Kevättä

Kevättä

TERVETULOA! Tunnelmia ja kuulumisia Vironperän huoneista ja puutarhoista.


torstai 27. elokuuta 2015

Kuukauden puutarhakuva


Elokuun puutarhakuvaksi valitsin tarhasalkoruusun.
Kuvassa on tarhasalkoruusu, Alcea rosea, 'Creme de Cassis'.
Muutamaan vuoteen en ole salkoruusuja kasvattanut, kun ne näköjään kasvavat ihan itsekseenkin.
Periaatteessa salkoruusu luetaan kaksivuotisiin niin, että ensimmäisenä vuonna se kasvattaa lehtiruusukkeen ja sitten seuraavana vuonna se kukkii.
Viime keväänä näin siemenkaupassa mustaherukan värisiä salkoruusun siemeniä. Ihastuin tuohon väriin ja ostin siemenpusssin. Kylvöt onnistuivat hyvin ja sain useita lehtiruusukkeita. Loppukesästä istutin ruusukkkeet alapihalle. Tänä keväänä sieltä nousi ainoastaan yksi kukkavarsi. Kaikki muut olivat kuolleet talvella. Harmillista! Huono kukkapenkki varmaankin, koska yläpihalla noita on noussut ihan itsekseen.
Nautin nyt tuosta salkoruususta. Se on silmissäni joka päivä ja sen taustalla kukkii nyt parhaillaan mustilan hortensia. Ah tätä elokuun onnea!

12 kommenttia:

 1. Ihana salkoruusu! Kaksi viime talvea ovat tainneet olla huonoja salkoruusuille, kunnon lumipeitteen alla ne talvehtisivat paremmin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Saraheinä, varmastikin monet kasvit niinkuin salkoruusutkin hyötyvät vahvasta lumipeitosta. Luulenpa, että se on nykyisin erityistä herkkua. Syksyt ja talvet ovat leudontuneet.

   Poista
 2. On hianon färine ja varmasti näkyy hyvin vaaliaa taustaa vasten.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Navettapiika, väri on upea ja se todellakin on kaunis valkoisin kukin kukkivaa hortensiaa vasten.

   Poista
 3. Kaunis! Mulla on ollut salkoruusuja tasan kerran. Maltti ei riitä kasvatukseen...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Satu, sinulla on niin paljon sekä yksivuotisia että perennoja, että ei ole ihme, jos johonkin paikkaan on raja vedettävä.

   Poista
 4. Mahtava salkoruusu, erikoisen kaunis kukka.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mummeli, kiitos! Olen ihan samaaa mieltä kanssasi ja siksi valitsinkin juuri tämän salkoruusun elokuun kuvaksi.

   Poista
 5. Pariisissa onnistuin kerran näkemään takapihan, joka oli täynnä erivärisiä salkoruusuja. Upea näky! Itsellä aina joku ötökkä syö taimet, eikä kukkia tule.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sussi, siis Pariisisakin näitä kasvatetaan! Minä olen olllut sellaisessa käsityksessä, että lähinnä Tanskassa ja Etelä-Ruotsissa kasvatetaan salkoruusuja.

   Poista
 6. Oi miten kauniin värinen salkoruusu, olen luullut että ovat aina yksivärisiä.

  VastaaPoista
 7. Kyllä tuota kelpaa ihaillakin, aivan ihana väritys! Minulla kasvaa tällä hetkellä tasan yksi salkoruusu, jonka pitäisi kaiken huipuksi olla monivuotista mallia (Alcea ficifolia). Kasvatin siemenestä keväällä, nyt se on tehnyt komean lehtiruusukkeen, mutta saapi nähdä selviääkö se talven yli kunnialla.

  VastaaPoista