Kevättä

Kevättä

TERVETULOA! Tunnelmia ja kuulumisia Vironperän huoneista ja puutarhoista.


lauantai 30. heinäkuuta 2016

Lomatunnelmissa


Sateiden välissä on ollut lämpöisiä ja välillä helteisiä jaksoja. Ollaan jökötetty laiskasti terassilla kukkaruukkujen seassa.


Onneksi jonkunlaista liikuntaa meille aikuisille sentään järjestää pikkumies aina välillä.


Kirjosuvikakkaroita kasvaa liljaniityn lisäksi myös kukkaruukuissa tänä kesänä.


Välillä poistumme pihasta muutamaksi päiväksi. Saimaalla vietettiin muutama yö veneessä.
Viikon alussa pistäydyin Viron Naissaaressa joogaamassa. Pikkupyrähdykset piristävät mukavasti. Pitempään ei voi olla, koska kukkia on niin paljon sisällä ja terasseilla. Lavakaulukset kaipaavat myös kastelua.


Kukkapenkit selviävät ihan hyvin ilman kastelua.


Perhoset ovat palanneet puutarhaan parin vuoden tauon jälkeen. Yläpiha kuhisee neitoperhoja.


Muutama verkkoperhonen on myös bongattu.


Sitruunaperhosia asustaa liljaniityllä.


Ruusukaunosilmien takana punaiset karviaiset ovat jo ihan kypsiä. Keltaiset kasvavat meillä vähän varjossa, joten niitä saa vielä odottaa.


Herukat maistuvat parhaimmilta suoraan puskista syötynä.
Mustia olen jo alkanut vähän pakastaa.


Tänään olen jo hakeutunut varjoon. Kun laiskottelee välillä oikein perusteellisesti, ei haittaa vaikka välillä sataakin. Silloin saa taas jotakin järjellistä hommaa aikaiseksi vaihteeksi. Joten keleistä ei kannata stressata.
Hauskoja päiviä kaikille!

19 kommenttia:

 1. Niin kauniit kukat ja mikä tomera pikkumies. Oikein kunnon isännänalku.
  Hyvää jatkoa kukkien kaeskellä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mummeli, kukkia riittää pihalla ja pikkumies on oikein tomera.
   Ihania kesäpäiviä Sinulle!

   Poista
 2. Voi miten ihania lomakuvia! Teillä on ollut kaikkea lomakivaa! Tuo joogamatka oli varmaan ihana, jooga on minuakin houkutellut jo vuosia, en vain ole saanut aloittamista aikaiseksi! Nyt on kesä, lämmin ja ihana! Suloinen pikkumies, varmasti saatte mukavaa liikuntaa ja touhua hänen kanssaan!

  Nautin tästä ajasta, kukista, vihreydestä! Sisälle ei millään malttaisi tulla :D Upeita kukkijoita Sinulla! Vähän kaihoisaa on noiden auringonhattujen (kuten myös leimukukkien) kukinta, ne ovat niin kypsyneen kesän kukkia... Nautin suunnattomasti noista perhosista myös! Ajattelin että ne ovat pihamme hylänneet täysin, mutta parin päivän aikana vallankin neito- ja nokkosperhosia on liidellyt useitakin!

  Mukavaa loman jatkoa! Aloitan viikon päästä oman lomani, viimein!

  VastaaPoista
 3. Saila, Sinulla on loma vielä edessä. Kauan olet saanut sitä odottaa. Sinä osaat nauttia kesästä vaikka et lomalla ole vielä ollutkaan - mikä taito!
  Luulenpa, että nauttisit joogasta. Aloita vaan rohkeasti. Se on niin lempeää, mutta kuitenkin tehokasta, liikuntaa.
  Ehkä ne perhoset ovat enempi loppukesän lentelijöitä. Alkukesästä täällä näkyi muutama kaaliperhonen - eipä juuri muita.
  Iloista lomanodotusta Sinulle!

  VastaaPoista
 4. Kauniita kuvia! Olen myös huomannut perhosten runsauden. Niitä on ollut varmasti enemmän kuin parina aiempana kesänä yhteensä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. KesäKukka, perhosten määrä vaihtelee selvästi vuodesta toiseen. Joskus niitä on ihan järjettömiä määriä ja joinakin kesinä ihan vaan muutamia.

   Poista
 5. Ilmoista stressaaminen on täysin turhaa. Minkäs niille mahtaa, joten otetaan vaikka päivä kerrallaan.
  Ihana pikkumies ja ihania ovat myös puutarhasi kukkaset.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Between, huomaan stressaavani aina välillä asioita. Mutta kunnon laiskottelu tekee ihmeitä. Kireys häviää - kummallista!

   Poista
 6. Ihana kesä ja kukkaset! Suloinen pikkuinen nautiskelemassa marjoista. Oletko hänen ihana mumminsa? Hauska tuo naissaari, joogasta saa varmaan mielenrauhaa. Minä kävin jossain sellaisessa missä tuli vaan kauhea hiki ja olin ihan punainen loppupäivän vaikka menin hakemaan rauhaa sieltä :) Ihanat nuo siipipähkinän (?) kukkanorkot. Löysitkö muuten juudaksen viron matkalta?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sametti Hortensia, pikkuinen on nyt oppinut keräämään itse marjoja suoraan puskista. Kyllä olen hänen isoäitinsä. Tämä on meidän nuorimmainen.
   Joogaa on montaa eri sorttia.
   Astanga on voimajoogaa ja siitä tuleekin hiki. Itse pidän hathasta ja kundaliinista. Ne ovat lempeämpiä.
   Juu, on se japanin siipipähkinä - mun lemppari.
   Viron matkalla en käynyt taimitarhoilla. Juudaksen hankinta siirtyy ensi vuoteen.

   Poista
 7. Säille ei mahda mitään, on vain mentävä niiden mukaan. Meillä pieni maistoi punaisia viinimarjoja ja ilmoitti niiden olevan myrkyllisiä :D Vadelmat onneksi maistuivat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Katja, säälle ei mahda mitään, mutta joskus voi vähän harmittaa, kun on oikein toivonut jotakin tiettyä ilmaa tai joku ilma "jää päälle".
   Ihana pikkuinen - taisi olla vähän liian kirpsakoita nuo punaherukat. Onneksi vatut maistuivat.

   Poista
 8. Runsasta kukintaa näyttää tosiaan olevan, aivan ihanaa. Onko siellä Virossa joku Joogakeskus missä olit vaiko omalla porukalla Suomesta? Jooga on myös mun harrastus, mutta kesäryhmiin en saanut aikaiseksi mennä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pirkko, oltiin porukalla joogaamassa. Se ei ollut varsinaisesti joogakeskus, mutta melko "vaihtoehtoista" ja leppoisaa elämäntapaa siellä näytettiin viettävän. Pidän sellaisesta. Törmättiin Suomessa keväällä paikan omistajattareen ja sovittiin vierailusta ihan ex tempore.

   Poista
 9. Hienoja kuvia!
  Ja upeita perhos kuvia!
  Ihana pikkumies!
  Mukavaa kesän jatkoa!

  VastaaPoista