Kevättä

Kevättä

TERVETULOA! Tunnelmia ja kuulumisia Vironperän huoneista ja puutarhoista.


sunnuntai 11. huhtikuuta 2010

Ankaran talven jälkeen

Mikä viikonloppu! Lumi on nyt sulanut niin, että pääsen puutarhaan ilman, että lumi menee saappaan varresta sisään. Kuljen kierroksen puutarhassa ja lähimetsissä. Omenapuita ja muita puita on syöty reilusti. Jänikset ovat olleet asialla - niin myös hirvet ja kauriit, koska silmuja on syöty tosi korkealta. Ovat jättäneet vastapalveluksena useita lannoitekasoja pihalle. Kiitos vaan!
Täydellinen keli puusouville. Alalammnen ympärillä kasvaa parisenkymmentä terijoen salavaa. Ne ovat todella nopeakasvuisia ja niillä on kaunis pyöreä kasvutapa. Mutta ne eivät ole kovin pitkäikäisiä. Olemme vuosittain katkoneet niitä pari kolme kerrallaan. Nyt siis moottorisaha esiin.
Näissä puissa on jo lahoamisen jälkiä rungossa, mutta jätetään rungot vielä  metrin korkeudelta pystyyn. Versovat kyllä kesän kuluessa ja kehittävät pallon muotoisen hunnun ympärilleen. Paikka tuntuu leikkuun jälkeen tosi avaralta. Ehkä voisi jotakin uutta pientä puuta panna keväämmällä tuloilleen.
Parista puusta tulee siivottavaa. Täydellinen polttokeli. Lunta vielä maassa eikä tuule. Samalla poltetaan ylivuotinen laiturin raatokin. On saanut kuivua kunnolla ja palaa hyvin.

Juuri mitään vihreätä ei ole vielä näkyvissä. Onneksi jouluruusu jo pilkistää penkistä. Sisällä vastaavasti onnenpensaan oksaan on tullut muutama keltainen kukka.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti