Kevättä

Kevättä

TERVETULOA! Tunnelmia ja kuulumisia Vironperän huoneista ja puutarhoista.


maanantai 30. huhtikuuta 2012

Vappuaaton ilta metsässä


Upea päivä on ollut. Auringosta ja tyynestä säästä on saatu nauttia koko vappuaatto. Alalammella ei juuri väre käy.


Vesi juoksee kourua pitkin alalampeen. Lammen ruttojuurikasvustot kasvavat kohisten. Etelän ruttojuuri ohittaa nyt japanin ruttojuuren kasvussa. Hirame kertoi blogissaan, että japanin ruttojuuren eri osia  syödään Japanissa. Ne täytyy ensin ryöpätä, koska niissä on hieman myrkkyä.


Ylälammen toinen telkkäpariskunta on vallannut pöllönpöntön.


Metsässä on nyt helppo nautinnollista vaellella. Joka puolella kasvaa valtavia valkovuokkokasvustoja. Metsäsä on raikas tuoksu.Pihan havukasvustot  peittävät melkein kokonaan kevätähdet.


16 kommenttia:

 1. Tuo teidän lampi on niin upea! Ruttojuuressakin valtavan eksoottiset kukat ja lehdet.
  Mukavaa vappua!

  VastaaPoista
 2. Saila, vesi on hieno elementti kaikissa muodoissa. Nautin ruttojuuresta kovin. Turhaa sitä pelätään. Meillä se ei pääse leviämään, kun leikataan nurmi. Niin ja nyt sitä sitten voi Hiramen mukaan syödäkin.

  VastaaPoista
 3. Ihana keväinen metsäluonto. Odotan ensi viikonloppuna pääseväni Vantaan ja Sipoon metsiin katselemaan valkovuokkojen kukintaa, se on niin upeaa. Meidän korkeuksilla vuokkoja näkee ainoastaan kukkapenkeissä.
  Iloista vapun aikaa!

  VastaaPoista
 4. Minttuli, lehtometsä keväällä on aivan mahtava. Muistan jo teini-iästä, että sinne oli päästävä viimeistään toukokuussa. Huomenna on jo toukokuu.

  VastaaPoista
 5. Meillä ei vielä valkovuokot kuki, lunta on vielä metsissä varsinkin ja varjopaikoissa.

  Oikein ihanaa kevään juhlaa, Vappua, Irene.<333

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aili, meillä varjotkin vapautuivat lumesta muutama päivä sitten. Kohta ei teilläkään lunta näy.
   Mukavaa vappua!

   Poista
 6. Rauhoittavan näköisiä maisemia.

  Tuota en tiennytkään ruttojuuresta, miltähän mahtaa maistua. Täällä sitä kasvaa osittain villiintyneenä tyhjillä tonteilla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sussi, kysymys on siis tuosta vaaleasta japanin ruttojuuresta. En ole kuullut, että kukaan olisi syönyt tuota kotimaista punaista versiota.

   Poista
 7. Ruttojuuren kukinnot ovat ihan viehättäviä kun se kukkii heti lumivaipasta päästyään....

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Marjamatilda, nämä kevään ensi airueet ovat kaikki niin odotettuja ja toivottuja!

   Poista
 8. Varsinais-Suomessa kasvaneena valkovuokot ovat itsellenikin "se" kevään ja talven päättymisen merkki. Pihallamme on nyt ihanasti sinivuokkoja mutta sydän haikailee myös valkovuokkojen perään. Tosin, niitä voi myös ihailla lähimetsissä piipahtamalla ja harjulla on aivan ihana tuoksu nyt kun maa alkaa vähitellen kuivahtaa ja kevät etenee humisten. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Norppa, olen itse Espoon kasvatti ja muistan lapsuudesta, että valkovuokkoja poimittiin äidille aina toukokuussa. Tuo raikas metsän tuoksu ja valkeat mättäät ovat juurtuneet syvälle tunnemuistiin.

   Poista
 9. Vastaukset
  1. Hannele, niin on!
   Hauskaa Vappua sinne naapuriin!

   Poista
 10. Onpa kaunis tuo ruttojuuri. Asumme täällä lehtometsäsaarella, ja olen huomannut, että etenkin paikoissa, joissa vesi virtaa vuorilta alas lumien sulaessa, kukkii tuota ruttojuurta. Meillä se tosin kukkii ehkä vasta viikon päästä. Nyt on sinivuokkoja ja scilloja kukassa, valkovuokot eivät vielä auki.

  Lampikuva on romanttinen!

  Kiva pelakuuruukku alla: Minulla on ihan samaa väriä tänä vuonna. Joku kertoi, että hentoa roosaakin on nähty myynnissä.

  VastaaPoista
 11. Leena, ruttojuuri on ihan kaunis keväällä. Kesällä on sitten valtavat trooppisen näköiset pyöreät lehdet merkkinä kasvista.
  Meillä alkaa olla sinivuokot ohitse ja valkovuokot parhaimmillaan.
  Enkelipelargoni on kaunis.

  VastaaPoista