Kevättä

Kevättä

TERVETULOA! Tunnelmia ja kuulumisia Vironperän huoneista ja puutarhoista.


maanantai 30. toukokuuta 2011

Sateita ja tuulta

Lähes koko viikonlopun on satanut suoraan laariin. Meillä se tänään tarkoittaa sitä, että kylvettyä nurmea ei  onneksi tarvitse kastella eikä kukkapenkkejä. Koko luonnolle kevätsade tekee hyvää.  Valtava vihreys on röyhähtänyt esiin.
 Sateiden välissä ja jälkeen on tuullut voimakkaasti. Tuuli riepotteli kaikki  tuolit ja telttakatoksen ympäri pihaa. Tuuli suhisee, vinkuu ja laulaa. Koivussa ja muissa puissa on jo suuret lehdet. Tuulesta kuulee jo lehtipuiden kesäisen runsauden ja raskauden.

Viikonloppuna olin kevättalkoissa Pohjanmaalla sukumökillä. Kummallista, miten tietyt paikat nostavat muistoja esiin. Paikallinen murre purkautuu jostakin muistin perukoilta. Sanat, joita ei ole käyttänyt vuosikymmeniin, kumpuavat esiin mielen kätköistä. Sisaruus kantaa. Autostani puhkesi rengas. Ajoin turvallisesi sisarussattueessa Lohjalle. Veljeni hoiti rikkinäisen renkaan ilmauksen kahdeksalla varikkokäynnillä kotimatkan aikana. Kiitos huolehtimisesta!
 

6 kommenttia:

 1. On tämä kevät niin ihanaa aikaa, kasvun ihmettä kaikkialla, sitä on mukava seurata.
  Kurja rengasrikko, onneksi apu oli lähellä!

  VastaaPoista
 2. Huoh miten ihastuttava lampesi jälleen onkaan. Sateen jälkeen vihreän eri vivahteet näyttävät niin täyteläisiltä ja runsailta ja ilma on niin pehdeän oloista.

  VastaaPoista
 3. Minäkin olen ihaillut sateen tuomaa vehreyttä, viime vuosina kevät on meillä ollut usein kuiva, mutta nyt kasvit selvästi nauttivat:)

  T. Sussi (Blogger temppuilee, eikä anna jättää kommenttia kirjautuneena)

  VastaaPoista
 4. Markka, nyt suorastaan kuulee, kun nurmi kasvaa.

  Jori, vesi on ihana elementti. Ilma on raikas, kun on juuri satanut.

  Sussi, kasvit rakastavat tätä kevätsadetta.
  Meillä temppuilee yhteys. Tuuli katkoo yhteyttä niin, että kaikki kirjoitukset häviävät bittiavaruuteen.

  VastaaPoista
 5. Ihania kuvia ja tunnelmia ja puutarhasi on niin täyteläinen! Viime aikoina on kyllä tuullut enempi kuin lääkäri määrää ja meillä on tänäänkin niin tuulinen päivä ettei taida uskaltaa sisällä honkkeleiksi kasvaneita taimia ulos kuljetella. Ostin rautaiset kalusteet, kun halavalla sain, ei tule enää pihapöytä portilla vastaan kotiin tullessa niin kuin erään kerran kävi:)

  VastaaPoista
 6. Inkivääri, rautaiset kalusteet ovat käytännölliset. Luulen, että ovat myös kauniit. Meillä on noita muovisia valtavat määrät, kun niitä on helppo liikutella ja kasata talveksi varastoon.

  VastaaPoista