Kevättä

Kevättä

TERVETULOA! Tunnelmia ja kuulumisia Vironperän huoneista ja puutarhoista.


maanantai 8. elokuuta 2016

Ruukkukukkia ja vesiviikatointiaKukkaruukut ovat valloittaneet terassin lattiat.
Ruukuissa on kasvamassa ja vahvistumassa kevään pikkuperennoja.  Tässä kasvaa kissankäpälää ja maksaruohoja. Ne pääsevät syksyllä kukkapenkkiin.  Keijunkukkia löytyy useasta kukkaruukusta. Ulos pääsi myös vanha sisätiloissa asustellut vaaleanpunainen mehikasvi.


Pikkuperennojen lisäksi kylvän myös siemeniä kesäkukkaruukkuihin. Tässä on kasvamassa käenkukkaa. Vielä en tiedä, mihin kukkapenkkiin tämä päätyy syksyllä.


Kukkalaatikossa kasvaa Suvikummun Marjalta saadut pelargonit ja punalehtistä onnenapilaa.

Onnenapilan pikkumukuloita kylvin keväällä useaan ruukkuun. Sillä on tummat kauniit lehdet ja keveät vaaleat kukat, jotka ovat kukkineet koko kesän.


Daalian juurakot päätyivät kukkaruukkuihin. Tänä vuonna valitsin pääasiassa tummalehtisiä daaliota, lyhytkasvuisia tummia enkeleitä ja pitkäkasvuisia pionidaalioita.


Kuvassa on korkeakasvuinen tummalehtinen pionidaalia 'Bishop of Leicester'.


Lyhytkasvuinen 'American Pie' on tarkoitettu kasvatettavaksi ruukuissa.


Kaislamies saapui ylälammelle. Hän ohjaa paattiaan, jossa on leikkurit edessä. Sillä saa vesikasvit katkottua. Saalis nostetaan rannalle. Lampi puhdistuu uistinvidasta ja siinä on taas miellyttävä uida. Vidat päätyvät puiden juuristolle katteeksi.
Tämä on neljäs kesä, kun ylälampi viikatoidaan. Keväällä näytti siltä, että kasvusto oli lammen alakulmasta jo antanut vähän periksi.
Tänä vuonna täytyi ensi kertaa nostaa sadekatos suojaksi. Vettä tuli paikoitellen oikein runsaasti.

8 kommenttia:

 1. Ihania ruukkupuutarhan kukkijoita! Meillekin muutti Suvikummusta pari pelakuuvauvaa, ja kukkivat ihanasti!

  Lammen niittosaalis on varmasti ravinteikasta katetta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Saila, mukavaa on saada näitä pelakuuvauvoja. Sain Marjalta kaksi, jotka nyt kukkivat. Saaripalstan Sailalta sain myös kaksi. Mutta ne ovat vielä niin pikkuruisia, että kukkimista saa kyllä odottaa ensi kevääseen.
   Niittosaalis levitellään puiden juurille. Se antaa ravinteiden lisäksi rikkakasvisuojaa.

   Poista
 2. Kauniita ruukkusommitelmia, ihastuin täysin. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. KesäKukka, ruukkuja on hauskaa sommitella. Löysin vanhan rikkinäisen mustan ruukun, jonka olin jo heivaamassa roskiin. Mutta sitten ajattelin kokeilla sitä kukkaruukkujen vierelle tai johonkin kukkapenkkiin.

   Poista
 3. Uih, ihanat syksyiset värit ja tunnelmat ruukuissasi, hyvin kaunista. Kuisti on upea kasveineen! Onko tuo käenkukka vai neilikka mikä on kasvattamasi? Minä himoan sitä käenkukkaa meillekin. Jännä tuo masiina millä lammella niitetään, hauska vempain.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sametti Hortensia, syksyinen tunnelma - nyt vasta huomaan sen itsekin. En ole mitenkään tavoitellut vielä syksyn tunnelmaa. Ehkä nuo tummat ruukut itsessään sen tekevät.
   Tuo on käenkukka, jonka ole siemenistä kasvattanut. Se on niin herkkä, villi ja rento samalla. Pidän siitä.

   Poista