Kevättä

Kevättä

TERVETULOA! Tunnelmia ja kuulumisia Vironperän huoneista ja puutarhoista.


keskiviikko 4. toukokuuta 2011

Viimeinen silaus ja ovet auki, hrrrr...

Tänään avasimme museon ovet ja Puolakan valmismatkojen linja-auto kurvasi pihaan. Vuoden ensimmäinen vierasjoukkomme oli lähtenyt aamulla Kouvolasta liikkelle. Yöllä oli pakkasta ja aamupäivällä tuuli peltoaukeilta ärhäkästi. Pukeuduin talvitakkiin ja pahoittein että olin unohtanut hanskat. Istuimme porukalla lammen rannalla varmaan liian kauan ja luikahdimme mieluusti uima-allashuoneen lämpöön. Lammesta olivat sentään jo sentään jäät lähteneet. Telkkäuros piti soidinmenojaan neidolleen.
Viime viikon lopulla pihalla lillui savi ja ympäristö näytti järkyttävältä putkiremontin jäljiltä. Onnekseni sain vihjeen paikallisesta pihan ihmeidentekijäparivaljakosta, Pihlaisen veljeksistä. He siirsivät koneensa pihaamme ja nostelivat laattapolun paikoilleen, levittivät uudet mullat ja ruohonsiemenet. Jyrkkään rinteeseen, jossa nurmenleikkuu ei onnistu, he keksivät asetella kenttäkiviä. Pihan sisääntulon he parantelivat punaisella kivituhkalla ja keskussoikion ympärystän koristelivat kivireunuksella. Pari päivää meni veljeksillä noissa puuhissa. Itseltäni olisi mennyt ainakin kuukausi ährätessä kottikärryillä voimaa vaativissa askareissa. Olen todella tyytyväinen poikien käsien jälkiin. Tuohon keskussoikioon voisi istuttaa vaikka unikonsiemeniä. Loppukesästä sitten upea unikkopelto lainehtii vastaanottamassa taloon tulijoita.
Illansuussa pistäydyin vielä Lohjan hautausmaalla ja vein Johannekselle ja Kyllikille suuria valkoisia ja pieniä sinisiä orvokeita talven kanervien tilalle.

8 kommenttia:

 1. Näyttää todella hyvälle! Ja unikot kuulostavat upealle ajatukselle, niissä on pitkän, kauniin kesän tunnelma.

  Puuhailin eilen puutarhassa ja tuntui niin kylmälle, että suunnittelin talvivaatteiden esille ottoa. Ehkäpä se viikonloppuna lämpenee, niin kuin ennustavat.

  VastaaPoista
 2. Unikot olisivat varmaan upeita! Hienolta näyttää kyllä muutenkin. Hyvä, että löytyi tuollaiset veljekset.

  VastaaPoista
 3. Joko matkat tältä kesältä alkoivat Vironperään? voi miten ihanaa. Täytyykin kysellä josko täälläkin päin suomesta niitä tekevät, että pääsis käymään.

  Iloa tulevaan kesään sinulle.

  VastaaPoista
 4. Sussi, ihan talvivaatteita meillä tarvitsee, kun vielä tuulee laajalta peltoaukealta. Toivotaan lämpimämpiä kelejä.

  Tiina, unikot ovat aina olleet lempikukkiani. Jotenkin niin hauraita ja herkkiksiä.

  Liisa, kerää nyt porukkaa sieltä ja ajele tännepäin. Tänäänkin tulee linja-auto Kouvolasta. Niin ja lauantaina. Onkos se Kouvola oikein jättikaupunki nykyään?

  VastaaPoista
 5. Luin oikein ääneen Vaarille tekstisi ja sanoin, että mennäänhän joskus käymään Vironperällä<3 Mukavaa Äitienpäivää!

  VastaaPoista
 6. Voi miten kaunista, siis ihan mulloskin, ja kunhan alkaa siemenet vihertää noin viimeistellyssä kokonaisuudessa voit ottaa kupin kahvia ja vain ihastella. :)

  Kylvä unikkoa ja pellavaa sekakylvönä. :)

  VastaaPoista
 7. Mammeli, tervetuloa tutustumaan vaarin kanssa! Ihanat äitienpäivät myös sinne.

  Quu, kävin agrimarketissa kysymässä pellavaa. Ei ollut. Ehkä joudu kylvämään pelkät unikot jos en saa mistään pellavansiemeniä.

  VastaaPoista