Kevättä

Kevättä

TERVETULOA! Tunnelmia ja kuulumisia Vironperän huoneista ja puutarhoista.


maanantai 30. kesäkuuta 2014

Omalla pihalla puutarhapäivänä


Päätin sitten jäädä omalle pihalle avoimena puutarhapäivänä. Viikolla arvoin, lähtisinkö sunnuntaina ajelemaan länteen vai itään puutarhakierrokselle. Kun sateinen ja tuulinen sunnuntaiaamu koitti, päätin pyhittää päivän sisähommille, navetan siivoukselle. Siinä työssä ei ainakaan kastu läpimäräksi.


Rankat vesisateet ja reipas tuuli on jättänyt jälkensä myös meidän pihaan.


Pelkästään luonnonvoimia ei käy syyttäminen, kun osa pioneista makaa nurmella pitkin pituuttaan.


Sarah Bernhard sinnittelee.


Karl Rosenfielt näyttää tyytyväiseltä.


Pieni muurahainen kävelee Festiva Maximan pikkunupulla.


Poimulehdet näyttävät nauttivan sateesta. Idän unikotkaan eivät pahasti säiky, mutta eivät kuitenkaan arvaa avata terälehtiään.


Villamot ovat laonneet hiekalle.


Kirjoapteekkarinruusu on hyötynyt sateista. Se on valloittanut lisää tilaa itselleen angervojen keskellä ja se on aivan täynnä nuppuja.


Sateet ja myrskyt eivät ole heilauttaneet mihinkään jättikarhunputkia. Niihin voi luottaa!

10 kommenttia:

 1. Eihän tuolta minnekään muualle tohdi lähteäkään ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pilvi, täytyy myöntää, että viihdyn hyvin pihallani. Mutta kaikki ihanat puutarhat ja pihat ovat todella houkuttavia ja koukuttavia. Täällä blogimaailmassa voi tosin noita ihailla ihan omalta kotisohvalta.

   Poista
 2. Meillä nuo avoimet menivät tänävuonna samaan malliin kotinurkissa häärien. Jättipoimulehdet ovat tosiaan hyötyneet sadekesästä. Tuntuu, että niiden koko on moninkertaistunut aiempiin vuosiin nähden. Ja pionit meilläkin makaa pitkin pituuttaan, märät kukat paikavat niin hirveästi. Pitäisi tehtailla niille jotkin kivat tuet niin pysyisivät edes vähän pystyssä =)

  VastaaPoista
 3. Jori, olin ihan varma, että puutarhasi on auki tänä vuonna. Siksi mielessäni arvoin, lähdenkö itään, Villiin pihaan vai länteen, sinun puutarhaasi. Mutta kelit sitten ratkaisivat etten lähtenyt mihinkään.
  Olet niin paljon uurastanut puutarhassasi tänä vuonna, että voisit jo varmasti ensi vuonna avata oman puutarhasi yleisölle. Eikös niin? Ei kukaan odota valmista, siis sitä visiota, mikä on päässäsi. Ihan riittävästi on jo nyt tehdyssä. Nautitaan myös matkasta!

  VastaaPoista
 4. Sade on meilläkin saanut kasvit lakoon. Mutta ainakaan ei ole tarvinnut kastella puutarhaa. Ja tulisikohan sieniä tänä vuonna.

  Mukavaa heinäkuuta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sussi, ei ole tarvinnut kastella, ei. Nyt kun alkaa helteet, niin aikamoisen kasvuspurtin saavat kasvit varmaan. Meillä kasvit ovat selvästi mielissään näistä sateista. En ehdi kuivina kausina selvästikään kastella tarpeeksi enkä edes halua aloittaa moista puuhaa. Pitkinä hellekausina saavat sen verran etteivät täysin läkähdy.

   Poista
 5. Pioniaika parhaimmillaan, kiitos postauksesta Irene!
  Oikein kaunista ja antoisaa heinäkuuta sinulle ♥♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aili, pionit ovat parhaimmillaan. Hätäsimmät ehtivät jo kukkia. Mutta onneksi suurin osa on vielä edessäpäin.
   Mukavaa heinäkuuta!

   Poista
 6. Sää masensi minutkin ja avoimet puutarhat jäi väliin. Sinun pihallasi kukkii upeasti!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Saraheinä, sitä jotenkin oletti, että avointen puutarhoiden päivänä kuuluu tietysti paistaa aurinko niin kuin kaikissa mainoksissa. Mekein tunsi itsensä petetyksi kun ei sitten paistanutkaan.

   Poista