Kevättä

Kevättä

TERVETULOA! Tunnelmia ja kuulumisia Vironperän huoneista ja puutarhoista.


lauantai 20. huhtikuuta 2013

Västäräkistä vähäsen...


Västäräkki keikuttaa pyrstöään talon katolla.
Kevät saapui pihaan lauantaina. Vettä satoi koko perjantaipäivän ja lauantaiaamuna enimmät lumikasat olivat sulaneet ja haihtuneet tuuleen.


Kukkaruukkuja paljastui lumen alta.
Yläpiha oli jo suurimmaksi osaksi vapaana lumesta. Vihdoinkin pääsi haravan varteen. Haravoimista tontilla riittää useaksi päiväksi.


Ruusut ja norjanangervot leikattiin. 


Kukkapenkeistä paljastui pupujen jätöksiä ja krookuksia.


Ylälammen jää alkaa sulaa rannalta.


Rannan tervalepän punaiset norkot heiluvat tuulessa.Aurinkoisen rantapenkereen valkovuokkomättäillä ensimmäinen vuokko availee jo nuppuaan. Ihmeellistä! Luulin etten näe sitä vielä viikkoihin. Tätä kevätpäivää on odotettu pitkään. Salaa ja näkymättömissä kevään ihme on edennyt vauhdilla. Ja näyttäytyy kaikessa huumassaan yhdessä päivässä. Hurmaavaa!


Polkupyöräkin nostettiin pihamaalle. Nyt sitten selkään ja menoksi. Täältä tullaan kevät!

25 kommenttia:

 1. On tämä vaan niin ihanaa aikaa.☺
  Täällä eilinen päivä oli aurinkoinen ja samanlainen näyttää tästäkin päivästä tulevan...nautitaan...:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Irmastiina, nautitaan vaan laastarit kourassa ja jalat ihan väsyneet. Taisin innostua ihan liikaa suhteessa kuntooni. Pitäisi oppia tekemään hitaammin ja varovaisemmin, mutta kevät riehaannuttaa.

   Poista
 2. Kevät on ihanaa! Mä odotan vielä palavasti tietoa omasta palstasta, mutta suunnitelmat ovat jo suuret. :)
  Odotellessa voin ihailla kevään valoa ja ensimmäisiä kasvun merkkejä. Tomaatit ovat taimettuneet kodin valossa erinomaisen hyvin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Johanna, mistäpäin odotat palstaa???
   Haluan ehdottomasati päästä palstaasi ihmettelemään. Meiltä löytyy sitten taimia vaikka kuinka paljon. Kerrot vaan, mitä haluat.
   Minäkin kasvattelin aikoinaan Kruununhaan keittiön ikkunalla tomaatteja.

   Poista
 3. Uskomattoman suloinen valkovuokko! Ei voi muuta kun ihmetellä tätä kevään voimaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Saraheinä, valkovuokko on minulle ehdottomati kevään airut. Niitä poimimme siskon kanssa Tapiolan metsistä pikkutyttöinä.
   Juuri nyt kevät on vahvimmillaan.

   Poista
 4. Kevät on tullut:) Uskomaton tuo valkovuokko, nyt jo kukkii:)

  Meillä on vielä aika paljon lunta puutarhassa, etupiha on sentään vapaa lumesta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sussi, luulenpa, että Espoossakin tänään voi jo löytää valkovuokon. Itse niitä keräilin sieltä nuorena tyttönä.

   Tontin olosuhteet ovat siitä hassut, että toisella puolella kasvaa jo krookukset ja valkovuokot ja toisella puolella on vielä monen sentin jää- ja lumikerros.

   Poista
 5. Kevät ja muuttolinnut tulivat yht'äkkiä. Minäkin näin pihamaalla jo pieniä valkovuokonalkuja ja kuulin peipon laulua. Västäräkkiämme ei ole vielä näkynyt. Mukavaa sunnuntaita!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Cheri, peipot ja kiurut laulavat ja västäräkit rakentavat pesää taloomme. Viime vuonna talossamme asui kolme västäräkkipariskuntaa. Hyvä, että pitävät hyttyset vähemmällä.

   Poista
 6. Loppujen lopuksi kevät tulee kovin äkkiä, vaikkakin nyt on myöhässä..:))

  Kiitos postauksestasi, Irene, ja leppoisaa sunnuntaita sinulle.<33333

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aili, luulin, että kevät on ainakin kuukauden myöhässä. Siltä tuntui, kun piha oli lumen peitossa ja joka yö oli pakkasta. Mutta sitten yksi päivä voi muuttaa kaiken ja näytti siltä, että se tuli yhdessä päivässä. Eikä kevät kuitenkaan ole kuin korkeintaan viikon myöhjässä valkovuokoista päätellen.
   Keväistä sunnunytaita sinulle!

   Poista
 7. Kuinka usein leikkaatte ruusut ja angervot?

  Itse justiin katselin ruusupuskia, jotka taas reuhottavat joka suuntaan, vaikka justiin viime vuonna taisin ne leikata ihan alas.
  Mahtaako kärsiä, jos teen saman taas?
  Juhannusruusun leikkaamistakin pähkäilin, mutta arvelin, että vaan pilaan sen ja sitten se ei kukikaan. Osaisitko tähän antaa neuvoa tumpelopuutarhurille :)?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Annukka ne leikataan aina kuin muistetaan ja kun ne "käyvät silmiin". Pensasruusuja (neilikkaruusu) leikkelen noin joka toinen vuosi vaikka voisi sen tehdä vuosittainkin.
   Norjanangervot päätettiin ajaa nyt ihan alas, kun olivat kasvaneet lähes miehen mittaisiksi ja sitten rysähtäneet kasaan lumen alle. Eivät olleet mitään kaunistuksia.
   Jos sun juhannusruusu oli viime vuonna ihan kaunis, tuskin on leikkaamisen tarvetta. Jos se on levinnyt liikaa niin sitä voi leikellä, muussa tapauksessa ei kannata. Meidän puutarha on suuri ja vanha ja tarvitsee paljon saksia.

   Poista
 8. Kevätpuuhat parhaimmillaan, on tämä hienoa aikaa kun luonto herää.
  Hyvää sunnuntain jatkoa aurinkoisia päiviä!

  VastaaPoista
 9. Minttuli, huikeaa, että vihdoinkin pääsi aloittamaan ulkokauden. Siitä hieman hullaannuin ja tein vähän liikaa kovassa tahdissa. Täytyy opetella nyt tuota hitaampaa etenemistä oman kunnon kohenemisen myötä. Pari tuntia pihalla ja sitten vähäksi aikaa sisälle ja taas pariksi tunniksi pihalle.....
  Lämmintä sunnutaita!

  VastaaPoista
 10. Tunteja menee jo pihamaalla. Eilen tein kalkitukset, tänään haravoin ja ihailin krookuksia ja lumen alta paljastuneita jouluruusuja, huomenna taas haravointia. Västäräkkiä en ole vielä bongannut, mutta tinteillä on menossa pesäpuuhat.

  Kaunista sunnuntain jatkoa sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Leena, on ihan järkevää jakaa tuota haravointia usealle päivällä. Kalkituksia en ole tehnyt, mutta tuhkia on tyhjennelty pitkin talvea eri penkkeihin. Jouluruusun lehdet on minullakin esillä ja pikkuiset nuput.
   Sinitiaiset lensivät molemmat perä perää yläpihamn pönttöön. Taitaa olla niilläkin kevättä rinnassa.

   Poista
 11. Meidän vaari aloitti myös haravoimisen ja minä olen pessyt ikkunoita ja verhoja....kevät puuhia siis meilläkin:) Mukavaa ja keväistä alkuviikkoa sinulle :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mammeli, teiläkin on kevättohinat täydessä käynnissä. Meillä mies on pessyt muutamia ikkunoita, mutta minä taas haravoinut. Näitä hommia voi ihan hyvin vaihtaa lennossa. Mikä kenellekin kulloinkin maistuu. Hommat eivät kuitenkaan lopu.

   Poista
 12. Irene, en jätä vielä yöksi verenpisaroita enkä pasuunankukkaa, päivät saavat olla ulkona ja yöksi sisään.

  Ihanaa keväistä viikkoa sinulle Irene.

  VastaaPoista
 13. Oikein mukava keväinen postaus!

  VastaaPoista
 14. Hei, juuri eilen minäkin näin ensimmäiset västäräkit, ja itse asiassa juuri samanlaisella katollakin. Paljon kesän lähestymisen merkkejä teillä havaittavissa!

  VastaaPoista
 15. Olin aivan varma,että valkovuokot kukkivat tänä vuonna vasta juhannuksena :)

  VastaaPoista