Kevättä

Kevättä

TERVETULOA! Tunnelmia ja kuulumisia Vironperän huoneista ja puutarhoista.


torstai 17. helmikuuta 2011

Kovia pakkasia

Aurinko on paistanut upeasti päivällä ja maisema on ollut kaunis.
Yöt ovat olleet hyytävän kylmiä.
Pakkanen on tehnyt kauniita koristeita luontoon. Tämä jääpuikko roikkuu terassin köynnöshortensiassa.
Olin menossa aamulla suihkuun. Mutta vettä ei tullut pisaraakaan. Putket jäätyivät yöllä, kun elohopea laski mittarissa kolmeenkymmeneen. Pesuhuoneen ikkunastakin näkyi melkoisen lumista maisemaa.
Perälän Pasi ja Mika kävivät asentamassa lämmittimen talon alle. Nyt tulee taas vettä hanoista. Mikä helpotus!
Miten upealta tuntuukaan, kun suihkusta tulee taas vettä. Elämä on palannut taas normaalin uomiinsa.

8 kommenttia:

 1. Sen kyllä huomaa,kun jokin itsestäänselvä asia puuttuu. Meillä on täällä kaupungissa välillä astianpesukone reistannut.On sitten ihanaa,kun taas toimii.
  Viime vuonna hiihtoloma alkoi maalla -35 yöasteilla ja loppui muutaman päivän kuluttua +3,5 päivälämpöön. Sellaset 40 astetta heittoa.

  VastaaPoista
 2. Kiva taulu!

  Putkien jäätyminen on yksi talven haittapuolia, hyvä, että taas toimivat. Isältäni olen kuullut monta kertomusta siitä, kuinka hän on auttanut ystävänsä omakotitalon putkien sulattamisessa, välillä on ollut tosi kova työ, että ovat saaneet ne sulatettua.

  Meillä oli aamulla -28, saisi jo loppua nämä pakkaset.

  VastaaPoista
 3. Se on inhottavaa, kun putket jäätyy. Kun se ei ole niin yksinkertaista niitä saada sulatettua, ettei tule muuta vaninkoa. Meillä on myös pari kertaa käynyt niin, mies on joka kerta ihan raivona, kun sitä joutuu menemään kylmävintille kaivelemaan niitä putkia ja etsimään sitä jäätymiskohtaa. Meillä taitaa hiirulaiset hiippailla siellä ja myllertää villoja, jolloin joku kohta jää paljaaksi.
  Eiks ollut tylsä tunne kun ei tullutkaan vettä?

  Talvi on kauniin näköinen tällä hetkellä, mutta kieltämättä voisi jo vähän lauhtua.

  Mukavaa viikonvaihdetta sinulle Irene.

  VastaaPoista
 4. Kyllä pakkanen koettelee meitä näinä päivinä ja ympäri Suomea. Jännittää tänään mennä mökille parin viikon tauon jälkeen, josko joutuu aukomaan putkia. Kyllä sitä ihminen on ihmeissään kun vesi lakkaa juoksemasta.
  Hauska, värikäs taulu, sopii kylppäriin.
  Aurinkoista viikonloppua!

  VastaaPoista
 5. Meilläkin tuppaa kovilla pakkasilla jäätymään suihkuun tuleva putki ja isäntä sitä välillä "aukaisee" imurilla, se on kätevä konsti.

  Mielessäni on ollut, että järjestättekö niin kuin esim.Hyrsylän mutkaan Aira, sellaisia tutustumispäiviä Vironperään vai onko Vironperä vain yksityiskäytössä?

  VastaaPoista
 6. Pakkasia on pidellyt, mutta nyt on jo lauhtumaan päin, kivaa!

  VastaaPoista
 7. Hei!
  Nytpä huomasin blogistasi kysymykseeni vastauksen:))

  VastaaPoista
 8. Tiina, meillä on paljon itsestään selviä asioita ympärillämme ja huomaamme ne vasta siten kun ne eivät pelaa.

  Sussi, putkia on varmaan sulateltu iät ja ajat. Naapuriapu on näissä asioissa arvokasta. Melkein pääsi jo meiltä unohtumaan nämäkin hommat, kun on ollut niin lämpöisiä talvia.

  Tuija, oli tosi tylsää - ei päässyt suihkuun, ei voinut tiskata. En saanut edes pöytiä pyyhittyä, kun ei ollut pientäkään vesitippaa, johon kastaa wettexini. Eikä tietty päässyt vessaan.

  Markka, toivon sydämestäni, että teidän vedet pelaavat maalla.

  Mammeli, kyllä tänne pääsee kesällä. Meillä on muutaman kerran kesässä ns. yleisökierros. Lohjan matkailupalvelu tietää ajankohdat. Tervetuloa!

  Liisa, hyvä jos teillä jo lauhtuu. Meillä oli viime yönäkin lähes kolmekymmentä astetta. Mutta ei hätää lämmitin hyrisee talon alla.

  VastaaPoista