle korituoleihin.


Enkelinsilmäpelargoniassa on kauniin väriset kukat.
Olen oikeastaan ihan ylpeä siitä, että olen saanut kasvatettua tänäkin vuonna valkoiset begoniat ja pienen pienistä siemenistä mahtavat revonhännät. Ne sopivat ihanasti samaan ruukkuun.


Pähkinät eivät ole vielä kypsiä, mutta alkavat jo vähän ruskettumaan.
Maailma alkaa taas näyttää vähän kauniimmalta.

12 kommenttia:

 1. Lohdullista! Minäkin olen kaivanut punaiset huoat esille, leivinuuniakin on lämmittetty. Tänään kuitenkin puusavotassa sateessa, toivoimme, että syyskuusta tulee lämmin ja niin kuiva, että saadaan pitkä. aurinkoinen puutarhasyksy ja Italian illat.

  Pähkinöitä...minä toivon edes tammen terhoja;)

  Valkoiset liljat ovat kauniita!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Leena, toivon niin intiaanikesää - jos ei elokuussa niin syyskuussa sitten viimeistään. Olihan huhtikuussakin sellaiset helteet, että harvoin on ollut. Italian illat eivät olisi yhtään hullumpia tänne Pohjolan perukoille.

   Poista
 2. Komeat punaiset! Minullakin oli siemenkasvatuksessa begonia ja revonhäntä. Kesäbegonian lajikkeena minulla oli "Nightlife".

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Maarit, revonhännät ovat minusta ihan ykköskesäkukkia. Ne ovat jotenkin taianomaisia. Joka kesä jaksan ihmetellä niiden valtavaa kasvuvoimaa. Tänä kesänä niitä on neljässä eri ruukussa vähän eri seurassa.

   Poista
 3. Ihanat liljat. Kyllä tuo kaatosade vetää välillä mielen synkäksi... Mukavaa sunnuntaita!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Satu, puuliljat ovat niin näyttäviä. Olen viime aikoina hankkinut niitä. Tosin varjoliljat ovt myös lemppareitani.
   Jotenkin jatkuvat kaatosateet yhdistettynä kylmettymiseeni uinnin jälkeen sai minut eilen känkkätuulelle, mutta tänään on taas kaikki toisin.

   Poista
 4. Viisaasti tehty! Kun huvitus on poissa, täytyy toimia juuri noin, itseään kuunnellen! Ja aina se innostus on palannut :)
  Hienot kesäkukkakylvöt ja ihastuttava tyyny myös.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Maria, kuuntelen nykyisin itseäni jo paremmin. Se kyllä toimii. Tänään olen suunnitellut innokkaana alalammelle uusia ympäryskasveja.

   Poista
 5. Kivoja kuvia, kyllä tuolla viihtyy :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pirjo, viihtyy oikein hyvin. Värejä voi sitten vaihdella mielialan mukaan.

   Poista
 6. Kiitos postauksesta, Irene:)
  Kyllä lämpö on meille ikäihmisille on tarpeellista...
  Oikein hyvää viikkoa sinulle! ♥♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aili, lämpö on tärkeä asia. Tajusin vasta nyt, että kylmetyin märkine hiuksineni uimareissun jälkeen. Mies sytytti tulen takkaan illalla ja kaikki on taas kohdallaan.

   Poista