Kevättä

Kevättä

TERVETULOA! Tunnelmia ja kuulumisia Vironperän huoneista ja puutarhoista.


torstai 20. syyskuuta 2012

Kaksiväriset


Endless summer -hortensian kukat ovat joko sinisiä tai punaisia riippuen mullan happamuusasteesta. Viime vuonna kukat olivat punaisia  ja tämän kesän lopulla sinisiä. Kukkaruukussa asustavan hortensiani kukista osa kukki punaisena ja osa sinisenä keskikesällä. Erikoisen näköistä!


Vanhan ja suuren vaaleanpunaisen neilikkaruusuni yhteen oksaan ilmestyi pari kesää sitten tummanpunaisia kukkia. Tässä kuvassa nuo tummanpunaiset näkyvät taustalla.


Tummanpunainen neilikkaruusu näyttää tältä. Ihmettelen vaan, mistä syystä neilikkaruusussa voi olla eri värisiä kukkia.


Tänään ällistyin aamulla polkiessani postiluukulle. Heinähäkissä kasvavaan keltaiseen daaliaan on avautumassa violetti kukka. Piti oikein pysähtyä tarkastelemaan, onko siihen viereen lipsahtanut violetti daalia. Ei, tuo kukka kasvaa keltaisessa daaliassa. Mitä ihmettä? Kuka osaa tämän selittää?


Tässä sitten kuva navetasta löytyneestä vanhasta heinähäkistä. Olen istuttanut sen täyteen kukkia.


9 kommenttia:

 1. Jos nuo tietäisin, iin viisas olisin..;)))

  Kukkasi ovat mielenkiintoisia ja kauniita!<333

  VastaaPoista
 2. Aika jänniä kukkia sinulla! Enpä tiedä syytä moiseen värien vaihtoon. Tuo dahlia on hauska. Ihania nuo hortensiat!

  VastaaPoista
 3. Sää oot syöttänyt niille jotain supersafkaa ja ovat nyt ihan sitten villiintyneet väriensä kanssa :)

  VastaaPoista
 4. Luonnon värileikkiä!

  Olen huomannut kun olen vuosia kerännyt ja kuivattanut eri lajisten krassien siemeniä ja sitten antanut niiden sekaantua, että tulos voi olla mutantti, jota ei ole ikinä nähty missään. Maissinkeltainen ohuilla cappuccinoraidoilla on tähän astinen huippu.

  Minulla oli pihalla Endless summer ja halusin siitä pinkin. Se toteutui, mutta oli niin suuret, vaaleanpunaiset kukat, että se veti vieraita ihmisiä meidän etupihalle! Siirsin sen lehtomme kulmaan, eikä pitänyt siirrosta. Tyydyn kahteen jättimäiseen syyshortensiaan ja yhteen mustilan- ja yhteen kuutamohortensiaan.

  Tummanpunainen neilikkaruusu on kaunis!

  Tunnelmallista viikonloppua sinulle!

  VastaaPoista
 5. Onpa kauniita hortensiat ja niin muutkin. Luonto leikittelee kun värit muuttuvat kukissa. Kummallista ja mielenkiintoista.

  VastaaPoista
 6. Luin Pentti Alangon kirjasta Puut ja pensaat, että neilikkaruusu vartetaan perusrunkoon. Neilikkkaruususta on olemassa kirkkaanpunainen ja vaaleanpunainen lajike. Olisiko varttaja leikitellyt väreillä ja laittanut kahta erilaista lajiketta samaan perusrunkoon :).

  VastaaPoista
 7. Daalian värimuutos varmaankin liittyy lajikkeen jalostukseen.

  Ihan kuin orvokeissa, kun kerää niiden siemiä, ei koskaan tiedä, minkä värisiä seuraavana kesänä niistä tulee. Joskus olen lukenut aiheesta tarkemman selostuksen, mutta harmiksi olen unohtanut.

  VastaaPoista
 8. Hei kaikille ihanille naisille!
  Kiitos kaikille tiedoistanne! Luonto on ihmeellinen. Sitä ei aina tiedä, minkä värinen kukka sieltä nupusta putkahtaa. Ehkä puutarhanhoito onkin juuri siksi niin jännittävää.

  VastaaPoista