Kevättä

Kevättä

TERVETULOA! Tunnelmia ja kuulumisia Vironperän huoneista ja puutarhoista.


tiistai 21. huhtikuuta 2015

Päivän piristys


Aurinko paistaa ja kärrään multaa. Sarin ohjeiden mukaan nyt on paras aika istuttaa keväällä sisällä sulostuttaneet sipulikukat ulos. Rakennan ihan pientä uutta kukkapenkkiä puuvajan päähän. Ehkä se on vaan joku kahdeksan neliötä. Mutta multaa saa kärrätä aika tavalla ja istuttaa.  Helmililjat, perunanarsissit ja siniset hyasintit pääsevät sinne jatkamaan elämää.


Välillä on vähän huilattava. Keväällä ei kunto ole kovin häävi talven jäljiltä. Haen muutaman kukan kasvihuoneesta ja maljakosta sisältä muutaman rusokirsikan oksan. Ne kaikki pääsevät Elsan lempituolista hankkimaani sinkkiruukkuun. Tuli heti taas pirteämpi mieli.


Pari viikkoa sitten hankin orvokkien lisäksi Plantegenista pari jaloleinikkiä ja yhden kaunokin. Ne ovat mukavan näköisiä yhdessä. Jaloleinikkejä en ole itse onnistunut kasvattamaan. Kylvin kaunokin siemeniä viime kuussa ja ne ovat jo itäneet. Rusokirsikka kasvaa alatalon kulmalla. Mies leikkasi siitä oksia, kun ne osuivat talon seinään. Pelastin oksat sisälle maljakkoon ja silmut ovat nyt alkaneet avautua.

18 kommenttia:

 1. Jaloleinikit ovatkin niin kauniita!
  Aika kuluu pihan haravoinnissa ja kukkapenkkien siivoamisessa. Ja kevätkukkia ihaillessa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eeviregina, ihanaa, että sinäkin olet vihdoinkin päässyt harvanvarteen ja kukkapenkkien siivoukseen. Niitä kukkia sopii ihailla siinä samassa.

   Poista
 2. Vastaukset
  1. Katja, olen jo vuosia ihaillut noita jaloleinikkejä. Harmi vaan etten itse onnistu noiden kasvattamisessa.

   Poista
 3. Torella makian färine jaloleinikki. Vahingos istutin kans nua purkkikrookukset oikiahan aikahan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Navettapiika, vaaleanpunaiset ja valkoiset kukat ovat sitten kauniita tähän vuodenaikaan.
   No, sattuipas hyvin sinulle tuo oikea ajankohta. Aina välillä yritän noudattaa tarkastikin kuukalenteria, mutta sitten kun "joku homma vaan pitää tehdä", niin teen juurikin silloin vaikka olisi ihan väärä kuunkierto.

   Poista
 4. Vastaukset
  1. Kurjenkello, niin ovat suloisia nuo ihanaiset. Niistä nyt nautitaan terassilla. Olivat siellä jo yön yli ja hyvässä kunnossa aamulla taas.

   Poista
 5. Ihana leinikki! Laitoin syksyllä mukuloita kellariin kasvamaan, mutta näkyvissä on vain muutama lehti:( eivätkä nekään kovin elinvoimaisen näköisiä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Maarit, toivon, että onnistut tuossa leinikkiprojektissasi. Kerro heti jos onnistut!!!

   Poista
 6. Vastaukset
  1. Sussi, hempeät värit ovat niin ihania tähän aikaan vuodesta, kun luonto heräilee. Keskikesällä saa sitten olla räikeämpää.

   Poista
 7. Vastaukset
  1. Irmastiina, jaloleinikki on ihan mun suosikkikukkani!

   Poista
 8. Onpa söpöjä jaloleinikkejä, ja niin ihanan pinkkejä! Saman olen huomannut, ettei jaksanut ihan koko päivää uurastaa pihatöissä, pitää jaksottaa pienempiin pätkiin:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Konnadonna, olen nyt keksinyt tuon jaksotuksen näihin kevättöihin. Semmoinen tunti - puolitoista vähän raskaampaa hommaa ja sitten jotakin kevyttä taas väliin. Kyllä sitä pari raskaampaa vetoa sitten voi päivässä tehdä. Jotakin haravointia voi kyllä tehdä vaikka koko päivänkin.

   Poista
 9. Kyllä pinkki on ihana väri, kiitos postauksesta Irene!
  Hyvää viikkoa ja viikonloppua sinulle♥♥

  VastaaPoista
 10. Jaloleinikit ovat hyvin sisustuksellisia kukkia: Kun niitä ostaa kotiin reippaan kimpun, on kuin olisi uusinut sisustuksen!

  Kyllä on kunnon heikkouden huomannut, kun painoin putkeensa vain pienellä juomapaussilla 6 tuntia viikolla, niin piti seuraava päivä huiltata;) Tänään mentiin sitten maltillisemmin ja 'vain' muutama tunti.

  <3

  VastaaPoista