Kevättä

Kevättä

TERVETULOA! Tunnelmia ja kuulumisia Vironperän huoneista ja puutarhoista.


torstai 2. maaliskuuta 2017

Tervetuloa kevät!


Vihdoinkin alkoi kevät!
Maaliskuu on kevään ensimmäinen kuukausi. Sen kunniaksi ostin ruokakaupasta itselleni tulppaaneja.


Sain jättipuskan tulppaaneja tyttäreltä aiemmin ja niitä riittikin sitten ympäri kotia sijoitettavaksi.


Muutama tulppaani piristää ikkunalaudan pelargoniapistokkaita.


Ikkunalaudat täyttyvät pikkuhiljaa kasvatusalustoista.


Retiisin versoja voi leikellä leivät päälle ja salaattiin.


Kevät ei tule ilman herkkiä helmililjoja.


Viimevuotiset siniset gloksiniat ovat alkaneet taas kasvaa. Ehkä ne ehtivät kukkaan tänä vuonna viime vuotta aiemmin.
Nyt on taas kasvava kuu, joten joka päivä menee multaan taas uusia siemeniä. Tänään piti tuoda sieltä ruokakaupasta taas pari kylvömultapussia lisää, kun pääsi eilen mullat loppumaan.
Mukavia kylvöpäiviä kaikille!

23 kommenttia:

 1. Siellä on kukkaisaa talvesta huolimatta :) Suloiset helmililjat ja tulppaanit. Mitä kaikkea olet ehtinyt jo kylvää?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ulkona on kaikki tosi ruman näköistä. Pitää keskittyä nyt sisätiloihin.
   Kylvetty on nyt tulikukkaa, asteria, tarhasalkoruusua, aprikoosia sormustinkukkaa, esikoita, valkosipulia, ja leukoijaa, joka näyttää huonolta. Kylmäkäsittelyssä on kirahvinkukka ja pikkusormustinkukka. Niin ja ikkunalaudalla vielä vuonankaalia. Huomenna jatkuu taas kylvöt.

   Poista
 2. Justiin tänään mietin, että mitähän hyödyllistä vihreää sitä jo vois kylvää keittiön ikkunalle, että tulis keväisempi fiilis. Herneenversoja en kestä edes nähdä, koska niistä tuli viimeksi yliannostus, kun kylvin suunnilleen kokonaisen rippiastiaston täyteen :D. Mitä sanot parsasta? Tuleeko siitä jotain versoja, joita voisi syödä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Annukka, voit versottaa, mitä tahansa syötäviä siemeniä alkaen vehnänjyvistä ja vihanneskrassista. Kokeile vaikka härkäpapua. Se kasvaa nopeasti. Jopa sinapinsiemeniä voi versottaa. Mutta tuosta parsasta en osaa sanoa mitään. Siitä minulla ei ole kokemusta. Olen aina kuvitellut, että sitä pitää kasvattaa jossakin hiekkapedissä vaikka kuinka pitkään ennenkuin mitään satoa on odotettavissa.

   Poista
 3. Nyt alkaa se ihana odotus, kun ensin kätkee siemeniä multaan ja sitten alkaa odotus, milloin hennot pienet taimet alkavat näkyä mullan päällä voi tätä riemun aikaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mummeli, niin nyt vihdoin voi kylvää sydämensä kyllyydestä. Vaikka lopputulos ei olisi kovin kaksinen, niin tämä vaihe on ylivoimaisen mukavaa.

   Poista
 4. Ihanaa alkanutta kevättä Sinulle! Upeita tulppuja ja kauniita vaaseja niillä! Vaikka sade ropsii ikkunaan, mieli on korkealla, siemenet kätkeytyvät multaan suurin odotuksin! Noita glokseja pitäisi hankkia myös, nekin on mun lapsuusihanuuskukkia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Saila, nautitaan nyt täysin rinnoin näistä ihanaista ajoista. Koko ajan vaan muuttuu paremmaksi sitä mukaa, kun pälviä ilmestyy pihamaalle. Ja kylvökset antavat lupauksen uudesta kasvukaudesta. Gloksit ovat niin suloisia samettisia kukkia.

   Poista
 5. Ihanan kukkapenkeistä postaus! Kyllä, tervetuloa kevät. Radiossa kerrottiin tänään lintujen kevätmuuton alkaneen. Useita lajeja on jo saapunut rannikolle. Jotenkin tuo uutinen niittasi ajatuksen keväästä mieleen hyvin tanakasti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Between, mies kertoi eilen kuulleensa ja nähneensä jo isojen lintujen muuton. Epäili, että ne olivat kurkia tai joutsenia. Tuntuu niin ihmeelliseltä, että kurjet vielä tulisivat, kun on lumi maassa. Sulia paikkoja kait jostakin löytyy. Hanhet ainakin jo muuttavat, kertoi helsinkiläinen ystäväni tänään.
   Voi tätä ihanaa kevättä!

   Poista
 6. Sullon oikee hyvää lähiruakaa.
  Mä ku ajattelin seuraavat siämenet viskellä multihin vasta kuukaurenpäästä. Pitääsköhän sittekki jotaki laittaa. Mullon onneksi jo muutama hoirettava, että on päässy hyvähän alakuhun.
  Hyviä siämenkylyvöjä ja mukavaa maaliskuuta!

  VastaaPoista
 7. Navettapiika, lähiruokaa löytyy keittiön ikkunalta.
  Varmaan on viisaampaa kylvää vasta kuukauden päästä, mutta kun en pysty odottamaan enää kauempaa. Mutta pitkä on matka vielä kesäkuuhun, joten on monta mutkaa vielä matkassa. Nyt jo näyttää siltä, että leukoijat ovat saaneet liikaa vettä. Katsotaan selviytyvätkö.

  VastaaPoista
 8. Samaa mieltä, tervetuloa kevät. Vaikka meillä on vielä lunta puoli metriä, niin maaliskuun alkaminen on kuitenkin varma kevään merkki. Pielisjoella on kuulunut joutsenten keväthuutoja. - Mukavaa viikonlopun alkua!

  VastaaPoista
 9. Ihana tunne kun päästy taas kevääseen, alkaa malttamaton odotus, joa voi helpottaa kukilla ja viherkasvatuksilla. Multasormea pakottaa, mutta sinnittelen vielä kylvöjen aloittamisen kanssa. Mukavaa maaliskuuta!

  VastaaPoista
 10. Keväiset tulput ja helmilijat! Minullakin alkaa kylvöpurkit pikku hiljaa täyttämään kaikki kasvatuspaikat.

  VastaaPoista
 11. todella kaunis ja keväinen tunnelma siellä!

  VastaaPoista
 12. Ilman tulppaaneja ja helmililjoja ei kyllä kevät tule;) Onneksi niitä löytyy hyvin marketeistakin!
  Minäkin kylvin tönään tomaatit, kun kuu oli siihen hyvässä asennossa.

  VastaaPoista
 13. Onneksi kaupoista löytyy jo monenlaista piristystä! Minä en ole kylvänyt palsamien ja kylmäkäsittelyyn laittamieni kesäkukkien lisäksi muuta.

  VastaaPoista
 14. Uijui, ihanan keväistä! Ihana tytär sinulla muuten kun tuo äidille kukkia :) Sinä oletkin jo tositoimissa kylvämässä. Itse olen ollut ihan saamaton asiassa...kai tässä vielä ehtii. Iloista kevättä sinulle!

  VastaaPoista
 15. Ihana tuo idut ruukussa -kuva! Minä ostin toisen ison viirivehkan. Ne aina kuolevat minulla, joten nyt en uskalla vaihtaa niitä oikeisiin ruukkuihin ja multiin. Ajattelin kokeilla noissa muoviruukuissa ja suojaruukut päällä jonkin aikaa. Tökin vain sinne niitä viherkasvien lannoitetikkuja.

  Kyllä sininen lasi on kaunista<3

  VastaaPoista
 16. Ihanan keväisiä istutuksia ja asetelmia, kauniita! Hauskaa sunnuntai-iltaa!

  VastaaPoista
 17. Ihanat kuvat!
  Tervetuloa kevät tosiaan :)

  VastaaPoista
 18. Niin kovin kaunista sinulla!
  Silloin kun on lunta paljon ja se nopeasti sulaa tuoden kerralla kevään niin sipulikukatkin aukeaa siinä samassa kun ovat saaneet lumen alla kehittyä. Tämmmöisenä kevään ovat kauan aluillaan eikä kehity mihinkään päin.

  VastaaPoista