Kevättä

Kevättä

TERVETULOA! Tunnelmia ja kuulumisia Vironperän huoneista ja puutarhoista.


keskiviikko 7. toukokuuta 2014

Viehkoa sipulikukkakevättä


Lumet ovat sulaneet. Selvisimme ilman näkyviä vaurioita. Särkynyt sydänkin on edelleen hengissä. Sipulikukat juhlivat. Neidonruusun juurelle kaivetut metsätulppaanin sipulit aloittelevat kukintaa. Pidän kovin tästä vaatimattomasta ja herkästä villitulppaanista.


Toinen viehättävä tulppaanilaji on tähtitulppaani Persian Pearl.  Uskollisesti se nostaa pienet kukkansa vuodesta toiseen vaikka kasvupaikka ei ole kovin häävi.


Kylmänkukka nuokkuu kukkapenkistä joka kevät ja häviää sitten. Yhtään se ei ole levinnyt, mutta ei myöskään kadonnut.


Kaivoin syksyllä narsisseja metsään eri paikkoihin kuten tähän vanhan kannon juurelle.
Olemme raivanneet metsää vähän vähältä. Viikonloppuna mies askarteli taas palan aitaa raivuujätteistä. Olin sopivasti istuttanut trumpettinarsisseja kiven juurelle metsän rajaan. Pihaamme lohkesi taas yksi kaunis uusi nurkkaus.


Välillä voi taas lueskella sisätiloissa Saila Roution juuri postilaatikkoon tipahtanutta uutuuskirjaa: "Kukkia sipuleista". Se saapui oikeaan aikaan, koska sipulikevät käynnistyi samaan aikaan pihamaalla.


Sisällä silmä hakeutuu auringonläikkään, hassuun paikkaa. Aurinko paistaa mukavasti pöydän alle pöytäliinan reunaan.


Sunnuntaina on äitienpäivä. Perinteisesti silloin kerätään äidille kimppu valkovuokkoja.
Toivotan jo etukäteen kaikille" Hyvää äitienpäivää"!


19 kommenttia:

 1. Ihania nuo kaikkein vaatimattomimman näköiset tulppaanit, ne ovat melkeinpä niitä kauneimpia. Tunnelmallinen on myös tuo narsissien kukinta puun juurella, oikeaa metsäpuutarhafiilistä :)

  Sailan kirja on hyvä, luin sen kahdessa illassa, kun en malttanut laskea käsistäni :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tiina, Sailan kirja on ihanan paksu. Olen sen selannut ja lukenut vasta valikoudusti sieltä täältä. Se on ihanaa makusteltavaa ja paljon taas uutta tietoa. Tuossa se on vieressä ja aina sopivan vapaahetken tullessa tutkinnassa.

   Poista
 2. Ihania villitulppaaneja! Kivan näköinen aita.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Saraheinä, eläköön villit tulppaanit ja levitkööt laajalle!
   Aitaan tykästyin. Mies tietää, mistä pidän.

   Poista
 3. Sinulla kukkii jo noin komeasti metsätulppaanit.Ne on kyllä niin herkän kauniita. Istutin niitä viime syksynä. Nyt niiden lehden alut ovat aika matalia, eikä yhdessäkään näy vielä nuppua. Saas nähdä, kukkivatko tänä keväänä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sari, kyllä osa niistä kukkii tänä vuonna varmasti. Itse istutin nuo toissa syksynä ja osa niistä kukki viime vuonna. Tänä vuonna on selvästi runsaampi kukinta - ihanaa!

   Poista
 4. Villitulppaanit ovat käsittäkseni kestävimpiä kuin tavalliset. Täytyykin muistaa syksyllä hankkia niiden sipuleita.

  VastaaPoista
 5. Sussi, olen itsekin siinä käsityksessä, että villitulppaanit tyytyvät vähään ja levittäytyvät itsekseen. Jalostetut tulppaanit ovatkin sitten krantumpia ja vaativat ainakin ravinteita etteivät taannu ja lopeta kukkimista.
  Suositaan willejä ja wapaita!

  VastaaPoista
 6. Upeaa kukkaloistoa siellä jo on...:) Hyvää Äitienpäivää, myös sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Irmastiina, kyllä se kukkaloisto tästä lähtee. Nyt kun alkoivat sateet niin eiköhön se tästä vielä ylly.

   Poista
 7. Olisivatpa kaikki kukat villejä ja vapaita, niitä ihastelisin minäkin 'laiskamato' selkääni ja polviani valitellen...

  Tykkään puutarhastasi todella paljon Irene, ja ihailen tarmoasi! ♥♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aili, noita villejä ja vapaita on tarjolla. Niitä voi valita ja upottaa maahan.
   Etköhän sinä ole elämässäsi istutellut ja tehnyt käsitöitä ihan meidän kaupunkilaisten puolesta jo aika tavalla.

   Poista
 8. Huokaan aina kun näen noita metsätulppaaneja. ne on niin suloisia. pitäisi kokeilla istuttaa niitä vaikka keisarinpikarililjan kainaloon tai jotain niin myyrät ei söisi niitä... Onpa kauniit aita ja narsissit metsän reunamilla! Juuri tuollaiset pienet paikat tekevät puutarhasta enemmän sellaisen oman salaisen paratiisin. :) Hyvää äitienpäivää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Laura, piilotin metsäänkin noita metsätulppaaneja, mutta eivät ole varjossa vielä avautuneet. Pidän niistä kovasti. Taidan lisätä noita taas syksylä.
   Sinulla on siis myyriä siellä. Meilläkin oli jossakin vaiheessa koko piha kekoja täynnä, mutta nyt on jo jonkun vuoden ollut hiljaisempaa sillä rintamalla.

   Poista
 9. Itse ajattelin syksyllä panostaa erilaisiin narsissien sipuleihin ja jättää tulppaanien sipulit vallan ostamatta,mutta nuo villitulppaanit ovat kyllä aika herkun näköisiä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Katja, narsissit lisääntyvät vuosien saatossa kun taas tulppaanit taantuvat. Mutta nuo villit tulppaamnit käyttäytyvät vähän narsissien tavoin. Niitä kannattaa suosia.

   Poista
 10. Voi että nuo metsätulppaanit ovat kauniita, en tiedä ovatko omani nousemassa tänä vuonna ollenkaan...
  Hieno on risuaita myös!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Maria, varmasti omasi nousevat. Asut sen verran pohjoisemmassa. Sitä paitsi metsään istuttamani metsätulppaanit eivät ole nekään vielä nousseet.

   Poista