Kevättä

Kevättä

TERVETULOA! Tunnelmia ja kuulumisia Vironperän huoneista ja puutarhoista.


keskiviikko 16. kesäkuuta 2010

Museorakennuksen pohjoispuoli

Olen niin innoissani kuvannut kukkiani, että rakennukset ovat jääneet viime aikoina vähemmälle. Päätin nyt esitellä vähän systemaattisemmin myös rakennuksia.
Tontin päärakennus on nykyisin kotimuseona. Se on siis se rakennus, jossa Johannes ja Kyllikki Virolainen aikoinaan asuivat.
Pohjoispuolelta on taloon sisäänkäynti.
Tässä etualalla on jasmike, jossa on jo nuput. Sisäänkäynnin etupuolella on vuorenkilpipenkki, jonka on istuttanut parikymmentä vuotta sitten naapurin puutarhuri Varpio. Oven edessä ruukussa jököttää laakerikirsikka.
Kuistien välissä on rouva Varpion istuttama kukkapenkki. Siihen on istutettu taakse kallionauhuksia ja eteen kuunliljoja. Selja ja kotkansiipi ovat löytäneet itsenäisesti tiensä penkkiin.
Sisäänkäynnin ja hiekkapihan väliin on istutettu tuoksuvatukkaa näkösuojaksi. Vanhassa saunanpadassa kukkii vielä orvokit. Taustalla näkyy yksi tontin neljästä hopeakuusesta. Ne istutettiin aikoinaan Kyllikin toiveesta, joka rakasti hopeakuusia.
Tämä viimeinen kuva on rakennuksen eteläpuolelta ylälammen rannalta, koska joku kukkiva kukka on mieluusti jokaiseen juttuun saatava. Siinä hehkuu oranssi idänunikko, jonka siihen saveen istutin monta vuotta sitten ja on nyt löytänyt tiensä valoon yhdessä siperiankurjenmiekkojen kanssa.

2 kommenttia:

  1. Aj jaa, vasta nyt vironperä sanoi mulle jotain. Kaunis kuva, se missä oli iriksiä ja unikoita. Terv Mimi

    VastaaPoista
  2. Pitäisikö laittaa tuohon alkuun näkyville tarkempaa selvitystä kotimuseosta?!
    Kuitenkin kirjoittelen enempi puutarhasta, joka on intohimoni.
    Pitää pohtia!

    VastaaPoista