Kevättä

Kevättä

TERVETULOA! Tunnelmia ja kuulumisia Vironperän huoneista ja puutarhoista.


maanantai 15. joulukuuta 2014

Viikko jouluun


Eilen vietettiin kolmatta adventtia. Tänään tajusin, että on enää viikko jouluun.


Viikonloppuna järjestettiin Lohjalla perinteiset menneen ajan joulumarkkinat. Siellä on vierailtava joka vuosi. Nautin niin kaikista käsityöläisten tekeleistä ja antimista. Lähisuvulle hankin sieltä aina joululahjat. Tänä vuonna en taaskaan joutunut pettymään. Itselleni ostin tuon suloisen havukranssin. Merikannon Erja Lohjansaaresta on sen rakentanut.
Ostin joululaatikot valmiina joulumarkkinoilta. Kojun kohdalla oli jonoa ja jonottajat kehuivat tuotteita maukkaiksi monen vuoden kokemuksella. Jopa maksalaatikkoa olivat itse tehneet. Sitä en ole ikinä itse uskaltanut lähteä kokeilemaankaan.
Nyt kun olen jo joulun suositut hirvenlihapullat pyöritellyt, en enää stressaa joulusta.


Saimme kevyen lumipeitteen viikonloppuna. Luulisin, että se ehtii sulaa jouluksi. Se kuitenkin toi hetkeksi lohtua pimeään ja märkään keliin.
Jouluvalmistelujen ohessa on ollut nyt vähän jännitystä ilmassa. Ehdinkö ommella muutamat vauvan lakanat ajoissa? Nyt on lakanoita tarpeeksi, että uusi tulokas pääsee niillä alkuun.  Tyttäreni synnyttää ehkä tällä viikolla. Joulunlapsi on meille tulossa.


Ylätalon takkahuoneen remontti etenee. Viime viikolla katto maalattiin. Katto on raakalautaa ja se oli maalattu likaisen ruskeaksi. Nyt siinä on yksi kerros valkoista maalia ja enempää kerroksia siihen ei tule. Haluan, että puun syyt kuultavat lävitse. Katto valaisee nyt huoneen. Tänään Perälän Pasi alkoi rakentaa lattiaa. Tosin ennen sitä huoneen jättipatteria piti nostaa viisi senttiä, että saadaan lankkulattia mahtumaan. Siinä tarvittin jo putkimiestäkin avuksi.


27 kommenttia:

 1. Joulumarkkinoilta saa ihanaa joulutunnelmaa ja toivottavasti löytyy jotakin pukinkonttiin. Niin minäkin löysin viikonloppuna Kaarlelan museon joulumarkkinoilta. Olen ollut muutamana vuonna itekin siellä myymässä, nyt en ehtinyt matkan takia paljoa valmistelemaan.
  Ostan myös joululimput markkinoilta, muut leivonnaiset teen ite. Yritän päästä helpommalla eikä meitä ruokailijoitakaan ole montaa jouluna, joten mitä sitä pakastetta turhaan täyttää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eeviregina, kivaa on itse valmistella, mutta kyllä nuo upeat matkat myös avartavat ja piristävät arkea. Joskus on ihan hauskaa, kun voi olla markkinoilla tiskin toisella puolella.
   Nykyisin minäkin vähän oion näissä jouluvalmisteluissa.

   Poista
 2. Ihanan kodikkaita puuhia teillä. Valmissoseista teen porkkana- ja lanttulaatikot. Ja vielä joulunlapsi! Se kruunaa kaiken. Onnellista joulua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lilium, eikös jo joka kodissa vähän valmistauduta jouluun! Toiset ovat markkinoilla, toiset joulukonserteissa ja jotkut siivoavat. Sitten sitä voi pohtia, hakeeko kaiken jouluruoan kaupasta vai valmistaako kaiken itse. Kyllä nuo valmissoseetkin jouduttavat mukavasti laatikoiden valmistamista. Ei tarvitse aloittaa porkkanan pesulla.

   Poista
 3. Voi, teillä on siis oikea joulun tunnelma vastasyntyneineen tiedossa, eikä tarvitse laittaa seimeen makaamaan vaan ihanille lakanoille, joiden saumoihin on ommeltu rakkaita ajatuksia. Jouluviikot sujahtavat niin vikkelään kuin joku pyöräyttäisi ajan ratasta vähän vinhempaan vauhtiin, niin häipyvät tunnit.... Toivotaan lunta sinnekin- meillä kai olisi luvassa valkoinen joulu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mäntylän mummi, hymyilin, kun luin teidän uudesta vauvasta. Meilläkin ollaan tässä syksyn mittaan niin odotettu uutta tulokasta. Nyt muuten taitaa olla isä tulossa lakanoita hakemaan.

   Poista
 4. Kyllä tuo luminen maisema olisi ollut kaunis, lienee jo sulanut pois. meillä oli parisenttiä myös lunta mutta ei ole enään, se tuli ka se meni.
  Onnea jo etukäteen tulevasta joulun lapsesta. Kaikkea hyvää!
  Ihania joulunalus päiviä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mummmeli, saa nähdä, mitkä on kelit jouluna. Tänään povasivat, että sataa ja lämpötila on nolla tai sitten jommallakummalla puolella. Joten on vielä mahdollisuus myös lumeen.

   Poista
 5. Lohjan joulumarkkinat olivat varmasti hienot. Joka vuosi suunnittelen niillä käyntiä, mutta aina tulee jotakin muuta.

  Mukavaa viikkoa:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sussi, tiedän tunteen. Itsekin suunnittele aina meneväni Hviträskin joulumyyjäisiin, mutta en ole vielä koskaan pässyt sinne asti.

   Poista
 6. Joulumarkkinat on ihan parhautta! Ja ihana joulun lapsi tulossa, jännitystä riittää. Hyvää ja onnellista joulua sinne!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Markka, joulumarkkinat ovat kivoja, niin myös joulukonsertit. Se osuus on vielä edessäpäin.
   Joulun lapsen odotuksessa on ollut paljon jännitystä.

   Poista
 7. Voi miten jänniä hetkiä siellä eletään, uusi pikkuinen sukuun, ihanaa<3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minna, uuden ihmisen tulo on todella jännittävää. Lapsi on jo valmis tulemaan, mutta kukaan ei ole vielä sitä nähnyt. Päivän parin kuluttua kaikki voi olla jo toisin.

   Poista
 8. Kaikkea uutta siun elämässäsi. =) Ihanuutta. =) <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Una, kaikkea uutta nyt pukkaa tulemaan. Ihan on mukava elämänvaihe.

   Poista
 9. Teille on tulossa ihana joululahja! Mekin tehdään itse laatikot. Valmissoseista saa kätevästi;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Maarit, valmissoseet nopeuttavat kivasti laatikoiden tekoa. Nyt olen jo siirtynyt seuraavaan vaiheeseen eli ostan ne itsetehtyinä markkinoilta. Jotkut kehuvat ihan Saarioisiakin, kun niihin lisää kermaa ja mausteita.

   Poista
 10. Ihana tunnelmallinen tuo ensimmäinen kuva!
  Todellakin ihana joululahja tulossa ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pirjo, joskus voi joku kuva onnistua. Olen itsekin tuosta oikein iloinen.

   Poista
 11. Tuo ensiimäinen kuva on varmaan tänä vuonna joulukortikuvanne. Siinä on taikaa!

  Meillä on puolet talosta korotetut katot ja valkoset, puolet madalletut ja tummat, mutta ei saada ikinä toimeksi niitä maalata tai maalauttaa. Niin monta isoa remonttia on tehty, että ei ja ei nyt. Paljon valoisuutta tuovat valkoiset katot.

  Ihanaa joulunaikaa teille! Ja onnea joulunlapsesta♥

  <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Leena, arvasit oikein. Siitä tuli joulukorttikuvamme.
   Eikös teillä ole vähän väliä joku remontti menossa. Tällainen kuva on minulla. Muodit muuttuvat, milloin on vaalea muodissa ja milloin dramaattinen tumma. Ylätalossa ei olekaan ollut remonttia vuosikymmeniin, joten siellä on jo aika.

   Poista
 12. Teidän joulustanne tulee täydellinen, kun lapsenlapsikin syntyy. Joulunlapsi hän on.
  Minun lähitienoolla ei ole ollut joulumarkkinoita. Ihan ite olen tehnyt laatikoita ja lihapullia. Joulumarkkinat ovat kyllä kiinnostavia tapahtumia.
  Ihastuttavaa joulunaikaa sinne.

  VastaaPoista
 13. Aimarii, minun on niin vaikeata Helsingissä kasvaneena ajatella, että joulumarkkinoita ei olisi lähitienoilla. Kyllä täällä Suomenmaassa on niin erilaisia elinympäristöjä.
  Tyttäreni tässä juuri pistäytyi tuomassa joulukukan. Supistuksia tuli tunnin verran, mutta sitten tilanne rauhoittui. Jännittää nyt, että vietämmekö aattoa yhdessä, vai onko hän Kätilöopistolla.
  Ehdottomasti erilainen joulu on meillä nyt.
  Leppoisia Joulutunnemia sinne lumiseen ja kauniiseen Pohjolaan!

  VastaaPoista
 14. Tunnelmallista joulua sinulle ja perheellesi Irene :).

  VastaaPoista
 15. Maelka X, toivon sinulle ja lähimmillesi lempeitä ja leppoisia joulupäiviä!

  VastaaPoista