tiistai 19. kesäkuuta 2012
Raparperi, Reum rhaponticum
Äidin kasvimaalla, raparperin alla,
sammakolla koti oli kultainen.
Alla ruohomatto, päällä lehtikatto
hirsiseinä vihreä ja punainen.
Tontin parhaalla paikalla kasvaa Vironperällä raparperia. Pehko on ikivanha. Se on ollut siinä varmaan jo viisikymmentäluvulla. Joka vuosi sitä myös käytetään runsaasti. Meillä sitä käytetään eniten piirakoiden ja mehun valmistamiseen. Raparperimehu on paras janojuoma helteillä. Juuri muuhun sitä ei riitäkään. Viime kesänä raparperia oli pakko istuttaa lisää, koska esikoiseni oli valmistanut monta sangollista mehua ja piirakoita oli valmistunut keittiössä tuon tuostakin.
Tänään leivoin vaihteeksi raparperipiirakan. Vaihtelen kylläkin reseptejä. Nyt keksin kokeilla täytteeseen raparperin kaveriksi mangotuorejuustoa. Ei hassumpaa!
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Minä tein kans tänään tilauksen kauppaan ja tilasin tuorejuustoa juuri raparperipiirakkaa silmälläpitäen :-) Paketti tulee huomisen laivalla, joten sitten lienee pakko se piirakka heti tehdä, kun mieli on tehnyt jo monta päivää!
VastaaPoistaTäälläkin oli raparperi pihan paraatipaikalla, mutta siirsin sen toisaalle, jossa on myös hyvin lämmin ja muhevamultainen kohta. Ihan talon edustan paraatipenkissä sitä ei tarvitse olla, siihen tulee sitten aikanaan herkempiä ja vaalimista kaipaavia erikoislajeja. Siis sitten, kun talo on suunnilleen niin valmis, että ne eivät taatusti polkeudu remontissa jalkoihin.
Kesän parhaimpia herkkuja
VastaaPoistaRaparperi maistuu niin kesälle...
VastaaPoistaViimeviikolla tuli napurin raparpereista tehtyä piirakkaa ja kyllähän se hyvältä maistui vaniljajätskin kera :p
VastaaPoista