Kevättä

Kevättä

TERVETULOA! Tunnelmia ja kuulumisia Vironperän huoneista ja puutarhoista.


keskiviikko 15. maaliskuuta 2017

Todistetusti kevät


Pikkuisen on erimielisyyttä siitä, koska oikeasti kevät alkaa. Meillä se alkoi todistetusti tänään. Otin kuvan todistusaineistosta. Melkein pitää suurennuslasilla katsoa - mutta kyllä, siinä on lumikello. Tuo pikkuinen, suuri kevään ihme on ponnistanut kylmän maan ja hevoskastanjan lehtien lävitse valoon.
Tuossa rinteessä oli muutama muukin lumikellon alku näkyvissä.. Kyllä se tuntuu vaan joka vuosi niin hyvältä!


Olen ostanut pieniä sipulikasveja pitkin kevättä porstuaan, jotta olen saanut meille kevään tuntua. Tänään osa pääsi pihalle ruukkukuusien kaveriksi.


Pähkinäpensaat kukkivat.


Rhodoissa on jo pienet nuput näkösällä.


Hain kuusi uutta linnunpönttöä pihaan, kun mainostivat alle kympin kappaleelta. Kaikki ovat pikkulintujen pönttöjä. Tämän täytin puuhakkeella siinä toivossa, että töyhtötiainen siihen mieltyisi.


Kaikki järkevät puutarhurit alkavat nyt kylvää kesäkukkia, perennoja ja hyötykasveja esikasvatukseen. Kaikkein malttamattomimmat ovat jo kylväneet ikkunalaudat täyteen.


Mukavaa uutta kasvukautta kaikille!

26 kommenttia:

 1. Minäkin todistan, että kevät on alkanut!
  Meilläkin näkyi ensimmäiset lumikellon nuput. On kyllä niin onnellinen fiilis. :)
  Ja teidän kuistilla näkyy olevan kevät, vaikka kuka sanoisi mitä.
  Ihania kevätpäiviä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Riina, fiilis on mahtava. Miten noin pieni kasvi voi liikuttaa niin paljon tunteita. Kummallista. Mutta se on ensimmäinen elävä, joka uskaltautuu lumen lävitse hengissä. Aika vahvaa!

   Poista
 2. Voih, teilläkö jo näkyy piippoja! Meillä on vielä puoli metriä lunta ja joka kevät huomaan, että mun kevätkukat on aina väärässä paikassa, isojen lumikasojen alla. Ihanaa maaliskuun jatkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eeviregina, juu näkyy. Meilläkin on lunta muualla. Aurinko sulatti tänään lumia ja nyt vesi lilluu paikoin jään päällä lammikoissa. Pihalla pitää liikkua saappaissa.
   Pari vuotta sitten keväällä tutkin tarkkaan, mihin aurinko ensimmäisenä tekee pälven. Siihen sitten istutin lumikelloja.

   Poista
 3. Jee, tästä se lähtee. Olet tehnyt kyllä varhaisia havaintoja, mutta luotan sanaasi ja tietysti kuvaasi ;). Kyllä minunkin pitäisi liittyä noiden järkevien joukkoon ja alkaa kiireellä istuttelemaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pilvi, vielä ei ole ihan kiirettä noiden istutusten kanssa. Ja paljon kannattaa suorakylvääkin.
   Minä olen ollut turhan aikaisessa, kun en ole malttanut odottaa.

   Poista
 4. Voi, kuinka suloinen kevään aloittaja - pikkuinen lumikello. Linnunpönttöjä voisikin pari lisätä pihaan. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Puutarhamyyrä, lumikello se meillä aloittaa kevään. Luulenpa, että se on useimpien puutarhojen rohkelikko.
   Linnunpönttöjä ei ole koskaan liikaa.

   Poista
 5. Tosi on, kevät on tullu! Ainaki teille :) Laitoon kans syksyllä kellojen sipulia, mutta lunta on viälä päällä ainaki 10cm. Toivottavasti eres muutama nousis. Oon muutaman kerran jo yrittäny.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Navettapiika, otan osaa - saat odottaa vielä tovin, ennen kuin tuo kaikki sulaa. Meillä oli eilen seitsemän plusastetta. Ulkona touhutessa tuli niin kuuma, että sisällä pukeuduin kesämekkoon. Että tuntui kevyeltä.

   Poista
 6. Voi tavaton, miten suuri ilontuoja tuollainen pieni kukka voikaan olla, oikea kevään airut.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mummeli, siitä on riemuttu. Nyt tästä eteenpäin kaikki muuttuu vaan paremmaksi. Yhä enemmän pikkuisia herää eloon ja ponnistaa esiin meidän iloksemme.

   Poista
 7. On se kevät alkanut. Meillä ei lumikelloja vielä näy, mutta jäätä on murskattu pihakäytäviltä, jotta se sulaisi nopeammin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Between, niin lähekkäin asutaan, että koska hyvänsä teilläkin voi avautua tämä ihana näkymä.

   Poista
 8. Kyllä nuo ihka ensimmäiset kevätkukkijat ovat sitten ihania katsella! Viime viikonloppuna kävin Viherlandiassa, ja siellä oli mitä kauniimpia sipulikukka-asetelmia myynnissä. Linnunpönttöjä on nyt hyvä aika laitella, pitäisi itsenikin muutama ostaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Konnadonna, Noilla suloisilla pikkusipuleilla voi koristella kotiaan ja voi jättää jo ulos pöydällekin, jos lämpötila sen sallii.
   Linnunlaulu täyttää taas pihan. Kiva on lisätä pöntöillä pihan lajistoa.

   Poista
 9. Minäkin jo eilen laitoin narssiseja tuohon ulos vanhaan saaviin..kyllä se kevät on..:)

  VastaaPoista
 10. Meilläkin on jo talvehtähtiä ja lumikelloja. Lumet sulavat nyt vauhdilla.

  VastaaPoista
 11. Aivan ihanan suloisia ovat nuo ensimmäist ihanuudet, niitä meillä vielä odotellaan! Koitin laittaa lumikelloja vähän sinne ja tänne, mutta ei vielä piipon piippoa näkyvissä, kohta varmaan, toivon niin!

  Kolahti mukavasti...järkeviä taimettajia täälläkin ollaan! Ekat siemenet ovat tulossa, tomaatit laitan lasihuoneelle vasta ensi kuulla, hyvin ovat silti aina satoa ehtineet antamaan, ämpärikaupalla!

  Upeita narskuja ja iiriksiä!

  Mukavaa alkavaa loppuviikkoa Sinulle!

  VastaaPoista
 12. Äkkiä meilläkin suli viimeisetkin lumet. Jäätä tosin on vielä varjoisissa paikoissa. Ja kukkia alkaa tulla pihalla aivan kohta. :)

  VastaaPoista
 13. Voi ihanaa, kyllä se kevät alkaa varmasti juuri siitä, kun ensimmäiset kukat ovat näkyvissä!
  Meillä vielä odotellaan...

  VastaaPoista
 14. Joo, ihan selvästi kevät on! Ihana pikku lumikello. Kevään ensimmäiset kukkijat lämmittävät sydäntä aina erityisesti.

  VastaaPoista
 15. Hieno kevään merkki on teillä putkahtanut esille! Täällä sataa parhaillaan lunta, mutta kyllä kevät tekee jo vahvasti tuloaan.

  VastaaPoista
 16. Kyllä tämä alkaa jo tuntua keväältä. Ihanaa!

  VastaaPoista
 17. Uskottava minunkin tämä uutinen on. Siis kevät on tullut sinne. Minä odottelen vielä kuukauden ainakin, ehkä enemmän kunnon kevään merkkejä.

  VastaaPoista
 18. Kylläpä näyttää jo keväiseltä! Lumikellon ilmestyminen on aina yhtä hämmästyttävää ja ilahduttavaa. Niin hento kasvu jäätä ja lunta uhmaten. Varma kevään merkki.

  VastaaPoista