Kevättä

Kevättä

TERVETULOA! Tunnelmia ja kuulumisia Vironperän huoneista ja puutarhoista.


keskiviikko 6. syyskuuta 2017

Kuiva aurinkoinen syyspäivä


Tänään on tyyntä, kuivaa ja aurinkoista. Vaikka ollaan jo syyskuun puolella ruskaa ei ole juurikaan vielä näkyvissä. Rannan vaahtera on vielä aivan vihreä.


Aurinko leikittelee japanin siipipähkinän oksilla. Oksiltä valuvat noroina sen siipipalteet. Jaksan tuijotella tätä puuta usein saunan jälkeen terassilla.


Kukintaa riittää vielä kukkapenkeissä. Tässä on leimun ja tuoksuherneen takana vielä daalian kukkia.


Syysleimut ovat kukkineet jo useita viikkoja.


Syysvuokot kukkivat myös pitkään.


Mininiitylle kylvämäni isosudenporkkanat alkavat nyt vasta kukkia.


Sen sijaan tähtikesäputket ovat kukkineet siellä koko kesän.


Pihalta löytyy yksi yllätyskukka. Se on aika huomaamaton vaikka onkin hujoppi. Taitaa olla sikuri. Joku vuosi sitten kylvin sikurin siemeniä. Niiden lehtiruusukkeet muistuttavat niin paljon voikukkia, että lopulta päätin repiä kaikki ylös. En halunnut helliä voikukkia kasvilaatikossani. Näköjään yksi sieltä on selvinnyt hengissä.Kukkaruukkuihin ja muihin kippoihin olen jo alkanut istututella syyskukkia.


Parissa ruukussa kukkii tulikukkia, jotka ovat tämän kevään kylvöjä.


Keväällä istutin kolmeen ruukkuun daalian jo kosmoksen risteytystä, 'Mexican Blackia'. Vihdoin niihin tulee kukkia. Ne eivät ole niin tummia kuin toivoin.


Nämä sen sijaan ylittivät odotukseni. Lehtikaalipenkissä on avautunut hauskan värisiä 'Ms Mars' auringonkukkia.
Kauniita syyspäiviä!

26 kommenttia:

 1. Aivan ihanan väriset syysleimut! ja tuo tulikukka on syötävän ihana. Onneksi nyt on vielä selvästi hyvät kukkimissäät, niin ehtivät loputkin kukkaan.

  VastaaPoista
 2. Tulikukat ovat todella kauniita, tykkään kovasti niiden sävystä. Mr Mars on hauska! Mukavaa viikon jatkoa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Piparminttu, noita tulikukkia löytyy niin monen värisenä. Minustakin ne ovat hauskoja ja näyttäviä.
   Kivaa alkavaa viikkoa!

   Poista
 3. En millään meinaa käsittää, miten uskomattoman ihania kukkia siellä vain riittää ja riittää koko kasvukauden ajan. Enkä ole kyllä ikinä nähnyt tuollaista Mr Mars -auringonkukkaa. Onpa upea! Toivottavasti syksy jatkuu kauniina pitkään!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pilvi, olen yrittänyt pidentää kasvukautta istuttamalla myös syksyllä kukkivia perennoja. Millään en haluaisi luopua pitkään kukkivasta pihasta. Sitä vaan haluaa luoda illuusion kesästä.
   Toivotaan lämpöisiä syyssäitä!

   Poista
 4. Arvaa harmittiko, kun en päässyt pihamaalle nauttimaan hienosta syyspäivästä ja jatkoksi on luvattu sateita.
  Kauniin värinen tulikukka ja syysasetelmasi myös. Minulla on samanlaista syysleimua, mutta ei hajuakaan sen nimestä. Olen vähän kahden vaiheilla, onko se nätti vai ei. Persoonallinen ainakin, ja tavallaan kiehtova.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Between, kyllä se harmittaa, kun joutuu hoitamaan noita velvollisuuksia juuri silloin, kun pihalla on täydellinen puutarhurointi ilma. Näitä sateita nyt sitten vaihteeksi taas riittää.
   Syysleimu on nimeltään 'Sherdet Blend'. Se ei ole mikään ihan tuiki tavallinen. Itse pidän tuosta vallan mahdottomasti.

   Poista
 5. Kauniin sävyisiä tulikukkia. Täälläkin on ollut hienoja syyssäitä ja minä olen joutunut olemaan muualla kuin puutarhassa. Harmittaa mutta minkäs teet, välillä muut velvollisuudet kutsuvat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Katja, mieluusti sitä hoitaisi velvollisuuksia enempi sadekeleillä. Mutta aina se ei oikein onnistu. Mutta eiköhän noita kuivia kelejä vielä tänäkin syksynä ilmaannu.

   Poista
 6. Ei näytä lainkaan syksyiseltä, ihania kukkasia ja erityisen kauniita tulikukkia! Krysanteemiruukut istuvat kivasti kesäkukkien joukkoon - syksy tulee vähän kuin hiipien puutarhaasi. Kaunista!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sirkku, näissä kuvissa on kesä vielä kivasti läsnä. Mutta tänä viikonloppuna on syys hiipinyt meidänkin pihalle. Pakko myöntää!

   Poista
 7. Onpa tosiaan vielä kaunista ja vihreää. Tuo japanin siipipähkinä on ihanan näköinen puu! Minusta monet pähkinät ovat ihastuttavia. Vielä tulikukkiakin. Ihania!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sanna, pähkinöissä on useita kauniita lajeja. Miehen lemppari on mantsurian jalopähkinä. Hauska se on sekin.

   Poista
 8. Ihanat kukat ja kuvat! Kaunista. Meillä on satanut koko päivän.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Satu, sateet ovat saapuneet jo meillekin. Tuuli on taas riepotellut tammea niin, että nurmikko on täynnä irtonaisia oksia.

   Poista
 9. Vieläkin niin monenlaista kasvia kukassa. Ihana piha.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Riitta, kyllä pihalla vielä monet kukat kukkivat. Kyllä ne ovat ihmeellisen kestäviä ja saaneet kestää monet myrkyt ja tuulen tuiverrukset tänä kesänä.

   Poista
 10. Voi miten kaunista onkaan puutarhassasi ja ruukuissasi! Ihania värejä & muotoja. Meillä ei valitettavasti ole yhtään kaunis syksy, sataa ja on aina harmaata. Raskaalta tuntuu. Onneksi saan ihastella kukkiesi kuvia täällä! Onnellisia syyspäiviä sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sametti Hortensia, en ole ihan vielä luovuttanut, vaikka aika sateisia ovat viime päivät meillä olleetkin. Haravan on saanut jo kaivaa esiin.

   Poista
 11. Tääläki oli alakuviikosta hianot säät. Ny sitte pikkuusen sateesempaa. Pihalla kukkii viälä yllättävän moni, myähäshän ne tänä vuanna ovakki. Mäki tykkään nuasta tulikukiista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Navettapiika, sateeksi kelit meilläkin äityivät loppuviikosta. Syksy on ollut myöhässä tänä kesänä - ihan hyvä!

   Poista
 12. Sinun puutarhastasi löytyy todella kauniita syyssävyjä!
  Mikä mahtaa olla tuon tulikukan lajike?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pioni, tuon tulikukan lajikkeen nimi on 'Southern Charm'. Varsin viehko se onkin.

   Poista
 13. Vironperällä kukkii aina vain. Hurmaava tulikukka.

  VastaaPoista