Kevättä

Kevättä

TERVETULOA! Tunnelmia ja kuulumisia Vironperän huoneista ja puutarhoista.


maanantai 15. tammikuuta 2018

Kevään tärkeimmät merkit huhtikuussa


Haasteena huhtikuu ja kevään tärkeimmät merkit. Nappasin haasteen Päivänpesän elämää -blogista. Kevään tärkeimmät merkit  ovat nurmikon vihertäminen ja valkovuokkojen, jouluruusujen ja ensimmäisten pikkusipuleiden ilmaantuminen muuten vielä aika harmaanruskeaan ympäristöön.


Äänimaailma muuttuu. Linnunlaulu lisääntyy ja pikkulinnut ovat kiireisiä pariutumis- ja pesimispuuhissaan. Sammakot viettävät kovaäänisiä häitään ja kutulautat kelluvat lammella.


Taimimyymälöihin on ihan pakko poiketa. Värikästä piristystä on saatava pitkän kylmän kauden jälkeen. Orvokit, tetet, bellikset, muratit, mehikasvit ja monet muut kasvit sujahtavat paperikassiin. Terassit ja ulkoruukut saavat uusia asukkeja.


Elämä siirtyy sisätiloista ulos. Tuoleja ja pöytiä kannetaan ulos. Huvimajaa ja leikkimökkiä kunnostetaan. Kasvihuoneeseen kannetaan kasveja.


Huhtikuuhun kuuluvat myös arvaamattomat säät. Välillä sataa lunta.

Kaikenikäiset löytävät omat projektinsa ja puuhansa ulkoilmassa.Tule jo huhtikuu - tahdon taas ulos!

Nappaa haaste itsellesi!

Alkuperäinen haaste kuuluu näin:
"Huhtikuu on kevätkuu ja tässä haaste lähteköön kiertämään tuoden kevätmieltä tuokioksi lukijalle ja kirjoittajille."
1.Tee postaus ja kerro, mistä haasteen sait.
2. Kerro huhtikuusi viisi tärkeintä kevään merkkiä, jotka ilahduttavat sinun sieluasi voimakkaimmin. Etelärannikolla kevät on jo maaliskuussa ja pohjoisessa toukokuussa. Muokkaa haasteen kuukausi sinun kevääseesi. Huhtikuu on tästä vain keskiverto.
3. Laita haaste kiertämään haastamalla kolme blogia.


35 kommenttia:

 1. Oi, ihana huhtikuu...ja toukokuu, koko kevät!
  Melkein ei jaksa odottaa!
  Parasta ovat ensimmäiset muuttolinnut ja orvokit...tai leskenlehdet...tai sinivuokot.
  Mitä kaikkea ihanaa taas onkaan edessä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Marja, toukokuu on myös ihan huippuaikaa. Silloin koko luonto on jo herännyt. Huhtikuussa se alkaa meillä heräilemään - no, joku vuosi jo maaliskuussa. Vuodetkin vähän vaihtelevat. Mutta ihan varmasti kevät on vuoden parasta aikaa!

   Poista
 2. Oi, kevät! Ja kaikki tuo ihanuus pian odotettavissa. Tuskin maltan odottaa huhtikuuta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Cheri, muutama lumituisku tässä vielä läpikäytävä niin päästään tuohon ihanaan vuodenaikaan.

   Poista
 3. Ihana kevät! Se tuntuu niiiin ihanalta, kun kasvit alkaa nousta ja kukkia, ihan sama mitä väriä, kunhan vaan nousevat maasta. Sitä odotellessa!
  Nautinnollista tammikuun loppua sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eeviregina, pääasia, että väriä puskee pintaan - ihan kaikkia värejä.
   Nyt meillä sataa sitä valkoista aikamoisen tuulen kanssa. Mutta ei enää montaa kuukautta kevääseen - jihaa!

   Poista
 4. Tulin kertomaan, että blogissani on sinulle haaste. Ja huomasinkin sinun jo toteuttaneen juuri samaisen haasteen.
  Aika lailla samanlaiset asiat meillä kummallakin viehättävät huhtikuussa. Luultavasti myös monia muita puutarhaihmisiä. Kevät on ihanaa ja innostavaa aikaa ja nyt jo aika lähellä.
  Mukavaa tiistaipäivää sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Between, sattuipas hauskasti! Minusta juuri keväthaasteet ovat parhautta. En saa koskaan kyllikseni kevätkuvista.
   Ihanaa viikkoa Sinulle - koetetaan selvitä näistä lumituiskuista pukeutumalla lämpimästi ja pitämällä mielessä, että tätä ei kestä enää kauan!

   Poista
 5. Ihanat kuvat❤ Äkkiä tuota kevättä alkaa kaipaamaan kun tällaisia kuvia katsoo:) Hyvää alkanutta viikkoa♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Päden paja, kevätkuvat antavat meille toivoa tämän lumimyräkän keskellä. Ihania asioita on tulossa ihan pian meille kaikille.

   Poista
 6. Vaikka talvesta tykkään, odotan jo taas malttamattomana kevättä..:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hannele, jos tykkäät talvesta, niin nyt sitä lunta tulee oikein kunnolla. Toki kevät on kuitenkin ihan yliveto vuodenaika.

   Poista
 7. Oi, kuulin melkein linnunlaulun kuvia katsellessa. Tuli ihan pakahduttava ikävä kevättä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Riina, lintujen konsertit ovat ihan huumaavia keväällä. Sitä ei kestä montaa kuukautta. Mutta se konsertin alku meinaa viedä jalat alta ihan joka vuosi.

   Poista
 8. Ihanaa, kun näitä keväisiä kuvia jo jaetaan jotta jaksamme odottaa sitä oikeaa kevättä! Mukava haaste ja touhukkaat kuvat!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sirkku, kevätkuvat ovat minulle huumetta. Se on ihanan tervettä huumausainetta. Porttiteoria voi onneksi johtaa vaan mullan kanssa läträykseen.

   Poista
 9. Ikuinen kevään kaipuu! Upea valo ja kukkivat sipulikukat, jouluruusut, vuokot...linnunlaulut ja sammakoiden kurnutus...enää ei kauaa tarvitse odottaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Saila, niinpä v a l o. Se on niin kirkasta pimeän jälkeen. Se melkein sokaisee. Sekö tekee meidät hulluiksi! Sitä niin kaipaan ja kaikkia niitä ilmiöitä, joihin se vaikuttaa.

   Poista
 10. Voi jestas! Teillon huhtikuus jo vaikka mitä kevätihanuuksia kukas.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nevettapiika, meillä on huhtikuussa jo valkovuokkomatto, scilla- ja kiurunkakannusmatto sekä muutamia muita sipulikukkia ja vielä suloiset jouluruusut.
   Sinä saat odottaa muutaman viikon lisää. Tsemppiä Sinulle puutarhasisko!

   Poista
 11. Voi ihanaa, löysin täältä alkuun panemani haasteen. Ne leviävät kivasti kuin tuhka tuuleen - joka suuntaan! Kovasti kevätiloja odotellaan kaikki. Vielä pitää malttaa monta viikkoa. Iloa ja valoa viikkoosi, Irene!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tita, Sinäkö tämän panit alulle! Taidankin tututsua blogiisi lähemmin. Tämä on niin maan mainio haaste. Kevätkuvista ei voi koskaan saada tarpeeksen. Nimim. Kevätholisti

   Poista
 12. Kuinka odotankaan jo huhtikuuta!

  VastaaPoista
 13. Oi voi mitä kevätkuvia, nyt tuli tunne että kevät on saatava ja pian. Keväällä elämä siirtyy ulos, tuntuu että kansalaisia on paljon enemmän kesällä kuin talvella :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Katja, kait niitä onkin enemmän keväällä tai sitten talvella ne pyörivät vaan sisätiloissa ja omissa pikku porukoissaan.

   Poista
 14. Morjenstan täälläkin ja jatkan lukemaan vanhempia tekstejäsi. Hirnakan Torppa -blogissa oli lukulistalla tämä huhtikuun postauksesi, joten osasin tulla katselemaan. Näyttää tosi mukavalle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tita, ihmettelinkin, mistä ihmeestä mahdoit löytää blogini ja kevätpostauksen. Tuolla Hirnakan Torpassa en ole ennen pistäytynyt.

   Poista
 15. Ihania keväisiä kuvia! Tuota lintujen keväistä laulua odottaa jo innolla! Aamulla kun herää ensimmäisen kerran siihen keväiseen viserrykseen talven jälkeen, niin ei voisi päivä paremmin alkaa :)

  VastaaPoista
 16. Miten hienoa onkaan, että huhtikuu ja sen mukanaan tuomat ensimmäiset sipulikukat ja kaikki edellä mainitsemasi asiat ovat meille kaikille vielä edessä.

  VastaaPoista
 17. Ihana postaus! Tätä lukiessa elin jo niin vahvasti mukana kevään tulossa. Pari kuukautta on vielä maltettava odottaa:)

  VastaaPoista
 18. Ihana kevät!
  Tosi hieno kuva tuossa bannerissa, ja varsinkin siinä alla upeasti neljä kapeaa kuvaa vierekkäin. Tosi kivasti ajateltu!

  VastaaPoista
 19. Ktlllä tuota tosiaankin jo kaipaa. Ehkä tämä ajoissa alkanut kaipuu pidentää tuota kevättä ja kesää, kun siinä kaipuussa katselee kuvia ja haaveilee. Kyllä noita kesäkalusteita ym. tulee ruvettua kantamaan heti ulos, kun aurinko alkaa sulattaa läiskiä pihalle 😂 kivaa keväänodotusta 😁

  VastaaPoista
 20. Oih ihana postaus <3 Täälläkin huhtikuuta odotellaan suurella innolla :)

  VastaaPoista
 21. On niin täydellinen kevään oodi tämä postauksesi. Kevät on innoittaja, herkkyys, kasvu.
  Minun kevääni alkaa vasta toukokuulla, joskus venyy kesäkuuhun.Ilahdun ensimmäisistä vihreistä maassa, samoin pikkiriikkisistä hiirenkorvista, lintujen pihapönntöjen tarkastelusta.

  VastaaPoista