Kevättä

Kevättä

TERVETULOA! Tunnelmia ja kuulumisia Vironperän huoneista ja puutarhoista.


maanantai 27. syyskuuta 2010

Syystöitä

Aloitin viikonloppuna syysistutukset. Pääsin taas lapionvarteen. Siirtelin liian suuriksi kasvaneita perennoja ylätalon pääpenkistä hieman syrjemmälle ja uusia tulokkaita tilalle.
Sipuleiden istutuksen aloitin samalla. Multiin pääsi keltaisia koiranhampaita, valkeita liljatulppaaneita, liloja ukkolaukkoja ja jättilaukkoja, keltaisia keisarinpikarililjoja, kreetantulppaaneja ja tähtitulppaaneja.
Enkä malttanut mieltäni vaan  tilasin illalla netin kautta lisää sipuleita.
Eilen keräsimme taas yhden satsin omppuja ja veimme Vohloisten kartanon luomutilalle puristettavaksi. Olen juonut omenanektaria jo viisi pulloa ja lisää tekee mieli. Tuli sen verran hyvä omenasato, että kannattaa kaikki vaan nyt puristaa mehuksi. Kun sen heti pakastaa, mehua ei tarvitse käsitellä mitenkään. Se säilyy jääkaapissa viikon verran. Mutta harvoin kestää siellä viikkoa, koska katoaa parempiin suihin ennen sitä.
Huomaan, että heti, kun aurinko paistaa, mieleni tekee ottaa valokuvia. Lainasin kamerani tyttärelle työmatkalle, joten en voi ottaa kuvia noista punaisena hehkuvista rusokirsikoista tai keltaisena ja oransseina loistavista haavoista. Etsin nyt kuvia kasveista, jotka otin viime viikolla ja jotka edelleen koristavat puutarhaani.

5 kommenttia:

 1. Nätisti vielä kukkii kukat siellä Vironperällä!! Täällä oli jo nollassa tänä aamuna mittari ja kuurassa maa, joten kiikutin jo pelakuut varastoon talvehtimaan eilen illalla.

  Omenoita tuntuu tulevan tänä syksynä runsaasti!! Mehuna tosi hyvä.

  Olisipa mukava nähdä Vironperän torpastakin kuvia, jotain sisäkuvia!

  Mukavaa viikkoa sinulle!

  VastaaPoista
 2. Liisa, kylmältä tuntuu tänään ensimmäistä kertaa täälläkin. Hanskat on oltava pihalla. Ehkä minäkin aloitan kukkien sisäänkannon tänään. Tai ainakin osan, että jotakin pelastuu jos halla vierailee.

  Sisäkuvia rupeaa varmaan tulemaan pian, kun ulkohommat saan tehdyksi ja kameran taas kotiin. Olen enempi ulkoihminen.

  VastaaPoista
 3. Törmäkukka? Kauniita ihania kukkivaisia, ihan kesäisen näköistä vielä. Meillä jo toinen pakkasaamu, vielä pitäis ehtiä mansikoita laittaa talviteloille ja sipuleita maahan. Toivotaan lisää kauniita ja lämpöisiä syyspäiviä!

  VastaaPoista
 4. Vianna, kyllä tuo viimeinen on törmäkukka. Pidän niistä paljon. Muistan kun serkkuni toi oman äitinsä hautajaisissa kimpun törmäkukkia, kun muilla oli perinteisempiä hautajaiskukkalaitteita. Jäi silloin minun mieleeni tosi raikkaana ja kauniina kukkana. Rahtaan nyt ainakin miljoona kiloa painavia pasuunaruukkuja sisälle. Tänään päivällä kahdeksan astetta mitarissa.

  VastaaPoista