Kevättä

Kevättä

TERVETULOA! Tunnelmia ja kuulumisia Vironperän huoneista ja puutarhoista.


sunnuntai 12. syyskuuta 2010

Omppuja, sieniä ja karhunkasa

Omput ovat parhaimmillaan. Niitä kerättiin viikonloppuna monta koria ja astiaa täyteen.
Lohja on omenapitäjä. Veimme omput isolle omenatilalle puristettavaksi mehuksi. Ensi viikolla lupasivat puristaa. Sitten pullotan muovipulloihin ja pakastan. Ylätalossa on kaksi pakasteallasta. Toinen on varattu omenamehulle.

Sateen lomassa aina välillä aurinko paistoi mukavasti. Päätimme lähteä sieneen. Pellon toiselta puolelta alkaa metsä, jossa kasvaa paljon karvalaukkuja ja siellä on hyvä keskittymä suppilovahveroita. Kun kuljimme pellon poikki ja hyppäsimme ojan yli, varoimme astumasta isoon tuoreeseen läjään. Mukana oli metsästäjä, joka ryhtyi tutkimaan muhkeaa tuoretta kasaa tarkemmin. Kyllä, se on karhun jätöstä. Kuljimme 50 metriä eteenpäin - ja taas samanlainen kasa.
Suurin osa sieniretkeilijöistä kääntyi takaisin - minä myös. En halua joutua karhun kanssa silmitysten.
Kaksi urhoollisinta jatkoi matkaansa suppilovahveroapajille.
 No, eivät hekään kovin kauan viipyneet. Suppilovahveroiden lisäksi muutama kanttarelli saaliina sankarit palasivat turvallisempaan kotipihaan.
Minulle kelpasivat hyvin ylälammen takametsän haaparouskut ja karvalaukut.

2 kommenttia:

 1. Hui, niin olisin minäkin kääntynyt ympäri.
  Aikanaan harrastin koiran kanssa jäljestystä ja silloin tuli vastaan myös noita läjijä.Ei ymmärretty nuoria kun olimme , kenenkä ne olivat, jatkettiin matkaa ja pälätettiin niitä näitä. Mitään ei kyllä onneksi koskaan nähty ja ei sattunutkaan.
  Koiran kanssa olen metsässä nytkin kierrellyt sieniä ei ole juurikaan näkynyt, paitsi noita karvalaukkuja. Toivottavasti syksymmällä pääsen ystäväni mökille, siellä on takuuvarmat suppilovahveropaikat.
  Mukavaa viikon jatkoa Vironperälle.Syyshommia sielläkin varmaan piisaa.
  -tuija-

  VastaaPoista
 2. Aika komeat kasat! Pistää kyllä vähän miettimään miten isot ne karhut sitten oikeasti ovat. Olisin minäkin jäänyt kotipihalle!! Terv Mimi

  VastaaPoista