Kevättä

Kevättä

TERVETULOA! Tunnelmia ja kuulumisia Vironperän huoneista ja puutarhoista.


torstai 9. toukokuuta 2013

Uusi televisio ja sen seurauksista

Mies ilmoitti eilen hankkivansa uuden television. Kuulemma vanha putkitelkkari on jo niin eilinen, että ehdottomasti on nyt saatava litteänäyttö. Kannoimme sitten uuden television kotiin. Se ei mahtunut meidän 15 vuotta vanhaan televisiorulokaappiin. Olen sellaisen joskus hankkinut, kun en liiemmälti pidä televisioiden ulkoasusta. No, siitä se sitten lähti.
Mihin vanha kaksiosainen rulokaappi? Menköön vaikka terassille, koska siellä oli jo ihan kulahtanut 80-luvun työpöytänä toiminut kaappi. Tyhjensin kaappien sisältöjä, joista paljastuu paljon puutarhakamaa. Ne pitää viedä kasvihuoneeseen. Sekin on oikeastaan siivottava. Samalla voidaan viedä muukin turha tavara kuistilta ja terassilta navettaan ja kantaa aamukahvipöytä ja keinutuolit navetasta kuistille....

Yksi pieni muutos johtaa seuraavaan ja se taas seuraavaan. Nyt ollaan työn touhussa oltu jo vuorokausi eikä vielä loppua näy. Pakko on päästä välillä vähän kulkemaan puutarhaan ja tutkimaan, miltä siellä kuullostaa ja näyttää.


Ylälammen veden tulo on hidastunut kourussa. Viimeisen kuukauden ajan veden kiihkeä virtaus on ollut voimakkain ääni maisemassamme. Nyt se on hiljennyt ja lintujen laulu on vienyt siltä äänitilaa. Etelän ja japanin ruttojuuret kukkivat kilpaa kourun ympärillä.Kevätlinnunsilmät ovat taas ilmestyneet ruohikolle. En tiedä, mistä ne ovat saaneet alkunsa, mutta niitä tuntuu kasvavan luontaisesti eri puolilla puutarhaa. Se on ilmeisesti lehdon peruskasveja. Sen kukinnossa  on jotakin tyräkkimäistä mielestäni.
Pärskäjuuren lehdistö puskee vahvasti maasta.
Alammen narsissit ovat avautuneet.
Siinä vieressä levittätyvät kevätesikot. Ne ovat ihanasti villiintyneet. Mutta mitä ihmettä? Keltaisten kevätesikkojen keskellä kukkii purppurainen kevätesikko. Mistä se siihen tupsahti? Voiko esikossa tapahtua mutaatio ihan itsekseen?Pionipenkin reunan ovat valloittaneet siniset helmililjat. Niiden edessä kukkii muutama keltavuokko. Keltavuokot olen ostanut jostakin. Meidän kulmilla, ainakin Lohjansaaressa, kasvaa noita keltavuokkoja ihan luontaisesti.Ylätalon pitkässä kukkapenkissä kukkii jo narskut. Muistelisin, että ylimmäinen narsissi olisi perhosnarsissi Edinburg. Se on ehdoton suosikkini. Se vieressä kasvavat suurinieluiset keltaiset, jotka pysyvät myös hyvin pystyssä. Torvinarsisseissa on niin suuret kukat, että ne nuokkuvat ja puhtaanvalkealla Obdamilla on todella vaikeuksia kukintonsa kantamisessa. Yksi oli jo pitkin pituuttaan kukkapenkissä.

Tervetuloa lukijoiksi Kikkokilkka, hääbloggari Tanja ja Mama's Gardenin Minna.

19 kommenttia:

 1. Ihania kiviä, ja kukkien loistoa!

  meillä ei telkkuu...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hannele, onnea vaan paljon perheellesi, jos olette pärjänneet ilman televisiota. Sekö onkin aktiivisuutesi ja aikaansaavuutesi salaisuus?

   Poista
 2. Oi kun siellä on kaunista! Minulla eivät vielä kevätesikot eikä narsissit kuki eikä täällä olekaan ollut niin kuuma kuin siellä mantereella kuulemma oli. Kevätesikossa esiintyy luontaisesti punaista välillä, punakukkaisen geenin kantajasiemen on näköjään päässyt itämään, vähän niin kuin punatukkainen versio ;-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Saila, kiitos selityksestäsi.Olin varma etten ole istuttanut punakukkaista esikkoa enkä ole myöskään sellaista aiemmin nähnyt. Se on itse asiassa tosi pirteän näköinen tuossa kaikkien keltaisten keskellä. Hauska nähdä kukkiiko se ensi vuonna punaisena ja lisääntyykö nuo punaiset kenties.

   Poista
 3. Sellaistahan se juurin on, että yhden asian tekeminen johtaa aina seuraavaan... :). Sinulla on siellä monenlaista narsissia kukassa, minulla vasta ensimmäiset ovat auki.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Saraheinä, minullakin nuo narsktu vasta aloittelevat. Niitä on paljon lisääkin. Kuvasin noita ensimmäisiä.

   Poista
 4. Kummasti se yksi asia johtaa toiseen...siis sisustamisessa...:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Irmastiina, luulen, että tuo voi olla "yleismaailmallisempaa". Voi kokeilla minkä asian kanssa tahansa, kun tekee ihan pienen muutoksen, se johtaa lähes aina suurempiin tai jopa jätimäisiin muutoksiin. Sikäli nämä konsultit voivat lopettaa puhumisen muuttamisesta, joka yleenä pelottaa ihmisiä. Voisivat vaan ehkä pyytäää tekemään jonkun ihan kevyen pikkumuutoksen.

   Poista
 5. Ihanaa keväistä kukkaloistoa! Kevät tuntuu nyt etenevän ja kesä saapuvan suurin harppauksin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minna, kevät ja kesä todella etenevät nyt harppauksin. Sen myötä puutarha alkaa loistaa. Ihania nämä sipulikasvit.

   Poista
 6. Joku muutos aiheuttaa ketjureaktion, sellaista sattuu!

  Upeita kasveja esittelit, Irene!

  Hyvää ja aurinkoista viikonloppua, Irene.<33333

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aili, luulen, että useimmat pikkumuutokset aiheuttavat ketjureaktioita.
   Nyt nämä kasviesittelyt vasta alkavatkin. Varo vaan!
   Ihanaa uutta viikkoa sinulle!

   Poista
 7. Upeita kuvia. Minulla olisi sinulle pieni pyyntö. Lähetää sähköpostia os. villiviini55@gmail.com, niin kerron asiani.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Villiviini, lähetin juuri sähköpostiviestin sinulle!

   Poista
 8. Tiendän tuon tunteen, yhdestä aloitat ja moneen hommaan päädyt:)

  Upeita kuvia, siellä on todella kaunista!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sussi, ei tarvita kuin ihan pieni muutos, niin seuraa armoton ketjureaktio. Tai ainakin minulla. No, muutokset ovat yleensä piristäviä.

   Poista
 9. Niin niin ihanaa kevättä useamassa postauksessa, täällä kukassa on vain helmililja, vaan vielä keriää, parvitulppaaneita odottelen seuraavaksi. Kyllä se niin on, että kun lulee jonkun pikku muutoksen tekevänsä, voi edessä olla monen päivän homma ja paljon mietittävää, mihin mikäkin menee :) Mukavaa viikonloppua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sarppu, täällä ollaan sipulikasvirintamalla vähän edellä, mutta kohta te siellä olette kuroneet kiinni.
   Jotkut rakastavat noita muutoksia erityisesti ja sisustavat kotiaan tuon tuostakin. Minä en nyt niin kovin innokas ole, toki pienimuutos aina välillä piristää.

   Poista
 10. Tyräkeiksi luulin Kevätlinnunsilmiä...tosin katson kuvia kännykän pienestä näytöstä.
  Onpa teillä vehreää ja kukkaisaa. Kaunista !
  Kun siirtoprojekti on saatu loppuun on puhdistautunut ja kevyt olo;
  feng shuit kohdallaan.
  Ketjureaktio on tuttu ilmiö :)

  VastaaPoista