Kevättä

Kevättä

TERVETULOA! Tunnelmia ja kuulumisia Vironperän huoneista ja puutarhoista.


sunnuntai 3. kesäkuuta 2012

Kylmä rintama


Omenankukintaa riittää. Syreeni availee nuppujaan.


Ehdin jo päivitellä, että koko kesä on jo ohitse ennenkuin se on alkanutkaan. Tuntui siltä, että kaikki kukat kukkivat samaan aikaan. Auringossa kasvaneet tulppaanit jaksoivat kukkia vain lyhyen ajan, kun aurinko paahtoi koko ajan. No tehokkain keino tähän hidastukseen oli ilman muuttuminen koleaksi.Keltakotakuusama kukkii ja lumipalloheiden kukinnot ovat vielä kellanvihreitä. Kohta ne muuttuvat lumivalkeiksi.
Muutama tulppaani kukkii vielä. Kaikkia sulottaria on kuvattava, jotta voi ihailla ja muistella taas pimeinä ja kylminä kausina.

10 kommenttia:

 1. Erittäin kaunis kuva omenankukista.

  Nuo sun tulppaanit taitaa olla samaa lajia, jonka vihdoinkin sain myyriltä suojattua vaikeimman kautta. Kuvasin niitä tänään lisää.

  Syreenit eivät meillä vielä kuki. Minä pidän tästä viileästä ja sateisesta. Ja puutarhakin tykkää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Leena, omenankukat ovat hurmaavia. Tuntuu, että koko piha on niitä täynnänsä.
   Myyrät ovat meillä erikoistuneet taas krookuksiin. Niitä en istuttanut vuosikausiin. Samoin ne löysivät aina jaloleinikit. Nyt on terassin pöydällä useampi jaloleinikkiruukku. Pitää taas yrittää.
   Kyllä tämä viileä ja varsinkin kostea jakso on ihan hyvästä puutarhalle.

   Poista
 2. No todella, kuvattava on! Ja olen tavallaan iloinenkin sään kylmenemisestä, kun omenapuu juuri aloitti kukinnan niin se on nyt hurmaava pitkään. Osa sen kukista on vielä nupullakin.
  Ihanat nuo viimeisen kuvat tulppaanit (Black Parrot kai?) ja illakot (kai?)! Hurmaava yhdistelmä!
  Silti, olisihan se kiva ettei tarvitsisi hytistä :-D Lämpenevää kesäkuuta siis!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Saila, kylmällä voi laittaa takkaan tulet. Ihan romanttista.

   Tummat tulppaanit ovat mustaa papukaijaa. Mutta kavereina tässä on kuuruohoa. Mun illakot ovat avautumassa rannassa. Niiden parina on valkeita tulppaaneita.

   Poista
 3. On totta, että viileydestä ja kosteudesta on hyötyä. Meillä etupihaa joutuu aina kastelemaan lämpiminä kausina. Nyt kasvit näyttävät todella hyvinvoivilta, kun on satanut.

  Upea tuo tumman ja lilan yhdistelmä!

  VastaaPoista
 4. Oi, kiitos tästä!
  Olemme ihmetelleet mikä ihana korkea pensas/puu pihallamme kukkii ja nyt sinä arvoituksen ratkaisit....keltakotakuusama...:)

  Mukavaa alkanutta viikkoa sinulle!

  VastaaPoista
 5. Sinulla on positiivisempi ote tähän kylmään vaiheeseen. Minä harmittelen kun uusia ei puhkea kukkaan, mutta toisaalta voisin iloita siitä, että ne joissa on kukka, kukkivat nyt pidempään. Ja tekeehän se sade hyvää. :)

  VastaaPoista
 6. Syrennit eivät meillä vielä kuki, mutta omenapuut aloittelevat jo;))

  Kaikki kaunis kannattaa ikuistaa tulevaa käyttöä varten.<333

  VastaaPoista
 7. Tulin uudestaan oikein lukemaan tämän kirjoituksesi ja niinhän sinä kirjoitatkin, että tuo on lumipalloheisi..... minä luin eka kerran postauksesi huolimattomasti...:D

  VastaaPoista
 8. Omenapuun kukintaa odotellessa <3 Ihania kuvia =)

  VastaaPoista