Kevättä

Kevättä

TERVETULOA! Tunnelmia ja kuulumisia Vironperän huoneista ja puutarhoista.


maanantai 5. toukokuuta 2014

Vihreästä valkoiseen


Viime viikolla pihaamme saapui vaalea vihreys nurmen ja koivun oksien herättyä. Tänä aamuna palasimme valkeuteen. Nurmikolle levinneet keltavuokot kurkistelivat kylmän ja märän peiton alta.


Japanin ruttojuuren kukinnot peittyivät valkoiseen hattaraan.Kirsikka oli ehtinyt avata kukkansa, kun  omena vasta heräili silmujen aukaisuun.


Narsissit taipuivat lumikuorman alla.


Tulppaanien vahvat värit loistivat lumen keskeltä.


Keisarinkruunu sai lumipesun.


Kevätlinnunherneiden suuret nuput ja avonaiset kukinnot saivat jäätävän suihkun.Mutta onneksi tämä kaikki kesti ainoastaan muutaman tunnin, joten uskoisin, että menetyksiltä säästytään. Kasvien sielunelämää en tunne, joten en tiedä, saavatko ne tästä traumoja kenties. Kasvihuoneen pikkutaimet näyttivät ainakin vielä ihan hyvinvoivilta.


17 kommenttia:

 1. Hurjalta näyttää kukkivat kasvit lumen kuorruttamina! Ihanasti muuten teillä jo kukkii kirsikka ja moni muu. Toivotaan, että loppu viikolla jo lämpenisi :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Konnadonna, näky oli hurja aamulla kun heräsin. Juoksin suoraan ulos tutkimaan tilannetta lähemmin. Onneksi ei mitään lopullista vahinkoa tapahtunut.
   Luulen, että loppuviikosta on jo lämpimämpää.

   Poista
 2. te olette siellä saaneet paljon enempi tuota lunta kuin me tääällä. tuli vain ohut kerross jota ei enään ole.
  Kuitenkin, ihanaa toukokuuta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mummeli, ilmeisesti nämä kuurot ovat olleet hyvinkin paikallisia. Mutta kuitenkin lähes joka paikkaan on Suomessakin toukokuulla lunta riittänyt.
   Aurinkoista toukouuta Sinulle!

   Poista
 3. Eilinen aamu oli varsinainen yllätys. Tänään oli vuorostaan pakkasta. Toivottavasti kasvit selviävät näistä keleistä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sussi, pakkasta on ollut meillä useampina öinä. Lumisadeaamuna pakkasta ei enää ollut ja se muuttui pian märiksi räteiksi ennen taukoamistaan.

   Poista
 4. Oi miten paljon teillä satoikaan lunta! Ei meillä tullut kuin vähän räntää,mutta kevät on paaljon myöhemmässä kuin teillä! Toivotaan jo lämpenevää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eeviregina, lumi on aika harvinaista toukokuulla täällä etelässä..Kevät on meilä jo pitkällä, kun nurmi viheriöi ja lehtiä alkaa ilmestyä puihin.
   Toivotaan lämpenevää!

   Poista
 5. Aikamoisen kontrastin luo keväinen maisema yhdessä lumen/rännän kanssa. Kauniita kuvia! Meillä ei räntää sadellut maahan asti, mutta kylmää on ollut. Vähälumista toukokuuta toivoen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minna-Liisa, todellakin erikoisia kuvia, kun lunta sataa kukkien päälle.Sitä tapahtuu meilläpäin todella harvoin. Ihmeellinen kylmä jakso tässä jo lämmenneen kevään keskellä. Mutta lämpimämpään suuntaan varmasti ollaan taas menossa.

   Poista
 6. Hei,

  Oletko kuullut Puutarhaliiton järjestämästä Avoimet puutarhat -tapahtumasta? Tutustuimme blogiisi ja mielestämme puutarhasi voisi sopia hienosti tapahtumaamme. Lisätietoja saat sivuiltamme www.avoimetpuutarhat.fi.
  Lähetämme myös mielellämme Sinulle sähköpostia, jos välität meille sähköpostiosoitteesi
  osoitteeseen bongaa.puutarha@puutarhaliitto.fi

  Ystävällisin terveisin,
  Puutarhaliitto ry / Avoimet puutarhat

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Avoimet puutarhat, juu, kyllä olen kuullut ja olisin niin halunnut käydä tutustumassa blogiystävien ja muihin lähiympäristön puutarhoihin. Mutta olen ollut ja myös tänä vuonna kesälauantaisin töissä. Mutta ensi vuonna on uudet kujeet ja kenties sitten voisin itsekin avata ovet - saa nähdä.

   Poista
  2. Hei!

   Kiitos vastauksestasi! Olisi mukava nähdä Sinut mukana teemapäivässä. Se järjestetään tänä vuonna sunnuntaina 29.6., jos se lisäisi kiinnostumista osallistumiseen?
   Olisiko Vironperällä mahdollista osallistua teemapäivään?

   Avoimet puutarhat / Jaana

   Poista
  3. Hei Jaana /Avoimet puutarhat
   Puutarhapäivä on siis sunnutaina eikä lauantaina. Taidan kuitenkin pitää tänä vuonna ovet kiinni ja huilia sunnuntaina. Edellisenä päivänä meillä on neljä isoa ryhmää Vironperällä. Oletteko jo päättäneet mikä päivä puutarhapäivää vietetään kesällä 2015?

   Poista
 7. Miten ihana kuitenkin on kirsikankukka lunta kantaessaankin!

  Meillä on ollut niin kuivaa, että on ollut pakko kastella uudisistuksia sekä kartiovalkokuusia.

  Sinulla jo keisarinkruunussa noin mahtavat nuput...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Leena, rusokirsikan kukat ovat vaan niin hurmaavia.
   Kuivaa on ollut täälläkin. En helposti ala kastella, mutta itsekin olen jo letkuun tarttunut muutaman kerran.
   Keisarinkruunu on viime vuoden sipuli, joten uutena se vielä jaksaa kukkiakin.

   Poista
 8. Parabéns Querida amiga, Seu blog é uma benção. Estou seguindo
  Aproveito para também compartilhar o nosso. Faça-nos uma visita ficaremos felizes e mais ainda se nos seguir-nos. Deus te abençoe.
  Josiel Dias
  Mensagem Edificante para Alma
  http://josiel-dias.blogspot.com
  Rio de Janeiro

  VastaaPoista