Kevättä

Kevättä

TERVETULOA! Tunnelmia ja kuulumisia Vironperän huoneista ja puutarhoista.


sunnuntai 5. toukokuuta 2013

Valkovuokkojen aikaan


Lähes koko tontin täyttävät nyt valkoiset vuokot. Viikonlopun vieraamme kertoivat, että pääkaupunkiseudulla luonto on  jäljessä kevään etenemisessä. Meri viilentää keväällä ilmaa siellä joten Lohjalla kevät on pidemmällä.

Nurmikko jo vihertää ja kimalaiset pörräävät skilloissa. Viikonloppuna mies siirsi kolmeen otteeseen kimalaisia haavilla sisältä pihalle.
Sitruunaperhoset ovat kevään ensimmäiset uhkarohkeat. Seuraan kuinka perhonen lentää järjestelmällisesti kiurunkannuksista seuraavaan.


Pikkusipuleista porsliinihyasintit ja valkeat helmihyasintit koristavat kukkapenkkejä. Krookukset ovat jo kuihtuneet.Ylivuotiset punaiset tulppaanit avaavat nuppunsa. Ihmeellistä, että ne eivät ole taantuneet.


Jouluruusuista ensimmäisenä avautuu kerrottu punainen. Jouluruusut ilahduttavat joka kevät. Lisään niiden määrää vuosittain.


20 kommenttia:

 1. No ei ole kyllä näkynyt ainuttakaan valkovuokkoa täällä, vaikka etelässä ja sisämaassa muka ollaan. Viikon päästä jo toivottavasti löytyy, ettei menee pojilta Äitienpäiväperinne sivu suun :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Annukka, ai teillä on sama perinne, kun minun kotonani oli aikoinaan. Ne valkovuokot haettiin varhain äitienpäiväaamuna ja sitten keitettiin kahvit äidille ja herätettiin. Olisihan se järkyttävää jos niitä vuokkoja ei löytyisikään.

   Poista
 2. Vastaukset
  1. Hannele, vihdoin alkoi vuokkoaika ja sipulikukkien esiinmarssi pörriäisineen ja perhosineen. Kyllä sitä saikin odottaa.

   Poista
 3. kylläpä kukkii niin ihanasti luonto siellä !

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Riikka, juu, luonto on ihan valkoisenaan vuokoista. Täällä lehdossa noita piisaa. Ne tuoksuvatkin niin ihanalle metsälle.

   Poista
 4. Ei kuki meillä vielä valkovuokot, senverran myöhässä ollaan, mutta sitten kun aika on, niitä on paljon.
  Kauniita on nuo pikku sipulikukat!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mummeli, ei varmaan sinunkaan tarvitse enää kauaa odottaa vuokkomättäitä.
   Pikkusipulikukkiin hurahdin viime syksynä. Odota vaan, niitä riittää. Nyt vasta ensimmäiset avautuivat. Tulet vielä näkemään paljon lisää.

   Poista
 5. Eilen näin ensimmäiset valkovuokot Espoossa.

  Ilahduttavasti niitä on ilmestynyt salamatkustajina meille myös etupihan kukkapenkkiin. Toivottavasti leviävät lisää:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sussi, äitienpäiväksi on aina Espoossa vuokot ehtineet. Nytkin, vaikka kevät vähän myöhästyi.
   Kyllä ne leviävät salakavalasti myös kukkapenkkiin. Ja saavatkin, kukinnan jälkeen häviävät kummasti.

   Poista
 6. Valkovuokkojen aika siellä etelämmässä on aivan hurmaavaa, meillähän niitä ei luonnosta löydä, ainoastaan siirrettyinä kukkamaille!
  Ihania muutkin kukkivat!
  Hyvää kevätkukkaviikkkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minttuli, harmillista, että valkovuokkoja ei ole teilläpäin. Mutta sinuvuokkoja varmaan riittää.
   Ihanaa kevätkukkaviikkoa sinulle myös!

   Poista
 7. Valkovuokot ovat kevätkukista lemppareitani!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Irmastiina, ne taitavat olla minunkin lemppareita. Tosin tänä keväänä myös sipulikukkia on luvassa ja kevätlinnunhernettä myös.

   Poista
 8. Minäkin ostin jouluruusun. Toivottavasti saan nauttia siitä pitkään. En tiennytkään, että noita kiurunkannuksia on violettinakin. Meillä on keltaisia.

  VastaaPoista
 9. Satu, Jouluruusut ovat suloisia. Kyllä se varmaan viihtyy jos olet sen istuttanut vähän varjoon. Joka vuosi sitten se tekee vähän enemmnä kukkia kuin edellisenä vuonna.
  Meillä on ainoastaan violetteja kiurunkannuksia. Tiedän, että niitä on olemassa keltaisiakin, mutta meillä ei niitä ole. Ehkä joskus tulevaisuudessa...

  VastaaPoista
 10. Paljon hienoja valkovuokkoja, kiitos Irene!
  Meillä ei vielä valkovuokot kuki. Siirsin niitä aikoinaan Kemiestä kesäteatterin metsästä..:))
  Kaunista ja lämmintä viikkoa sinulle, Irene!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aili, nautitaan niistä kukista, mitä kasvaa luonnostaan ympäristössä. Meillä vuokot ovat valkoisia ja sinulla sinisiä. Toki aina voi vähän siirtää ja istuttaa omalle pihalle, mutta mitään valtavia mättäitä tuskin niistä tulee.
   Lämmintä keliä toivotan täältä sinne itäiseen Suomeen!

   Poista
 11. Täällä Helsingistä noin 25 km pohjoiseen ainakin on jo metsissä valkovuokkojen meri. Pihallakin niitä on mätäs ruohon seassa. Luin, että valkovuokot viihtyy, jos puutarhanhoito ei ole kovin intensiivistä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuulia, pääsit sinäkin siis nyt nauttimaan vuokoista. Valkovuokot viihtyvät täällä, kun tämä on lehtometsää. Eli ympäröivä metsä ja kaikki alueet, jotka eivät ole joko nurmikkoa tai kukkapenkkiä, ovat nyt valkoisenaan. Toki kukkapenkkiinkin nuo levitäytyvät. Olen erittäin suurpiirteinen tarhuri, joten saavat vuokotkin kukkia penkeissä.

   Poista