Kevättä

Kevättä

TERVETULOA! Tunnelmia ja kuulumisia Vironperän huoneista ja puutarhoista.


tiistai 20. tammikuuta 2015

Leikkotulppaanikausi


Miten teillä menee tämä kukkavuodenkierto?
Kalenterivuosi käynnistyy minulla joulukukilla - yleensä hyasinteilla ja ritarinkukilla.
Nautin niistä pitkään. Hyasintteja olen ostanut moneen kertaan. Nyt se kausi päättyi.
Tänään ostin kimpun tulppaaneita. Veikkaan, että tulppaanikausikin kestää pitkään.
Mikäs kukka sitten tulee? Paavalinkukka vai kevätesikko? Paavalinkukkia minulla ei ole ollut moneen vuoteen, mutta tänä vuonna nuo kiehtovat. Esikkoja onkin sitten ollut joka vuosi ja paljon.


Olen kantanut miehen kanssa pari kaappia takkahuoneeseen. Toinen on 40-luvun kirjahylly-kirjoitupöytä. Sen olen täyttänyt mapeilla, kirjoitusvälineillä ja tärkeillä paperikasoilla. Niitä olen seulonut muutaman päivän. Koska en ole mikään järjestelmällinen tyyppi, se on ottanut voimille. Tuvasta siirretty kaappi edustaa enempi juhlaa. Juhlakaappi täytyy tietysti koristella.


Tulppaanien lisäksi kirjoituspöydän kannelle pääsee rakkaita esineitä - sellaisia, joista tulee hyvä mieli. Löysin myös aarteita tavarakätköistäni - kivipussin. Siellä oli toinen toistaan kauniimpia erivärisiä kiviä.


Osan tuppaaneista asettelin pieniin värillisiin snapsilaseihin. Muutama tuoksupelargonin pistokas on juurtumassa lasissa.


Johan helpotti. Sitten voikin lähteä lohipadan keittoon.

12 kommenttia:

 1. Niin kodikkaalta vaikuttaa takkahuoneesi. Tuo 60-luvun tyyli viehättää taas, tulee mieleen muistoja lapsuudesta. Rottinkinen kukkatelinekin.
  Kauniin välisiä tulppaaneja olet ostanut, juuri tähän aikaan pitää olla maljakossa aina tulppaaneja. Pian kaupoista saa taas inkaliljoja leikkona, ne ovat sellaisia keväisen kepeitä. Esikot ovat sisäkukkina niin lyhytikäisiä, mutta jos jossain törmään kerrottukukallisiin Belarina-esikkoihin, niitä en voi vastustaa. Ne voi keväämmällä istuttaa ulos kukkapenkkiin.
  Lohipata kuullostaa herkulliselta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Marja, en tunnista tuota Belarina-esikkoa, mutta pidänpä silmät auki, jos sellainen tulee eteeni. Ihan tavallisia esikoita minulla on sisällä ollut. Sitten olen vähän sinnitellyt niiden kanssa, että saan pihalle istutettua.
   Lohipadasta tuli oikein hyvää. Laitoin siihen sekä intialaisia mausteita että suomalaisia terveysyrttejä. Pitää välillä vähän kokeilla uusia makuja.

   Poista
 2. Kevätesikko on ehdottamasti kauden seuraava kukka.

  Istutin viime vuotisia puutarhaan, saa nähdä selviävätkö talvesta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sussi, sinä siis olet kevätesikko-fani. Luulen, että esikot ovat aika tsemppareita, ellet ole jotakin harvinaisempaa lajia ulos istutellut.

   Poista
 3. Kylläpä olisikin tarpeen käydä joskus paperikasoja läpi. Varmasti paljon voisi hävittää kun vaan jaksaisi plärätä. Voisi vaikka laittaa pihalle nuotion kaikesta ylimääräisestä "arkistoinnista":)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minna, miten noita niin tärkeitä papereita sitten oikein kertyykin! Huomaan olleeni taas aika monessa porukassa mukana. Luulen, että tämä vauhti tästä vähän tasoittuu.
   Emme tehneet nuotiota näistä papereista vaan olemme ajaneet niitä pyykkikoreissa auton perässä Rosk and Rolliin.

   Poista
 4. Tulppaanikausi on almanut minulla myös. Tänään ostin ensimmäisen kimpun joulun jälkeen.
  Etukäteen en osaa vielä tietää, mitä seuraavaksi. saattaapi olla niin, mitä sattuu kaupassa olemaan.
  Hommaa sinulla tuntuu piisaavan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aimarii, tulppaanit ovat niin ihastuttavia kukkia. Niihin ei kyllästy sitten millään, kun on niin monen väristä ja sekaan voi lisätä keväämmällä pihalta erilaisia oksia.
   Kauppa tietysti määrittää noita kukkia. Täällä on niin monta kauppaa, että on mistä valita.

   Poista
 5. Tulppaaneilla mennään vielä ja seuraavaksi esikoita, helmililjaa ja narsisseja. On minulla paavalinkukkia ja soilikeitakin ollut joskus. Sitten onkin jo pelargonien vuoro.Minäkin istutan esikot keväällä pihalle.
  Viime vuonna näin upeita glogsineja kaupassa, äidillä oli ennen vanhaan niita ikkunalla.

  VastaaPoista
 6. Meilläpäin on vähemmän tarjolla esikoita.... Tulppaanit ovat kyllä ihania, mutta mieluummin mie tahdon kimpun ruusuja. <3

  VastaaPoista
 7. Heti alkoi tehdä mieli tulppaaneja. Täytyypä pistää kauppalistaan...

  VastaaPoista
 8. Olen enemmän ruukkukukkien ystävä. Joten esikot ja paavalinkukat ovat pöydällä;)

  VastaaPoista