Kevättä

Kevättä

TERVETULOA! Tunnelmia ja kuulumisia Vironperän huoneista ja puutarhoista.


keskiviikko 14. maaliskuuta 2012

Kanoja


Findhornissa tepasteli parikymmentä kanaa ulkosalla. Niille oli rakennettu aitaus ja aidan sähköistys hoitui aurinkopanelilla. Kanala kulki pyörien päällä. Varsin kätevää!

12 kommenttia:

 1. Ai , että mie niin halusin kanoja! Mun on pakko ehkä tehdä kanala..Tai siis remontoida ulkorakennusta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sanna! Itsekkin hingun niitä. Katsotaan kuinka monta kesää menee, ennenkuin meidänkin pihalla tepastele tipuja. Meillä liikkuu kettu myös reviirilla, joten siksi tiettyä varovaisuutta on tähän projektiin.

   Poista
  2. Täällä myös on hinguttu kanoja jo vuosia, mutta kettuja on todella paljon. Kuulin, että ne eivät vain hae kanan kerrallaan sapuskaksi, vaan tappavat kaikki kohdalle osuvat. Ei sellaista kestäisi...

   Poista
  3. Reetta, nuo ketut todella mietityttää. Hankittiin nimittäin yli kymmenen vuotta sitten ankkoja lammelle. No, ne eivät selvinneet hengissä viikkoakaan. Ne ketut...

   Poista
 2. Ollaan suunniteltu kanoja tepastelemaan myös tänne meidän pihalle (omakotitaloaluetta). Elinikä taitaisi tosin jäädä kesän mittaiseksi... Mutta aika idyllistä olisi hakea kakkumunat omasta 'kanalasta'! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuje, on siinä romantiikkaa siinä ajatuksessa. Muistan lapsuuden kanat mummolassa. Sain hakea munat kakkuun aina kanalasta. Suloisia muistoja!

   Poista
 3. Moi Irene!

  Arvelitko laskea irti pihamaalle kuopimaan?
  Ja kanankakkaa olisi raput täynnä;))

  Rupesi naurattamaan kun tuota ajattelin;DD

  Oikein hyvää ja antoisaa loppuviikkoa, Irene.<3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aili, en todellakaan laskisi valtoimenaan pihalle. Kanankakka muuten olisi loistava tuote kukkapenkkeihin mieluummin kuin portaille. Juu, verkko pitäisi olla ennenkaikkea kettujen varalta.

   Poista
 4. Kanoja ottaisin minäkin mielelläni, mutta rivaripihalla se ei varmasti onnistuisi, täytyisi saada omakotitalo isolla pihalla.

  Aikoinaan kun kävin Espoon Mäkkylän suunnalla juoksemassa (asuimme siinä lähellä), niin erään omakotitalon pihassa tepasteli aina komea kukko.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sussi, kun asuimme Espoon Kurttilassa (Kauklahtea) siinä oli lähitalossa kanoja, koska kukon kiekuna kuului meille sisälle asti. Että niin voi olla myös Espoossa.

   Poista
 5. Tulipa taas lapsuus mieleeni maalla. Kanat kävelivät ja ruopsuttivt vapaina (myös kukkapenkkejä) ja munivat välillä mihin sattuu.
  Ainakin onnellisten kanojen munia taisivat olla.

  PS: Todella mielenkiintoinen kokeilu on paikka Skotlannissa. Olen siitä joskus jostain muualtakin lukenut. Kiitos!

  VastaaPoista