Kevättä

Kevättä

TERVETULOA! Tunnelmia ja kuulumisia Vironperän huoneista ja puutarhoista.


torstai 19. tammikuuta 2017

Neljä kuvaa vuodesta

Sain Annelilta Pihakuiskaajan puutarhan blogin pitäjältä haasteen, jossa esitellään puutarhan neljä vuodenaikaa. Toki kohteena voi olla joku muukin kuin oma piha. Anneli esitteli viime vuoden neljä matkaansa. Itse pitäydyn omalla pihalla. Kuvat saavat olla myös vanhoja.


TALVI
Yritin valita jotakin tiettyä paikkaa pihalla, jota olen kuvannut eri vuoden aikoina. Se oli aika vaikea tehtävä. Kuvaan eri vuosina ja vuodenaikoina ihan eri paikkoja. Näköjään innostun vuorollaan eri asioista pihalla ja silloin myös kuvaan lähes pelkästään sitä kohdetta.
Kuvauskohteeksi valitsin kasvihuoneen seudun. Kuvassa pitää ainakin vähän näkyä kasvihuonetta. Aloitan nykyisestä vuodenajasta. Yllä on tuorein kuva, jossa näkyy pilkahdus kasvihuoneen nurkkaa. Kuva on otettu, kun ensilumi satoi maahan ja ruukkujen tyhjennykset oli juuri aloitettu.

SYKSY
Tämän syksyisempää kuvaa en löytänyt. Kyseessä on alkusyksy tai myöhäinen kesä. Takana kasvihuoneen kupeessa kukkii keltaisena pensashanhikki. Keskellä kuvaa näkyy vaaleanpunainen kukinto. Se kuuluu loistoangervolle. Loistoangervoaitaus erottaa hyötytarhan, jossa on lavakauluksia. Kuvassa näkyvä kurkkuyrtti kasvaa lavakauluksessa. Se kylväytyy itsestään joka vuosi.


KESÄ
Kesän kuvakulma on syreeniaidanteelta päin kasvihuoneelle. Aidanteessa kasvaa nuokkusyreeniä, unkarin syreeniä ja puistosyreeniä. Aidanne on kukassa pihasyreenien kukinnan jälkeen.

KEVÄT
Helmililjat ja tulppaanit kukkivat keltakotakuusamien välissä.
Pikkuista kasvihuonetta käytän etupäässä taimien kasvatukseen. Vietän siellä eniten aikaa keväällä. Loppukesän se saa toimia puutarhatavaran varastona. Alussa kasvatin siellä muutakin. Mutta aina kun lähdin matkoille, kaikki ruukut piti nostaa ulos ja toivoa sadetta. Harmittavia menetyksiä osui kohdalle ja sitten päätin käyttää sitä aktiivisesti ainoastaan taimikasvatukseen.Sormet syyhyävät jo multaan upottamista. Ihan vielä ei kuitenkaan päästä orvokkeja istuttamaan. Ensi viikolla aloitan pelargonien mullanvaihdot ja sitten siementen kylvämisen. Tänään tuntui jo aavistuksen keväiseltä aamulla.
Haasteen saa napata ken tuntee siihen kutsua.

18 kommenttia:

 1. Tosi kauniit kuvat ja ihanat herkut viimeisenä, niin kaipauksella noita katselin, tutkin ja ihailin, upeita kevätkukkijoita ja kasvihuoneen aarteita! Kohta tosiaan saa upottaa sormet multaan, helliä niin kasveja kuin sieluakin ja alkaa kylvöt! Nyt on jo hiukkasen kevättä ilmassa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Saila, jätin sokerin pohjalle - kevään! Se on lempivuodenaikani. Sitä niin kiihkeästi odottaa pitkän ja pimeän talven jälkeen.
   Tänään upotin sormet multaan. Siivosin kaikki joulukukat: hyasintit ja amaryllikset putsasin, kastelin ja lannoitin. Saavat jonkin aikaa kerätä voimia lannoituksesta ja sitten siirrän syrjemmälle ja teen tilaa siemenkasvatukselle.

   Poista
 2. Kiva kun otit haasteen vastaan. Kauniit kuvat olet valinnut. Ihana syreeni! - Mukavaa torstai-iltaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Anneli, kiitos haasteesta! Pitkään tätä aihetta mietin. Oli vaikea löytää tähän joku punainen lanka. Tällä kertaa se oli kasvihuone, josta en juurikaan ole aiemmin postannut.

   Poista
 3. Ihanat vuarenaikakuvat! Ja vaikka kaikki on hianoja kuvia, jotenki tua kevätkuvan heleys pomppaa silimille ja nua ihkut sipulikukat :) Aah, kohta son täälä, kevät. Lumet o jo melekee lähteny....taas kerran.
  Kasvihuanehes onki kevät viälä ennemmi, eikä piänet takatalavekkaa haittaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Navettapiika, kevätkuvasta pidän itsekin eniten. Mutta tähän nyt piti muutkin vuodenajat saada.
   Meilläkin on lumet melkein sulaneet. Piha on ihan luistinratana.

   Poista
 4. Tänään oli ihanan leutoa!
  Kaunista, ihana tuo helmililjojen ja tulppaanien yhteiselo. Kurkkuyrttikin on niin kaunis, idyllinen kukka.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Saila, heti aamusta oli jo niin keveän ja vireän oloista. Pidän näistä lempeistä ja leudoista päivistä. Olen tänään herätellyt kompostoria taas työn äärelle. Jouluna se näytti vielä neljääkymppiä, mutta kovilla pakkasilla lopahti tahti.

   Poista
 5. Voi miten piristäviä nuo kesäkuvat onkaan! Tänään tuli Viherpiha ja se oli täynnä kaikenlaista ihanaa. Heti alkoi mielessä muhia monta ideaa.

  VastaaPoista
 6. Kauniit kuvat eri vuoden ajoista! Täällä saatiin tänään lunta...ei paljon, mutta kuitenkin.

  VastaaPoista
 7. Kyllä teillä on siellä naapurissa niin kaunista <3 Minullakin jo kylvöt niin kovasti syyhyttää kun on tullut tilattua Pirjo Laitiselta ja Maatiaiselta jännittäviä siemenöisiä. Ajattelin ensi viikon aikana itsekin aloitella, vaikka hangen alle laitoinkin jo muutaman pussukallisen viime viikonloppuna. Mukavaa viikonloppua Vironperälle!

  VastaaPoista
 8. Kauniit kuvat vuoden kierrosta! Kevätkuvat ihastuttavat nyt erityisesti.

  VastaaPoista
 9. Kauniita kuvia! Tällä hetkellä kevätkuva tuntuu kaikkein houkuttelevimmalta, saa ajatukset laukkaamaan ja puutarhurin sormen syyhyämään :)
  Kuvista näkyy myös kaunis pyöreänmallinen kasvihuone, upea ilmestys!

  VastaaPoista
 10. Kauniit vuodenaikakuvat! Etenkin tuo hehkeä kevätkuva sykähdytti.

  VastaaPoista
 11. Ihanaa katsoa kuvia kauniista puutarhastasi. Upea tuollainen heksagonikasvihuone. Himoan tuota kurkkuyrttiä kovasti, toivon mukaan löytyy siemeniä jostain. Mahtavaa jos vielä kylväytyy uudelleen. Ihastuttava tuo kevätkukkapenkkisikin. Olisin jo valmis orvokkeihin, mutta vielä täytyy vaan odottaa. Mukavaa kevään odotusta sinulle!

  VastaaPoista
 12. Ihana kuitenkin tuo kasvihuoneesi, vaikka ei läpi kesän aktiivisessa käytössä olekaan. Kaunista joka kuvassa ja kuinka hieno onkaan tuo kurkkuyrtin sini, pitäisi varmaan kylvää sitä itsellenikin.

  VastaaPoista
 13. Irene, oi miten kaunis onkaan vanha piironki kukilla♥ Ja tuo vika kuva on jotenkin täynnä toivoa...

  VastaaPoista