Kevättä

Kevättä

TERVETULOA! Tunnelmia ja kuulumisia Vironperän huoneista ja puutarhoista.


sunnuntai 13. toukokuuta 2012

Äitienpäivä


Ihmeellistä miten aurinkoisessa ja kauniissa säässä saimme nauttia äitienpäivästä. Edellinen päivä oli niin kolea ja sateinen. Mielihyvin kiertelin kukkapenkkejäni. Kerrottu jouluruusuni pörhistelee kukkapenkissä.
Kirjopikarililjat ovat joka kevät suuria suosikkejani. Miten noin kapeassa ja pitkässä varressa voikaan keikkua noin suuri kello!
Perheeni vei minut lounaalle Hannekseen, joka on rakennettu paikalliseen vanhaan ja viehättävään kansakouluun. Laurentiuskuoro lauloi siellä useamman kappaleen. Kiitos!


Päivänsankarin toiveen mukaisesti pihalla tehtiin myös askareita. Aloiteltiin soranajoa ja lavakaulusten asettelua. Sitä projektia jatketaan sitten helatorstaina. Valtava multakuormakin on jo saatu pihamaalle.

10 kommenttia:

 1. Kirjopikarinlilja on upea. Aivan uusi tuttavuus minulle. Pitipä googlettaa saadakseni lisää tietoa...
  Samoin kerrottu jouluruusu, kaunis, en ole aiemmin nähnyt.
  Hyvää kevättä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minttuli, kirjopikarililja on pieni sipulikasvi. Noita on todella kauniita sipulikasveja, jotka näin keväällä koristavat pihaa kauniisti.
   Jouluruusut ovat myös hurmaavia kasveja. Minulla on niitä muutamia erivärisiä ja yksinkertaisia. Ainoastaan tämä yksi on kerrottukukkainen.

   Poista
 2. Ihana päivä ja kuulostaa varsin tyydyttävältä! Jouluruususi on aivan ihastuttava pehmeä vanha roosa, suloinen. Kirjopikarililjatkin ovat, mutta täälläpäin peurat käyvät napsimassa varsista kukat pois. Minulla on niitä jäljellä kaksi ja olen suojannut ne verkolla. Pitäisi varmaan verkottaa koko piha.
  Aurinkoista alkuviikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Saila, melä on tuossa pellolla paljon peuroja, mutta eivät näin keväällä ja kesällä tule pihaan asti. Syksyllä syövät omppuja, jotka ovat podonneet maahan ja talvella kaikkea mahdollista hengenpitimikseen.
   Upeaa puutarhaviikkoa!

   Poista
 3. Hienoja kukkia nuo pikarililjat;)))

  Oikein mukavaa alkanutta viikkoa, Irene.<333

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aili, pikarililjoja jaksaa ihailla aina uudestaan ja uudestaan. Jotakin maagisen herkkää on tuossa kasvissa.

   Aurinkoa viikkoosi!

   Poista
 4. Heissan,sinulle ois blogissani jotain,käyppäs hakee sieltä!

  VastaaPoista