Kevättä

Kevättä

TERVETULOA! Tunnelmia ja kuulumisia Vironperän huoneista ja puutarhoista.


maanantai 21. helmikuuta 2011

Makuuhuoneen muokkausta

Pakkaset paukkuu ja lämmitin hyrisee alatalon alla. Vedet juoksevat hanoista ja viikonloppuna saunottiin molempina päivinä. Voi tätä elämän ihanuutta!
Aurinko on paistanut koko viikonlopun upeasti. Sitä on ollut mukava ihastella ikkkunan lävitse. Ulos en ole juuri uskaltautunut. Aurinko saa ihmisessä esile toiminallisuuden ja halun muutokseen.
Viikonloppu alkoi siivousvimmalla, mikä oli jo ihan toivottavaakin, kun katseli ympärilleen.
Kun alatalo alkoi näyttää puhtaalta, alkoi yläkerran makuuhuoneen muutos.
Olen aina rakastanut punaisen ja vihreän liittoa. Joten huone sai nyt sen värityksen. Sininen matto kannettiin ulos. Pengottiin ylätalon mattovarastoja ja kannettiin kummitätini vanha vaalea villamatto tilalle. Kukkaverhot saivat myös kyytiä. Niistä saa ihan mukavat pöytäliinat kesällä.
Lopuksi levitettiin uusi päiväpeitto ja tyynyröykkiö sängyn päälle. Olen ne hankkinut talven 70%:n alennusmyynnistä Juvilta. Se oli heräteostos. Katossänkyymme, jonka mies viritteli pari vuotta sitten pengottiin vielä sopivan väriset ja neutraalit verhot kirjavien lintuverhojen tilalle. Verhot löytyivät ylätalon kaapista. Varmasti ovat Kaarinan aikuisia, koska eivät selvästi ole Kyllikin maun mukaisia.
 On se hyvä, ettei kaikkea ole kuitenkaan heitetty pois, että voi vaihdella tekstiilejä, kun sille päälle sattuu.

6 kommenttia:

 1. Eipä sitä yleensä ymmärrä miten mukavaa on kun vesi juoksee ja patterit lämmittää, on niitä kylmiä talvia ollut varmaan silloin joskus paaaaljon aikaisemminkin, miten ihmeessä ihmiset ovat selvinneet niistä ajoista. Nyt näille mukavuuksille osaa antaa arvoa.
  Ainakin metsästyssaalit pysyivät hyvinä talvella kun pakkanen ne jääti, ei tarvittu jääkaappeja.On se ollut kovaa ennen aikaan.

  Kyllä se niin on, että kun aurinko alkaa porttamaan ikkunan läpi ja päivät pitenemään, alkaa siivousvimma ja kodin muutospuuhastelut heti, eilen siivosin toisen pojan huoneen, katosta lattiaan ja huoh..sitä pölyn määrää, sitten kun vielä ulkona pidin vuodevaatteita niin oli pojan kiva köllähtää sänkyynsä illalla. Kyllä on muuten huomauttikin, että äiti, ompa täällä siistiä.;)

  Mukavaa viikkoa sinulle.

  VastaaPoista
 2. Kauniit väriyhdistelmät!

  Eilen oli auringonpaisteessa tosi mukavan tuntuista. Meillä aurinko muistutti, että ikkunat pitäisi pestä ja lattiat vahata. Kunhan tulee lämmintä, niin ryhdyn töihin...

  VastaaPoista
 3. Tuija, pölyjä mekin metsästimme viikonloppuna. Ja oli muuten meilläkin sänkyvaatteet ja makuuhuoneen matot hangilla. Pölypunkit kuolevat ja tulee niin ihanan raikasta. Varmasti sen poikalapsetkin huomaavat!
  Kivaa viikkoa sinullekin!

  Sussi, ikkunat ovat kyllä ylätalossa aivan kaameat ja osassa alataloakin. Ei näin pakkasilla sellaista hommaa voi vielä tehdä. Kyllä se siitä pian lämpenee!

  VastaaPoista
 4. Kevät aurinko on ihana mutta kuinka se paljastaakaan pölyt ja pesemättömät ikkunat!
  meillä lämmitetään puulla ja sehän nokeaa ikkunat ulkopuolelta:(
  odotankin maaliskuun aurinkoisia päiviä jotta saan pestä ikkunoiden ulkopuolet... nyt vielä nökötetään sisällä ja toivotaan että pakkanen lopultakin hellittäisi:)
  sunnuntaina oli -20c mutta tänään taas sään kirkastuessa -28 c:(
  katselinkin ikävissäni tuossa kesäkuvia ja ajattelin postata niistä:)
  Sie olet taas myllännyt,
  on ihanaa kun talon kätköistä löytää uutta kevääksi...
  upeita tekstiilejä kauniisti laitettuna<3

  öiset haliterkut
  Päivi

  VastaaPoista
 5. Ihanaa keväällä laitella paikkoja kuntoon ja putsata auringon paljastuksia.

  Jotenkin ajattelen että Vironperä on "pullollaan" kaikkea kivaa ja vähän vanhempaakin tavaraa, kuten tuo nukke tuossa tuolissa kuvassa :)) niitä olisi kiva joskus nähdä enemmänkin vaikka täällä sivuilla ja kuulla ihania tarinoita niistä :)))

  Keväisiä auringon säteitä sinun kotisii ja siellä asuville :))

  VastaaPoista
 6. Päivi, ihania nuo kesäkuvapostauksesi!

  Vaarinkukka, Vironperä on todella pullollaan kaikkea tavaraa. Säännöllisesti kyllä karsimme pois, mutta tavaraa riittää, koska aiempi sukupolvi ei mitään poisheittänyt. Sisäkuvia aioin enempi nyt esitellä, kun puutarhassa on vielä niin vahva lumipeite.

  VastaaPoista