Kevättä

Kevättä

TERVETULOA! Tunnelmia ja kuulumisia Vironperän huoneista ja puutarhoista.


torstai 31. elokuuta 2017

Kuvia ikkunoista


Pihaa ja puutarhaa kuvataan useimmiten ulkosalla. Kuljen pihalla kamera kädessä ja kuvaan. Useimmat kuvat otan kukkapenkeistäni. Kuitenkin vietän enemmän aikaa talon sisällä kuin ulkona ainakin jos ajatellaan asiaa koko vuoden ajalta. Pian siirrymme taas aikaan, jolloin piha ja puutarha ovat enemmän siellä lasin toisella puolella. Joten päätin ottaa muutaman kuvan näistä ikkunoista sisäpuolelta.


Tämä kuva on otettu tuon ikkunarivistön vasemman puoleisesta päädystä, terassilta, josta pääsee suoraan laiturille.


Nyt päästiin sitten ikkunarivistön alkuun. Tämä maisema avautuu makuuhuoneestamme. Rakastan tätä maisemaa ja siksi valitsimme juuri tämän huoneen makuuhuoneeksemme. Kuten kuvasta näkyy kasvusto on lähes luonnontilassa. Ikkunan alla on vanha kukkapenkki, jonka perustin yli kymmenen vuotta sitten ja varmasti jo kaipaa uudistamista. Ranta-alue taas kasvaa täynnänsä sananjalkoja. Sinne olen tosin istuttanut sekaan yhtä jos toistakin.


Ruokasalissamme on kaksi ikkunaa. Toisesta ikkunasta otin kuvan laajemmalla näkymällä.


Tässä on edellisen näkymän yksityiskohta rannasta. Istutin keväällä pariin samanlaiseen ruukkuun kesäkukan taimia. Nyt ne ovat kasvaneet jo ihan näyttäviksi väripilkuiksi. Kuten kuvasta näkyy, suuri pihatammi roskaa aika lailla näitä rannan terasseja.


Tämä kuva on otettu myös ruokasalista ja on jatkoa edelliselle. Tässä kuitenkin tsuumasin kameralla lähemmäs istumaryhmää.


Pöydällä ovat asustaneet samat kukkaruukut keväästä asti. Toukokuun alussa ostin Plantagenistä kaksi pientä mehikasviruukkua. Vaikka en edes siirtänyt suunnitelmieni mukaan noita saviruukkuihin ovat ne hyvin pärjänneet ja alkaneet kukkia. Valkoisessa ruukussa asustelee valkoinen daalia ja harmaassa Brita-ystävältä saatu myrtti.


Otin vielä yhden kuvan talon toiselta puolelta keittiön ikkunasta. Keittiön ikkunan alla on kukkapenkki, jossa nauhukset kukkivat parhaillaan ja niiden edessä kasvaa kuunliljoja, jotka eivät kuvasssa näy. Punainen koristeomenapuu hallitsee keittiön ikkunan maisemaa. Pikkumetsiköstä erottuu valkoisia keppejä. Ne ovat ruohonleikkaajalle huomiokeppejä: "Varo, tähän on istutettu uusi kasvi!".
Minkälaisia maisemia Sinä katsot ikkunoistasi!

22 kommenttia:

 1. Olet tuonut kuviin aivan uuden näkökulman ja uusia haasteita myös kuvaukseen. Niinhän se yleensä on, että otamme paljon lähikuvia jostain kukkaryhmästä ja suurenpi kokonaisuus jää näkemättä.
  Hyvä aihe mennä kuvamaan uusin ajatuksin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Molley, odotan mielenkiinnolla kuvia ikkunoistasi pihalle!

   Poista
 2. Todella ihanat näkymät ikkunoistanne! Olikos tuo vesistö lampi vai joki?
  Tuohan olikin hyvä idea kuvata sisältäpäin pihanäkymiä, yleensä sitä tulee kuvattua toisinpäin. Mukavaa syksyä Vironperälle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eeviregina, tuo vesi tuossa kvassa on ylälampi. Se on kaivettu traktorilla ja se on 6 metriä syvä.
   Kivoja syyspäiviä sinne teille!

   Poista
 3. Mielenkiintoinen kuvakulma piha-alueista ja istutuksista. Voi miten kaunis ja tunnelmallinen on tuo lampi istutuksineen. Kaunista alkavaa syyskuuta. -Katja

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Palerose, nyt tuli ihan uusi kuvakulma näihin kuviin.
   Lempeitä syyspäiviä!

   Poista
 4. Sinulla on kauniit ja rauhoittavat näkymät. Katselen useimmiten, kuten nytkin, kasvimaan yli järvelle näkyvää maisemaa. Sohvalla lojuen, kissan patjana. Maisema on alati muuttuva ja siksi mielenkiintoinen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Cheri, itsekin pidän tuota näkymää rauhoittavana. Onko niin, että vesi rauhoittaa! Lintuja ja metsän eläimiä meillä on täällä vieraana.

   Poista
 5. Tosi kiva postaus. Ihanat näkymät teidän kauniista ikkunoista onkin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sanna, odotan innolla Sinun kuviasi ikkunoistasi!

   Poista
 6. Kesä on tosiaan kukkien kuvaamista siinä iholla, lähellä - mutta mitä näkyy sisältä, sieltä katselemme usein pihaa myös, ihmettelemme ja löydämme myös jotain ihan uutta, kaukaa katsottuna! Upeat näkymät ikkunoistanne avautuu! Se on tärkeää ja siihen pitää panostaa ilman muuta, meilläkin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Saila, pihaa näkyy kuvissa ja tietty voi tsuumata lähelle tai kauemmaksi. Sekin tuo mielenkiintoa noihin pihamaisemiin.
   Nappaa muutama kuva teiltäkin tuvan puolelta!

   Poista
 7. Voi, kuinka valtavat hortessan pallot näkyy lammikon rannalta, iha jättilääset! Ja kiva tua lammikkomaisema ylipäätään. Sulla näkyyki kukkia tai kukkivia puita klasiista. Niiren kehitystä on mukava seurata.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Navettapiika, kaiken vihreän keskeltä pilkottaa aina jotakin. Nuo hortensiat ovat aika suuria. Ja koristeomppu taas on keväisin kivasti kukassa. Vuodenaikojen mukaan maisemat vaihtuvat.

   Poista
 8. Vastaukset
  1. Sussi, näkymät ovat aika luonnonmukaiset, kun täällä metsän keskellä asutaan.

   Poista
 9. Kivoja näkymiä ikkunaperspektiivistä, juuri niitä, mitä itse useimmiten katselemme - Hauska kuvakulma ja kaunista!

  VastaaPoista
 10. Hienot maisemat, tykkään kun ikkunasta näkyy vettä vaikka omassa kodissa se ei toteudu. Meillä maisemat on lähes joka ikkunasta peltoa, kun tarkentaa lähemmäksi niin näkee puutarhan, koivikon tai vaikkapa liiterin.

  VastaaPoista
 11. Vau! On ikkunanäkymät kohdallaan!

  VastaaPoista
 12. Kauniita, ja ihanan erilaisia maisemia löytyy teidän ikkunoiden takaa!

  VastaaPoista
 13. Hienot on sinulla näkymät. Rivarinasunnon ikkunanäkymät on mitä on, mutta mökin ikkunanäkymät on viljapeltoja ja toiseen suuntaan metsää. Omia kukkia tietysti mukana. Mutta ikkuna näkymät on kuin muuttuva taulu. Hyvää loppuviikkoa.

  VastaaPoista