Kevättä

Kevättä

TERVETULOA! Tunnelmia ja kuulumisia Vironperän huoneista ja puutarhoista.


maanantai 7. joulukuuta 2015

Kinttupolusta avenueksi


Hups, tulipas suureellinen otsikko! No, ei haittaa. Nyt sitä ollaan tredikkäitä. Nykyisin ihan vakavasti otettava mediakin värittää tekstiä vahvalla otsikoinnilla.


Ylätalon sisäänkäntiin on rakennettu laatoitus muutama vuosi sitten. Nyt siitä ei ollut enää  montaakaan laattaa näkyvissä. Kurkista vaikka kuukausi sitten tekemääni postaukseen (klik) niin et löydä sinääkään laattoja nurmikosta. Koska lumikaan ei ollut esteenä, käynnistimme etsinnät.


Työkalut käteen ja vuorenkilpien pahin invaasio siirtyi kottikärryihin odottamaan uusia istutusalueita ja nurmikko siirtyi muille maille.


Parin päivän ahkeroinnin jälkeen paljastui nurmikolta oikea avenue.
Tässä kohtaa polku kääntyy ja urakka jatkuu. Mutta tänään nautin jo tästäkin näystä.


Tuolla polun päässä oleva vatukko ja angervikko kaadettiin. Tarkoitus on vielä kaivaa juurakot  pois ja sitten ah, pääsen mielihommiini. Siihen tulee uusi kukkapenkki sitten keväällä. Talvella voi tehdä monta mukavaa suunnitelmaa. Ehkä joku niistä sitten toteutuu edes osittain, koska useimmiten törmään johonkin hurmaavaan kasviin ja se on ns. sitten menoa.

Porstuan ikkunalle saa jo aikaisin sytyttää kynttilän. Valoisaa aikaa ei ole montaakaan tuntia.


Vanha puinen valotähti löytyi komerosta ja se saa nyt valaista yötä päivää tätä pimeintä ajanjaksoa.

23 kommenttia:

 1. Voi miten kaunis laatoitus sieltä alta putkahtikaan!! Luonnolla on tosi vimma peittää kaikki alleen. Joskus se on suotavaakin, mutta tuossa tapauksessa soisi kauniiden liuskekivien näkyvän.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minna, on se kasvuvoima valtavaa ja lisäksi salakavalaa. Itse ei huomaa sitä ollenkaan. Yhtäkkiä vaan moni asia alkaa kadota. Ensimmäisenä kylläkin näkyvyys. Puut ja pensaat peittävät näkymät ja nurmikko rakenteet.

   Poista
 2. Voi kuinka hiano laatootus siältä kuariutuu, oikee kunno Avenue ja viälä ihaalemistani liuskekivistä. Ny onki kiva suunnitella uutta istutusta, ku alakuraivaukset on jo tehty.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Navettapiika, kyllä silmä lepää nyt tuossa laatoituksessa. Kaikenlaiset rakenteet tuovat ryhtiä pihaan. Meillä ne ovat alkaneet pikkuhiljaa kadota. Mutta ei hätää. En usko, että saadaan lunta vielä pitkään aikaan.

   Poista
 3. No siihenhän löytyikin komea avenue. Oikein hieno latoistus. Tosi nätti tuo lastutähti ikunassa. Kaksi tytöistäni tekivät juuri tuollaisen jossain kerhossa 90-luvun alulla, täytyykin etsiäne. Nyt on vaikka millaisia valomahdollisuuksia, silloin ei ollut kuin hehkulamppu, joka kuumeni liikaa tähden sisällä. Mielenkiintoinen oli tuo blogisi tarinakin. Ajattelinkin, että mistä tämä nimi Vironperä, en arvannut että se on juuri SE Vironperä .) Katselit kettuja blogissani, menepä katsomaan Vanha Sauna-blogiani, siellä löytyy kettuja ym. paremmin kuvattuna. Linkkejä Vanhaan Saunaan löytyy blogistani :)Mukavaa alkanutta viikkoa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tylsä mörökölli, olen kaivanut joka syksy tuon lastutähden esille ja juurikin tuohon ikkunaan. En tiedä sen alkuperää. Siinä on sisällä uunilamppu. Ei sitten syty palamaan.
   Juu, katselin kettujasi ja karhua. Noita olisi mukava saada pihaan. Sieltä vanha sauna -blogistasiko voi tilata?

   Poista
  2. Kyllä juu, monet ostavat niin että lähetän, joskin lähetyskulut tulevat lisäksi, vaikkakaan paketoinnista en veloita mitään. Sieltä löytyy myös yhteysteitoni, s-postiosoite ja puh numero :)

   Poista
 4. No onhan tuo avenue, polkujen avenue. Oikein mukava laattapolku.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Katja, olin ihan unohtanut, että se on noin leveä. Kun alettiin poistamaan varovasti nurmea, niin sitä laattaa vaan riitti. Se tuntui ihan ällistyttävältä.

   Poista
 5. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 6. Hieno laatoitus ja aikamoisen homman teitte, kun poistitte päälle kasvaneen nurmikon. Nurmikon saa pidettyä kurissa laatoituksen väleissä ajamalla sen parin viikon välein aivan lyhyeksi siimaleikkurilla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Saraheinä, kiitos vinkistä. Ensi keväänä siis siimaleikkuria käytetään avenuellakin.

   Poista
 7. Kaunis polku löytyikin:)
  Keväällä yritin meidän pihassa löytää samanlaisia liuskekivilaattoja, mutta se jäi kaiken muun homman alle. Nyt olisi hyvä aika tuolle ja nurmikkokin on tarpeeksi märkä, että ylimääräinen irtoo helposti:)
  Mukavaa joulunalusaikaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hanne, pihalla on niin paljon hommia, että joka vuosi ei noita etsintöjä ehdi järjestää.
   Nyt on hyvä mahdollisuus siihen, kun maa on märkää. Mutta hyvät hanskat ovat tärkeät etteivät kädet palellu, kun ne kastuvat joka tapauksessa.

   Poista
 8. Komea laatoitus sieltä paljastuikin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pirjo, olin jo ehtinyt itsekin unohtaa, kuinka hieno se oikeastaan olikin.

   Poista
 9. Komea polku!

  Minulla on pihalla pikkupolku, ja usein sen laattoja saa kaivella esille. Kasvit ovat sen verran tehokkaita leviämään päälle.

  VastaaPoista
 10. Kyllä tuo väylä ansaitsee hyvinkin avenue-nimen.
  Hieno homma, hyvä tulos.

  VastaaPoista
 11. Voi, oottepa jälleen ahkeroineet!
  Ihan ällistyttävää, mitä kasvit peittävät alleen. Minä en enää jaksa touhuta pihalla, vaikka välillä täälläkin voisi sään puolesta sitä tehdä. Ja työtähän riittäisi!

  VastaaPoista
 12. Juuri tuota liuskekiveä haluaisin meille kaikkien laattojen tilalle: se on kaunista ja hyvin luonnonmukaiseen pihaan ja puutarhaan sopivaa.


  Jos olet hävittänyt tuoksuvatukkoa, laita harsokanfas alle ja sen päälle multa, sillä meiltä meni 20 vuotta ennen kuin vatukko lakkasi nousemasta.

  Kaunista ja kivaa, sillä kohta tehdään jo kovasti puutarhasuunnitelmia <3

  VastaaPoista
 13. Liuskekivet ovat aina niin kauniita. Teit valtavan työn siistiessä ne, mutta se varmasti tuo pitkäksi aikaa silmäniloa <3

  VastaaPoista