Kevättä

Kevättä

TERVETULOA! Tunnelmia ja kuulumisia Vironperän huoneista ja puutarhoista.


maanantai 19. toukokuuta 2014

Helle availee rautatieompun kukkia


Rautatieomena on täynnä vaaleanpunaisia kukkanuppuja. Sunnuntaina jännitimme retkellä vilttimajassa puun alla, avautuuko ensimmäinen kukka. Ei, se avautui vasta maanantain puolella. Kukka onkin sitten ihan valkea vaikka nuput ovat vaaleanpunaisia.


Nurmikko kukkii keltaisenaan voikukista. Isä saa opetella kukkaseppeleen väsäämistä.


Voikukkien lisäksi seppeleestä löytyi myös valkovuokkoja ja kevätlinnunhernettä.


Pari vuotta sitten heittelin kukkapenkkiin vaaleanpunaisen kevätlinnunherneen siemeniä. Nyt nuo vaaleanpunaisetkin kukkivat.


Rannassa kukkii muutama suuri mätäs sinistä kevätlinnunhernettä. Ne häviävät kevään jälkeen näkyvistä. Onneksi mättäät ovat  jo niin tuuheentuneita, että niistä saa kerätä versoja kimppuihin. Pieniä kukkakimppuja ilmaantui viikonloppuna useita eri pöydänkulmille.


Vanhat norjanangervot risuuntuivat ja kasvoivat muodottimiksi. Leikkasin viime keväänä aivan maanrajasta koko kasvuston poikki. Tänä kesänä ne ovat jo kasvaneet kauniiksi ja kukkivat taas.


Angervopenkkiin tuli leikkausten jälkeen mukavasti tilaa. Syksyllä sinne mahtui jo tulppanien sipuleitakin. Tässä Carnaval de Nice.


Valkeat ja violetit tulppaanit sopivat kauniisti norjanangervon kanssa yhteen. Kukkimisaikataulutkin ovat tänä keväänä samassa rytmissä.

16 kommenttia:

 1. Voi, että teillä on jo kaunista...ja tuo pikkuinen seppelepää♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Irmastiina, nyt on juuri niin ihanan kaunista, kun kirsikka, tuomet ja norjanangervot kukkivat. Omput aloittelevat. Ja sitten ne ihanat sipulikasvit. Voi tätä varhaiskevään suloisuutta. Tuomet tuoksuvat vahvasti ja linnut pitävät konserttia!

   Poista
 2. Upeita kuvia kertakaikkiaan<3 Täälläkin kukkapuut ovat vallan riehaantuneet kukkimaan, luumupuun taimikin on ensimmäistä kertaa täynnä kukkia, voi ihanuutta! Ukkoset muuten taitavat juuri kiertää meidän tilukset, onko Vaskinetin ukkostutka sinulle tuttu? Sieltä näkee ukkosrintamien liikkeet hyvin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minna, sinunkin luumu kukkii. Minunkin ensimmäistä kertaa. Kirsikat ovat aivan valkoisenaan. Ja omput aloittavat.
   Hyvä jos ne ukkoset kiertävät. Nostelin tänään pelargoneja ja muuta ulos. Eivät sitten joudu liian koville. Meillä tuulee tosi vahvasti. En ole kuullutkaan Vaskinetin ukkostutkasta. Kiitos vinkistä, kurkistelen!

   Poista
 3. Voi miten ihastuttavia tulppaaneita!
  Minun täytyy kyllä istuttaa sipuleita syksyllä lisää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eeviregina, sipuli ovat todella ihastuttavia keväällä. Kannatan lämpimästi sipuleiden istuttamista.

   Poista
 4. Onpa ihania tulppaaneita! En tiennyt, että linnunherneen siemeniä on saatavilla, täytyy pistää mieleen, se on suloinen kevätkukka.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sussi, kevätlinnunherneen siemeniä saa ainakin Exotic Gardenilta.

   Poista
 5. Oi miten kauniita nuo kevätlinnunherneen kukat. niin älyttömän herkän kauniita. voi,voi..noitahan munkin pitäs saada. kaikkea pitäisi saada ja laittaa ja kasvattaa, mutta kun ihania kasveja on niin paljon ja tilaa vähän.Vaikea päättää.
  susta oli tosi kiva juttu siinä lehdessä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuija, kevätlinnunherneet ovat vähän samantapaisia kuin tuoksuherneet, paitsi helpompia. Ne tulevat ihan itsestään joka vuosi aikaisin keväällä ja sitten häviävät.

   Poista
 6. Ihanan keväisää teillä, kaunista!

  Tuo valkoinen tulppaani, jossa on violetit reunat, haluaa! Mikä se mahtaa olla?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Piia Anneli, tuo tulppaani on nimeltään Shrley. Se on keskiaikainen, yksinkertainen Triumph -tulppaani.
   Ihanan keväisää on nyt parhaillaan varmasti joka puolella.

   Poista
 7. Kevätlinnunherne on hurmaavaa. Minulla sitä kasvaa luontaisesti lehtomme yläosassa, joka on kuivempaa kuin keskiosa lehdosta.

  Nuo tulppaanit....Minä vasta odottelen omiani.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Leena, sinulla siis kasvaa tuota kevätlinnunhernettä ihan itsestään. Minä olen laittanut siemenestä omani, koska tutkin, että se on lehdon kevätkasvi ja arvelin sen menestyvän meillä hyvin. Ja niin se on tehnytkin. Se leviää ihanasti!
   Sinulla on tulppaani-iloittelu vielä edessäpäin - Kohta se alkaa!

   Poista
 8. Ah mitä kuvia! Miten sielu lepääkin kaikessa kauniissa! Mistä olet hankkinut kevätlinnunherneen siemeniä? Linnunherneet on suloisia, ja nimikin on niin herttainen. Lumouduin tuosta narsissimaljakkokuvasta tuolla ylhäällä, miten monimuotoisia narsissitkin voivat olla! Norjanangervo on mukava, kun se tekee innoissaan uusia versoja leikkaamisen jälkeen. sen saa helposti kaunistettua alas leikkaamalla. Kaunista on kaikki näin keväällä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Laura, muistaakseni hankin nuo siemenet Exotic Gardenilta. Ainakin jommatkummat: ne perinteiset sinivioletit tai sitten nuo vaaleanpunaiset. En muista enää kummat.
   Narsisseja on niin monenlaisia. Ne selviävät hyvin ja lisääntyvät eivätkä ne maistu eläimille. Erittäin kannatettavia!
   Tämä kevät on vaan niin ylivoimaisen ihastuttavaa aikaa.

   Poista