Kevättä

Kevättä

TERVETULOA! Tunnelmia ja kuulumisia Vironperän huoneista ja puutarhoista.


torstai 15. tammikuuta 2015

Tavaraa takkahuoneeseen


Tyhjä tila on kaikkein kaunein tila.
Mutta ehkä sittenkin elämistä helpottavat huonekalut. Kasvit ja kukat taas tekevät elämästä onnellisen. Aloitin huonekalujen kannon Kaarinan takkahuoneeseen 60-luvulla valitsemista kalusteista. Suuret ja jyhkeät tuolit ja laverit, jotka on päällistetty sinivihreällä kankaalla, pääsivät takaisin tuttuun huoneeseen.


Joulukaktukset kukkivat edelleen. Jotakin uutta tässä huoneessa edustavat metalliset kolmijalat, jotka kannattelevat kaktuksia. Nekään eivät ole oikeasti uusia. Löysin ne navetasta, joka on oikea Amerikka. Sieltä löytää ihan mitä tahansa. En edes tiedä, mitä virkaa nuo ovat toimittaneet - entisiä roihualustojako?


Toinen laveri pääsi nyt vähän eri paikkaan kuin ennen, ikkunan eteen. Tuvan suuri viherkasvi on nyt onnen omiaan takkahuoneessa.


Huoneessa oli aiemmin myös kukkapöytä. Sitä ei edes nähnyt kaiken tavaran takaa. Minä haluan ottaa sen esille.


Ihan jotakin uutta olen hankkinut tähän huoneeseen. Hyasintteja oli saatava tuomaan tuoksua. Nämä ovat Plantagenin sinisiä Blue Stareja. Sieltä tarttui poistomyynnista vielä viherkasvikin mukaan.


Nukkumatissa on hennon vaaleanpunaista raidoitusta lehdissä. Sen pyöreät lehdet toimivat vastinparina jukkapalmun teräville lehdille.


Kyllikin 50-luvulla hankkima ompelukone Eva 2000, pelaa vielä hyvin, kun mies vaihtoi siihen maadoitetun stöpselin. Takkahuoneessa on tilaa puhdetöille. Remontin yhteydessä huoneeseen rakennettiin sähköpistokkeita. Niitä ei aiemmin ollut.


Ompelukonen lokerosta löytyi hauska neulatyyny.


Koska pidän hiukan robustimmasta tyylistä kuin edelliset emännät, niin takan eteen pääsi vanhasta koivusta  veistetty palli. Siinä voi istua tai sitten sekin voi toimia kasvualustana.


Viikonloppuna hankin matot lattioille ja kannan vanhat kaapit sisään.

12 kommenttia:

 1. Nyt täytyy kyllä viimeistään herätellä myös oma sisustus into, taidan tilata kerrankin itselle mieleiset liinavaatteet kun kaikki vanhat on lahjana saatuja. Kauniin ilmavat nuo rautaiset kukkapöydät!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minna, eikös näin keväällä auringon valon lisääntyessä herää tuo sisustusviettikin! Kauniit tekstiilit piristävät mieltä.
   Rautaiset kukkatelineet ovat minusta oikein hauskat.

   Poista
 2. Voi Irene, miten kivalta tila näyttääkään <3 Pidän tuosta, että tavaraa on vähän, mutta sitä kuitenkin on ja kaikkein eniten pidän nyt noista lehtikaktuksista, jotka minulla vain aina kukkivat väärään aikaan eli silloin kun tuon ne syksyllä sisälle. Eikun ihan eniten pidän tuosta kukkapöydästä, jollaisen vihdoin löysin tänä vuonna, tai äiti löysi, monen vuoden etsimisen tuloksena. Meillä oli kotona aina tuollainen, mutta äiti oli joskus kyllästynyt ja laittanut sen jonnekin pois.

  Ihana tila tehdä pikkuhommia tai vain nauttia takasta ja /tai kyntilöistä ja kohta kevään valosta. Tuli ihan mieleen Feng Shui...

  <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Leena, en todellakaan halua täyttää tilaa liian täyteen. Vaikka tuolta kuitenkin puuttuvat vielä kaapit/kirjahyllyt. Kukkahulluna pidän tuosta vanhasta kukkapöydästä. Muu perhe ei jaa innostustani, mutta kalustankin huonetta itselleni. Tuossa tilassa nimenomaan puuhataan/tuunataan jne.

   Poista
  2. Arvasin, että tila tulee sinulle! Maire Gulligschenilläkin oli Villa Maireassa oma 'ruukutushuoneensa', joka minusta näytti paljon, paljon enemmältä, mutta sielläkin oli vähän tavaraa ja valo tuli kauniisti sisään. Tuo olisi minunkin tilani, vaikka en kovasti muista huoneistanne tiedäkään <3

   Poista
 3. Mäntylän mummi, tähän huoneeseen on kerätty 50- ja 60-luvun esineistöä. On varmasti sinullekin niin tuttuja.
  Kyllä tuohon asettumiseen menee aina oma aikansa. Käytäntö sanelee sitten, mikä tavara mihinkin asettuu.

  VastaaPoista
 4. Kalusteiden tyyli näyttää niin tutulta. Tulee muistoja mieleen lapsuudesta ja nuoruudesta. Huoks...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sussi, tuonne on nyt näköjään kerätty lähinnä 40-60 -lukua. Jossakin vaiheessa inhosin tuon ajan kalusteita, mutta niin se maku muuttuu. Nyt pidän noista siroista huonekaluista ja massiivisemmista puisista lepotuoleista.

   Poista
 5. Sininen ja vihreä noiden tuolien verhoilussa näyttää niin nostalgiselta, mutta samalla raikkaalta ja tuoreelta. Rottinkinen kukkapöytä on oikea aarre!

  VastaaPoista
 6. Ajan kanssa sisustaminen ei ole hassumpi idea; hyvää jälkeä, Irene! ♥♥

  VastaaPoista
 7. Hyvin kodikkaalta näyttää ja on tilaa. Mukava seurata kalustamistasi ja että arvostat vanhaa.

  VastaaPoista