Kevättä

Kevättä

TERVETULOA! Tunnelmia ja kuulumisia Vironperän huoneista ja puutarhoista.


maanantai 28. toukokuuta 2012

Keittiöpuutarha laatikoissa


No, nyt on sitten vihdoinkin meilläkin kylvetty keittiöpuutarha. Meni aika myöhäseen, mutta kun piti ensin  rakentaa laatikot.


Helatorstaina projekti lähti käyntiin soran kärräyksellä. Tosin levitimme  miehen kanssa suodatinkankaan ensin, jonka päälle kärräsimme vanhoista sorakasoista soraa. Soran päälle asettelimme lavakauluksia. Rakensimme kahden lavakauluksen viljelylaatikoita.


Sitten sorantasoitus. Varmuuden vuoksi vielä vuorasimme laatikot suodatinkankaalla. Lopuksi vielä mullankärräys laatikoihin. Olin tilannut Kekkilästä multaa, että on varmasti puhdasta rikoista. Tavoitteena on tällä kertaa, että tämä keittiöpuutarha on helppohoitoinen.


Kylvöt suoritin tänään. Samalla istutin kaalikasvien viereen oranssia isosamettikukkaa. Jos ne paleltuvat, sitä saa lisää huvimajan ikkunalaudoilta.
1. laaatikossa on kaksi riviä salaattia, samettikukkaa, kiinan parsakaalia, tilliä.
2. laatikko on istutettu täyteen mansikan taimia - Honeyta.
3. laatikossa on kurkkua, kesäkurpitsaa ja härkäpapua.
4. laatikkoon on kylvetty kyssäkaalia, hernettä, kiinansipulia, kehäkukkaa ja ruohosipulia.
5. laatikkoon kylvin gladioluksen sipulien taakse porkkanaa, kevätsipulia, rucolaa ja pinaattia.
6. laatikkoon istutin nurkkiin perunoita ja taakse kylvin auringonkukkia. Sinne keskelle kylvin persiljaa, punajuurta, retiisiä ja sidesalaattia.


Tyttären laatikoissa itää jo pinaatti ja tatsoi. Ne kylvökset ovat viikon näitä edellä.

13 kommenttia:

 1. Noin lienee helppohoitoisempaa;))

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aili, olen kokeillut monia muitakin tapoja. Nyt sitä haluaa jo vaihteeksi jotakin vähempitöistä vaihtoehtoa. Meillä nimittäin tuota rikkaruohoa piisaa. Peruskasvi on vuohenjuuri, jonka kanssa vaan on elettävä jotenkin. Voikukkia riittää, koska Kyllikki ei koskaan antanut leikata nurmia silloin kun voikukka kukki niin kauniisti. No, nokkosia poimin jo keittiöön ja teen niistä vesiä kasveille.

   Poista
 2. Ihanaa! Keittiöpuutarha on parhautta!

  VastaaPoista
 3. Tyttären mies on tehnyt hänellekin tuollaisia laatikoita...oli jo viime kesänä ja tänä kesänä laatikoita lisättiin...:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Irmastiina, kuullostaa lupaavalta. Laatikoita siis lisättiin. Minulla jäi vielä muutama lavakaulus käyttämättä. Saa nähdä, tulevatko ne ensi kesänä käyttöön.

   Poista
 4. Nuo on hienot ja käytännölliset !

  Arja

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Arja, minustakin ne näyttävät ihan mukavilta ja siisteiltä. Ja toivon, että käytännössä ne ovat helppohoitoisia.

   Poista
 5. Minulla on vielä kasvimaatilkun kylvöt tekemättä. Olisi tarkoitus hoitaa se tällä viikolla, kun on lomaakin. Jos vain sinne hyttysarmeijan keskelle uskaltautuisi taas...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Saraheinä, hyttysarmeija ei kuullosta mukavalta. Eikö sitä armeijaa saa harhautettua mitenkään muille maille?

   Poista
 6. Toivottavasti saamme jatkossa kuulla kokemuksista. Olen itsekin miettinyt tuollaisia laatikoita. Olisivat niin kätevät.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sussi, voit olla varma ettet pysty välttymään keittiöpuutarha-raporteista.

   Poista
 7. Mulla myös kasvilaatikoita,hiukan matalalaitaisempia kuin sinulla,mutta todella oivia käytössä. Tuntuu,että kaikki niihin istuttamani kasvit kasvavat poikkeuksetta hyvin.

  VastaaPoista