Kevättä

Kevättä

TERVETULOA! Tunnelmia ja kuulumisia Vironperän huoneista ja puutarhoista.


sunnuntai 27. joulukuuta 2015

Juhlan jälkeen


Joulunpyhät on nyt juhlittu. Huoneissa on vielä juhlat. Joulutähdet ja jouluruusut hehkuvat. Kuusikin on paikoillaan. Varmuuden vuoksi kuusi kiinnitettiin myös kattoon ettei konttaaja kaada puuta pitkin permantoa.


Kun kaikki perheet ovat palanneet omiin koteihinsa, alkaa sataa lunta. Piha saa ohuen valkean verhon.


Kaikki vilske ja kuhina loppuu. On aivan hiljaista. Kuljen mokkasiineissa varovasti valkeassa pihassa ja kuuntelen. Pikkuhiirulaiset ja linnut  liikkuvat hiljaa. Yksi puutarhakausi päättyy ja uusi on alkamassa.

28 kommenttia:

 1. Ihana aloittaa uusi puutarhakausi :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Maarit, jotenkin tuntui tänään siltä, että tämän vuoden puutarhakausi on nyt paketoitu. Lumi vielä sinetöi vuoden.
   Kun joku loppuu, niin uusi alkaa.

   Poista
 2. Tunnelmallisia kuvia ja mikä kaunis kakku! Oli varmasti myös herkullinen! =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. KesäKukka, kakku oli Pirkan reseptikirjasta. Piparkakkupohjalle vanilja- ja suklaajäätelöä ja sitten puolukkahilloa (sen taisin keksiä itse) ja pakastemarjoja ja hedelmiä. Hyvää oli ja taitaa olla vielä vähän jäljellä pakasteessa.

   Poista
 3. Totta. Tuossa ohuessa lumihunnussa on kauden vaihtumisen kohtalokasta tuntua. Iloisia viimeisiä vanhan vuoden päiviä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Saila, juu, nyt on puutarhavuosi plakkarissa ja on aika haaveilla uudesta keväästä. Siemenkylvöt ovat sitten seuraavaksi ohjelmassa.

   Poista
 4. Vai on siellä lunta noin paljon! Olen sukulaisissa lasten kanssa ja täällä on vain pakastunut. Ihanaa uutta puutarha vuotta Vironperälle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minna, eilen illalla alkoi sataa lunta ihan yllätäen. Ei sitä kuitenkaan ole kovinkaan paljon. Jos lämpenee, se sulaa heti pois. Lapset eivät vielä pääse lumiukon tekoon.
   Uutta puutarhavuotta Sinulle!

   Poista
 5. Vimeisiä viedään tästä kaudesta. Uutta puutarhakautta odotan innostuneena, kuten aina.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Katja, nyt vaan tuntuu siltä, että tuolla pihalla ei oikein voi tehdä enää puutarhahommia niinkuin vielä pari päivää sitten. Mutta haaveillaan ja suunnitellaan tulevaa!

   Poista
 6. Nyt on hyvä aika paneutua puutarhan suunnitteluun, mutta ensin vietetään uuden vuoden vaihtumista!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hanne, uusi vuosi kyllä vastaanotetaan ystävien seurassa pitkän kaavan mukaan. You tubesta näköjään löytyy tasokkaita puutarhaohjelmia. Tämän opin juuri blogiystäviltä.

   Poista
  2. Täytyykin katsoa, jos löytäisin minäkin:)

   Poista
 7. Samanlainen ohut lumi on meilläkin, vähän joulusta myöhästyi, mutta hyvä kun nytkin.Oikein hyviä loppuvuoden päiviä ja uuden vuoden odottelua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mummeli, ihmeellisen kylmää on meillä. Aamulla mittari näytti kymmentä pakkasastetta. Enää ei tehdä lapio- eikä haravointihommia. Mutta hyvin pitkälle niistä sai nauttia tänä syksynä.
   Leppoisia välipäiviä!

   Poista
 8. Puutarhasi nukahtaa ja herää keväällä.
  Ohut lumikerros hellittelee pihaasi.
  Jouklu on vielä niin lähellä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aimarii, kyllä se nyt nukahtaa, kun pakkastakin on nyt reilusti. Lumiharso kaunistaa pihan. Pakko on nyt luovuttaa puutarhatöistä tältä vuodelta.
   Sisällä on vielä joulu.

   Poista
 9. Vilske on täälläkin loppu ja hiljaisuus palannut...kuulen jopa kellon raksutuksen, mutta ihana joulu oli♥

  VastaaPoista
 10. Paljon on nyt haikeutta, mutta myös toiveikasta odotusta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Between, haikeutta on menneestä. Se kuitenkin kertoo siitä, että asiat ovat menneet mukavasti. Tuleva puutarhavuosi on aina parempi kuin mennyt. Uusia kukkapenkkejä voi aina perustaa ja kohentaa vanhoja.

   Poista
 11. Kauniita kuvia!

  Meillä ei ole vielä lunta, vaikka sadealue meni hyvin läheltä, Kehä I oli Tapiolan kohdalta luminen ja liukas.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sussi, kehä II ja turuntien liittymä oli tapanin yönä tosi liukas. Palailimme silloin kotiin ystäviemme luota Espoosta.

   Poista
 12. Irmastiina, hiljaisuudesta ja hitaudesta voi myös nauttia. Jouluntohina rakkaine ihmisineen oli myös ihanaa. On upeaa, että nämä molemmat asiat saa kokea.

  VastaaPoista
 13. Joulunalus ja joulu katkaasoo väkisinki puutarha-ajatukset. Sevverran erilaasta touhua jouluvalamistelut. Meillä oli jo ennen joulua maa nii kohomees, ettei tarvinnu eres ajatella tekevänsä puutarhatöitä jouluna, niinku moni on teheny. Vaikuttaas vähä siltä, että talavi on ny alakanu. Onneksi päivä on jo pitempi.

  VastaaPoista
 14. Tunnelmallisia kuvia!
  Tosiaan kausi loppuu ja toinen on alkamassa :)

  VastaaPoista
 15. Teillä on ollut mukava joulu, kun pientä väkeäkin oli paikalla:) Meilläkään ei ole lunta, ja tänä aamuna näin peipposen lintulaudalla. Lähtisi nyt äkkiä etelään, kun on luvattu pakkasia.

  VastaaPoista
 16. HIeno postaus talventörröttäjistä, huurrekaunottarista, joita aina ihailen. Hiljaisuus joulun jälkeen on alkanut täälläkin:)

  VastaaPoista
 17. En ole ennen tullut ajatelleeksi tunnistaa talventörröttäjiä. Hienoa, että siitä on tehty kirja. Kiinnostus heräsi ruusukaunosilmään. Mielenkiintoinen ja kaunis uusi tuttavuus, ja meni hankittavien listalle :)

  VastaaPoista